Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Antwerpen met bus, carpooling, trein
Antwerpen
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Antwerpen?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Antwerpen te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Antwerpen te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Antwerpen, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Thalys, Eurostar, Nederlandse Spoorwegen NS, Blablabus of FlixBus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Antwerpen, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Antwerpen reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Antwerpen heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Antwerpen

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Antwerpen, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Antwerpen per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Antwerpen ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Antwerpen

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Antwerpen, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Antwerpen te komen.

Carpoolen Amsterdam Antwerpen

Carpoolen tussen Amsterdam en Antwerpen is perfect als u in goed gezelschap naar Antwerpen wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Antwerpen kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Antwerpen te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Antwerpen

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Antwerpen
België
Afstand
133 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, carpooling en trein
Zoek naar tickets voor Amsterdam Antwerpen
Zoeken naar accommodatie in Antwerpen
Plan uw reis van Amsterdam naar Antwerpen gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Antwerpen gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Antwerpen vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Thalys, Eurostar, Nederlandse Spoorwegen NS, Blablabus of FlixBus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Antwerpen met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Antwerpen

Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Antwerpen?
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Antwerpen bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Milieuvriendelijk De trein Amsterdam-Antwerpen wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Antwerpen liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Antwerpen kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Amsterdam-Antwerpen kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Antwerpen?
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Antwerpen is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Amsterdam naar Antwerpen.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Antwerpen is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Amsterdam naar Antwerpen.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Antwerpen. Ze zijn niet altijd op tijd.
Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Antwerpen?
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Antwerpen, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Antwerpen is de snelste manier om de 133 km tussen Amsterdam en Antwerpen af te leggen.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Antwerpen kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Antwerpen hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Veiligheidscontroles Reizigers naar Antwerpen moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Antwerpen?
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Antwerpen zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Antwerpen (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Antwerpen zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Antwerpen, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Antwerpen zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Antwerpen om de afstand van 133 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Antwerpen kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Antwerpen?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam Stadionplein
Kaart
Amsterdam
Kaart
Zeeburg, P&R Coach Park at Zuiderzeeweg
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Antwerpen aankomst busstations

Platinkaai - Antwerpen
Kaart
Antwerp
Kaart
Antwerp (Berchem)
Kaart
Antwerp
Kaart

Antwerpen Aankomst Stations

Antwerp Central
Kaart
Antwerp Berchem
Kaart
Mortsel
Kaart
Mortsel Deurnesteenweg
Kaart
Antwerp East
Kaart
Antwerpen-Luchtbal
Kaart
Sint Mariaburg
Kaart
Antwerp Noorderdokken
Kaart
Anwerp Dam
Kaart
Ekeren
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Antwerpen
Zoeken naar accommodatie in Antwerpen

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Antwerpen

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Antwerpen te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Antwerpen.

  • 1. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Antwerpen zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Antwerpen te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Antwerpen. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Antwerpen vinden.
  • 2. Vergelijk vervoersmiddelen
    Het kan een goed idee zijn om de verschillende beschikbare vervoerswijzen te vergelijken om geld te besparen op uw reis van Amsterdam naar Antwerpen. Vliegen of de trein nemen lijkt misschien de snelste optie om in Antwerpen te komen, maar carpoolen of de bus nemen zijn vaak goedkopere alternatieven. Houd ook rekening met de lengte van de reis en de route om de voordeligste oplossing te vinden die het beste bij uw behoeften past.
  • 3. Vermijd extra's
    Sommige extra's, zoals eten en drinken tijdens de reis van Amsterdam naar Antwerpen, kunnen duur zijn en zijn niet altijd nodig voor een korte reis. Om geld te besparen, probeer snacks of drankjes te plannen voordat u naar Antwerpen vertrekt, en gebruik gratis alternatieven voor entertainment, zoals het lezen van een boek.

Bus Amsterdam Antwerpen

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Antwerpen varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Antwerpen, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Antwerpen varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Antwerpen op Vivanoda.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Amsterdam-Antwerpen. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

Bussen tussen Amsterdam en Antwerpen bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Antwerpen zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

De meeste busmaatschappijen staan toe dat passagiers eten of drinken in de bussen Amsterdam-Antwerpen, sommige bieden zelfs een snack service waar u een drankje of een broodje kunt kopen. Het is echter raadzaam om het specifieke beleid van elke maatschappij te controleren voordat u op reis gaat.

Busmaatschappijen Amsterdam Antwerpen

Blablabus
Blablabus
FlixBus
FlixBus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Antwerpen

Treinen Amsterdam Antwerpen

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Antwerpen reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Antwerpen.

Treintickets van Amsterdam naar Antwerpen kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Treinen tussen Amsterdam en Antwerpen zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Antwerpen. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Antwerpen ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Het is mogelijk om een speciale zitplaats te reserveren in de trein tussen Amsterdam en Antwerpen. Afhankelijk van de maatschappij kan deze service tegen betaling zijn. Zitplaatsen kunnen online of aan het loket op het station worden gereserveerd.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Antwerpen

Thalys
Thalys
Eurostar
Eurostar
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
Zoek naar treintickets Amsterdam Antwerpen

Vluchten Amsterdam Antwerpen

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Antwerpen

Air Malta
Air Malta
Air Serbia
Air Serbia
Zoek naar vluchten Amsterdam Antwerpen

Carpoolen Amsterdam Antwerpen

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Antwerpen is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Antwerpen zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Antwerpen, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Antwerpen, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Huisdieren zijn toegestaan in carpools tussen Amsterdam en Antwerpen, afhankelijk van de voorkeur van de chauffeur. Het is belangrijk om dit met de chauffeur te overleggen voordat u boekt.

Carpool platform Amsterdam Antwerpen

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Antwerpen
Zoekfilters
Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd