Aanbevolen route
Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Berlijn met bus, vlucht, carpooling, trein
Berlijn
Prijzen zoeken
Alternatieve routes
Amsterdam
Reizen met de trein, vlucht, carpooling, bus naar Dresden
Dresden
Reizen met de carpooling, bus, trein naar Berlijn
Berlijn
Prijzen zoeken
Amsterdam
Reizen met de trein, vlucht, carpooling, bus naar Hamburg
Hamburg
Reizen met de bus, trein, carpooling naar Berlijn
Berlijn
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Berlijn?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Berlijn te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Berlijn te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Berlijn, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Deutsche Bahn, Nederlandse Spoorwegen NS, FlixTrain, CityBusExpress of FlixBus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Berlijn, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Berlijn reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Berlijn heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Berlijn

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Berlijn, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Berlijn per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Berlijn ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Berlijn

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Berlijn, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Berlijn te komen.

Carpoolen Amsterdam Berlijn

Carpoolen tussen Amsterdam en Berlijn is perfect als u in goed gezelschap naar Berlijn wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Berlijn kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Berlijn te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Berlijn

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Berlijn
Duitsland
Berlijn
Afstand
577 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, vlucht, carpooling en trein
Zoek naar tickets voor Amsterdam Berlijn
Zoeken naar accommodatie in Berlijn
Plan uw reis van Amsterdam naar Berlijn gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Berlijn gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Berlijn vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Deutsche Bahn, Nederlandse Spoorwegen NS, FlixTrain, CityBusExpress of FlixBus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Berlijn met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Berlijn

Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Berlijn?
Landschappen Treinen tussen Amsterdam en Berlijn bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Berlijn liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Berlijn bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Kosten Treintickets Amsterdam-Berlijn kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Berlijn kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Berlijn?
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Berlijn is de snelste manier om de 577 km tussen Amsterdam en Berlijn af te leggen.
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Berlijn, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Berlijn kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Veiligheidscontroles Reizigers naar Berlijn moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Berlijn hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Berlijn?
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Berlijn zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Berlijn (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Berlijn, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Berlijn zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Berlijn kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Berlijn zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Berlijn om de afstand van 577 km af te leggen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Berlijn?
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Berlijn is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Berlijn is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Berlijn is vaak de voordeligste manier van reizen.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Berlijn. Ze zijn niet altijd op tijd.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Berlijn kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Berlijn?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam Radarweg 1043
Kaart
Amsterdam Elandsgracht
Kaart
Amsterdam Europaboulevard P18
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Berlijn aankomst busstations

Berlin - Zentral Omnibus Bahnhof (ZOB)
Kaart
Berlin Südkreuz
Kaart
Berlin SXF
Kaart
Berlin central bus station
Kaart
Berlin Alexanderplatz
Kaart
Berlin, U-Bahnhof Alt-Tegel, Karolinenstraße
Kaart
Berlin, Am Ostbahnhof (InterCityHotel)
Kaart
Berlin Alt-Tegel
Kaart
Berlin Zoo
Kaart

Berlijn Aankomst Stations

Berlin Hauptbahnhof
Kaart
Berlin Ostbahnhof
Kaart
Berlin-Schönefeld Flughafen
Kaart
Berlin-Spandau
Kaart
Berlin Südkreuz
Kaart
Berlin Zoologischer Garten
Kaart
Berlin-Gesundbrunnen
Kaart

Berlijn aankomst luchthavens

Willy-Brandt Berlin-Brandebourg
Kaart
Tegel
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Berlijn
Zoeken naar accommodatie in Berlijn

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Berlijn

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Berlijn te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Berlijn.

  • 1. Licht reizen
    Als u tussen Amsterdam en Berlijn reist met een maatschappij die extra kosten in rekening brengt voor ingecheckte bagage, zoals vaak het geval is, kan het verstandig zijn uw bagage tot een minimum te beperken om geld te besparen. Probeer alleen het hoognodige in te pakken en controleer het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij voordat u naar Berlijn vertrekt.
  • 2. Vergelijk vervoersmiddelen
    Het kan een goed idee zijn om de verschillende beschikbare vervoerswijzen te vergelijken om geld te besparen op uw reis van Amsterdam naar Berlijn. Vliegen of de trein nemen lijkt misschien de snelste optie om in Berlijn te komen, maar carpoolen of de bus nemen zijn vaak goedkopere alternatieven. Houd ook rekening met de lengte van de reis en de route om de voordeligste oplossing te vinden die het beste bij uw behoeften past.
  • 3. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Berlijn. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Berlijn vinden.

Bus Amsterdam Berlijn

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Amsterdam-Berlijn busticket extra kosten met zich mee.

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Berlijn varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Berlijn, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Berlijn varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Berlijn op Vivanoda.

Studenten, senioren en kinderen kunnen bij sommige busmaatschappijen korting krijgen op bustickets van Amsterdam naar Berlijn. Wij raden u aan dit te controleren wanneer u uw ticket zoekt op Vivanoda, en vergeet niet uw leeftijd op te geven. U ziet dan de tarieven die gelden voor uw leeftijdsgroep.

Bustickets Amsterdam-Berlijn zijn vaak goedkoper als u ze vooraf koopt, vooral als u enkele weken van tevoren boekt. Sommige busmaatschappijen bieden echter ook last-minute aanbiedingen om de resterende plaatsen op te vullen.

De meeste busmaatschappijen staan toe dat passagiers eten of drinken in de bussen Amsterdam-Berlijn, sommige bieden zelfs een snack service waar u een drankje of een broodje kunt kopen. Het is echter raadzaam om het specifieke beleid van elke maatschappij te controleren voordat u op reis gaat.

Busmaatschappijen Amsterdam Berlijn

CityBusExpress
CityBusExpress
FlixBus
FlixBus
Blablabus
Blablabus
ADAC PostBus
ADAC PostBus
Hellö
Hellö
Berlin Shuttle
Berlin Shuttle
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Berlijn

Treinen Amsterdam Berlijn

Treintickets van Amsterdam naar Berlijn kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Berlijn. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Amsterdam en Berlijn te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Berlijn reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Berlijn.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Berlijn ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Treinen tussen Amsterdam en Berlijn zijn uitgerust met oprijplaten en gereserveerde zitplaatsen voor rolstoelgebruikers en passagiers met beperkte mobiliteit. Reizigers met een handicap wordt aangeraden voor de reis contact op te nemen met de assistentiedienst voor extra hulp en optimale zorg in Amsterdam.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Berlijn

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
FlixTrain
FlixTrain
Zoek naar treintickets Amsterdam Berlijn

Vluchten Amsterdam Berlijn

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Berlijn

Darwin Airline
Darwin Airline
KLM
KLM
Germanwings
Germanwings
Easyjet
Easyjet
Transavia.com
Transavia.com
Zoek naar vluchten Amsterdam Berlijn

Carpoolen Amsterdam Berlijn

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Berlijn hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Berlijn zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Berlijn, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Berlijn, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Amsterdam Berlijn contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Carpool platform Amsterdam Berlijn

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Berlijn
Amsterdam naar Berlijn bus, trein, vlucht, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Amsterdam naar Berlijn

Wat te zien en te doen in Berlijn?

De Berlijnse Muur is een van de beroemdste symbolen van de stad, en een bezoek aan Checkpoint Charlie is een must voor elke reiziger. Het Berlijnse Muurmuseum is ook een aanrader om meer te weten te komen over de tumultueuze geschiedenis van de stad.

Het Pergamon Museum herbergt collecties oude kunst en architectuur, waaronder de beroemde Ishtar Poort van Babylon. Het Jewish Museum Berlin is een ander belangrijk museum om meer te weten te komen over de Joodse geschiedenis van de stad.

De Brandenburger Tor is een van de meest iconische monumenten van Berlijn, en een bezoek aan de Reichstag, het Duitse parlement, biedt een adembenemend uitzicht over de stad.

Berlijn heeft ook een levendige kunstscene, met vele hedendaagse en straatkunstgalerijen, en talrijke muziekfestivals.

Zoek naar tickets voor Amsterdam Berlijn
Zoeken naar accommodatie in Berlijn

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd