Aanbevolen route
Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Dresden met vlucht, bus, carpooling, trein
Dresden
Prijzen zoeken
Alternatieve routes
Amsterdam
Reizen met de vlucht, trein, bus, carpooling naar Berlijn
Berlijn
Reizen met de bus, trein, carpooling naar Dresden
Dresden
Prijzen zoeken
Amsterdam
Reizen met de trein, bus, carpooling naar Utrecht
Utrecht
Reizen met de bus, trein, carpooling naar Dresden
Dresden
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Dresden?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Dresden te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Dresden te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Dresden, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Deutsche Bahn, Nederlandse Spoorwegen NS, FlixTrain, FlixBus of Blablabus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Dresden, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Dresden reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Dresden heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Dresden

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Dresden, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Dresden per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Dresden ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Dresden

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Dresden, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Dresden te komen.

Carpoolen Amsterdam Dresden

Carpoolen tussen Amsterdam en Dresden is perfect als u in goed gezelschap naar Dresden wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Dresden kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Dresden te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Dresden

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Dresden
Duitsland
Saksen
Afstand
626 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met vlucht, bus, carpooling en trein
Zoek naar tickets voor Amsterdam Dresden
Zoeken naar accommodatie in Dresden
Plan uw reis van Amsterdam naar Dresden gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Dresden gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Dresden vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Deutsche Bahn, Nederlandse Spoorwegen NS, FlixTrain, FlixBus of Blablabus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Dresden met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Dresden

Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Dresden?
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Dresden is de snelste manier om de 626 km tussen Amsterdam en Dresden af te leggen.
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Dresden, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Dresden hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Dresden kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Veiligheidscontroles Reizigers naar Dresden moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Dresden?
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Dresden bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Landschappen Treinen tussen Amsterdam en Dresden bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Dresden liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Kosten Treintickets Amsterdam-Dresden kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Dresden kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Dresden?
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Dresden zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Dresden zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Dresden (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Dresden, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Dresden kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Dresden zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Dresden om de afstand van 626 km af te leggen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Dresden?
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Dresden is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Dresden is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Dresden is vaak de voordeligste manier van reizen.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Dresden. Ze zijn niet altijd op tijd.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Dresden kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Dresden?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam Radarweg 1043
Kaart
Amsterdam Europaboulevard P18
Kaart
Amsterdam Elandsgracht
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Dresden aankomst busstations

Dresden central station
Kaart
Dresden
Kaart
Dresden, Schlesischer Platz
Kaart

Dresden Aankomst Stations

Dresden Hbf
Kaart
Dresden-Neustadt
Kaart

Dresden aankomst luchthavens

Dresden
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Dresden
Zoeken naar accommodatie in Dresden

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Dresden

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Dresden te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Dresden.

  • 1. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Dresden. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Dresden vinden.
  • 2. Boek vooraf
    Dit is vaak de bekendste tip om geld te besparen op reizen tussen Amsterdam en Dresden. Dat komt omdat trein-, vliegtuig-, bus- of veerboottickets vaak goedkoper zijn als u ze ruim van tevoren koopt. Dit kan u soms tientallen of zelfs honderden euro's besparen op uw reis Amsterdam-Dresden.
  • 3. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Dresden zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Dresden te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Dresden. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Dresden vinden.

Bus Amsterdam Dresden

De duur van de busreis tussen Amsterdam en Dresden varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Dresden rijden.

Bussen tussen Amsterdam en Dresden bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Dresden varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Dresden op Vivanoda.

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Amsterdam-Dresden, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Dresden zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Amsterdam-Dresden busticket extra kosten met zich mee.

Busmaatschappijen Amsterdam Dresden

FlixBus
FlixBus
Blablabus
Blablabus
CityBusExpress
CityBusExpress
ADAC PostBus
ADAC PostBus
Hellö
Hellö
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Dresden

Treinen Amsterdam Dresden

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Dresden ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Dresden reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Dresden.

Er zijn kortingen voor kinderen, studenten en senioren die met de trein van Amsterdam naar Dresden reizen, die variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de persoon. Wanneer u uw leeftijd invult in uw zoekopdracht bij Vivanoda, wordt bij de getoonde prijzen rekening gehouden met eventuele leeftijdskortingen.

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Dresden hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Dresden zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Treinen tussen Amsterdam en Dresden zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Het is mogelijk om een speciale zitplaats te reserveren in de trein tussen Amsterdam en Dresden. Afhankelijk van de maatschappij kan deze service tegen betaling zijn. Zitplaatsen kunnen online of aan het loket op het station worden gereserveerd.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Dresden

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
FlixTrain
FlixTrain
Zoek naar treintickets Amsterdam Dresden

Vluchten Amsterdam Dresden

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Dresden

Darwin Airline
Darwin Airline
KLM
KLM
Easyjet
Easyjet
Transavia.com
Transavia.com
Zoek naar vluchten Amsterdam Dresden

Carpoolen Amsterdam Dresden

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Dresden is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Dresden zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Dresden, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Amsterdam Dresden contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Dresden, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

De vertrek- en aankomsttijden voor carpools van Amsterdam naar Dresden variëren afhankelijk van de chauffeur en de gekozen route. Vivanoda biedt u zoekopties om de meest geschikte tijden te bepalen.

Carpool platform Amsterdam Dresden

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Dresden

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd