Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Brussel met bus, trein, vlucht, carpooling
Brussel
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Brussel?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Brussel te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Brussel te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Brussel, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (SNCB-NMBS, Nederlandse Spoorwegen NS, Thalys, FlixBus of Blablabus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Brussel, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Brussel reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Brussel heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Brussel

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Brussel, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Brussel per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Brussel ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Brussel

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Brussel, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Brussel te komen.

Carpoolen Amsterdam Brussel

Carpoolen tussen Amsterdam en Brussel is perfect als u in goed gezelschap naar Brussel wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Brussel kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Brussel te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Brussel

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Brussel
België
Afstand
174 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, trein, vlucht en carpooling
Zoek naar tickets voor Amsterdam Brussel
Zoeken naar accommodatie in Brussel
Plan uw reis van Amsterdam naar Brussel gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Brussel gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Brussel vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals SNCB-NMBS, Nederlandse Spoorwegen NS, Thalys, FlixBus of Blablabus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Brussel met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Brussel

Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Brussel?
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Brussel, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Brussel is de snelste manier om de 174 km tussen Amsterdam en Brussel af te leggen.
Veiligheidscontroles Reizigers naar Brussel moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Brussel kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Brussel hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Brussel?
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Brussel, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Brussel zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Brussel (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Brussel zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Brussel zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Brussel om de afstand van 174 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Brussel kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Brussel?
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Brussel bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Snelheid Treinen van Amsterdam naar Brussel zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Milieuvriendelijk De trein Amsterdam-Brussel wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Brussel kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Amsterdam-Brussel kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Brussel?
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Brussel is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Brussel is vaak de voordeligste manier van reizen.
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Brussel is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Brussel. Ze zijn niet altijd op tijd.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Brussel kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Brussel?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Brussel aankomst busstations

Bruxelles-Nord
Kaart
Bruxelles-Midi
Kaart
Brussels Airport
Kaart
Rue du Cardinal Mercier
Kaart

Brussel Aankomst Stations

Bruxelles-Central
Kaart
Bruxelles-Chapelle
Kaart
Bruxelles-Congres
Kaart
Bruxelles-Midi
Kaart
Bruxelles-Nord
Kaart
Schaarbeek
Kaart

Brussel aankomst luchthavens

Brussels-Zaventem International
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Brussel
Zoeken naar accommodatie in Brussel

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Brussel

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Brussel te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Brussel.

  • 1. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Brussel. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Brussel vinden.
  • 2. Vermijd piekuren
    Tickets Amsterdam-Brussel zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Brussel tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.
  • 3. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Brussel zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Brussel te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Brussel. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Brussel vinden.

Bus Amsterdam Brussel

De meeste bussen tussen Amsterdam en Brussel zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Brussel varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Brussel op Vivanoda.

Bussen tussen Amsterdam en Brussel bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Amsterdam-Brussel busticket extra kosten met zich mee.

Bustickets Amsterdam-Brussel zijn vaak goedkoper als u ze vooraf koopt, vooral als u enkele weken van tevoren boekt. Sommige busmaatschappijen bieden echter ook last-minute aanbiedingen om de resterende plaatsen op te vullen.

Amsterdam-Brussel bussen zijn over het algemeen uitgerust met airconditioning om het de passagiers comfortabel te houden, vooral in de zomer wanneer de temperaturen hoog zijn.

Busmaatschappijen Amsterdam Brussel

FlixBus
FlixBus
Blablabus
Blablabus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Brussel

Treinen Amsterdam Brussel

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Brussel reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Brussel.

Treintickets van Amsterdam naar Brussel kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Treinen tussen Amsterdam en Brussel zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Amsterdam en Brussel te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Brussel ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Brussel. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Brussel

SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Thalys
Thalys
Eurostar
Eurostar
Zoek naar treintickets Amsterdam Brussel

Vluchten Amsterdam Brussel

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Brussel

Air Malta
Air Malta
Air Serbia
Air Serbia
Zoek naar vluchten Amsterdam Brussel

Carpoolen Amsterdam Brussel

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Brussel is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Amsterdam en Brussel. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Brussel hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Brussel zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Brussel, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Brussel, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpool platform Amsterdam Brussel

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Brussel
Amsterdam naar Brussel bus, trein, vlucht, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Amsterdam naar Brussel

Wat te zien en te doen in Brussel?

De Grote Markt, gelegen in het stadscentrum, is een must-see, met zijn prachtige middeleeuwse en barokke gebouwen, zoals het Stadhuis en het Koningshuis. s Nachts licht de Grote Markt op en zorgt voor een magische sfeer.

Het Manneken-Pis, een klein standbeeld van een urinerende jongen, is een ander iconisch symbool van de stad. Bezoekers kunnen ook zijn vrouwelijke versie, de Jeanneke-Pis, in de buurt zien.

België staat bekend om zijn chocolade en bieren, en Brussel vormt daarop geen uitzondering. In de vele bars en chocoladewinkels in de stad kunnen bezoekers de heerlijke chocolade en verschillende Belgische bieren proeven.

De Europese wijk van Brussel, met zijn moderne gebouwen waarin de Europese instellingen zijn gehuisvest, is ook interessant voor liefhebbers van politiek en geschiedenis.

Zoek naar tickets voor Amsterdam Brussel
Zoeken naar accommodatie in Brussel

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd