Aanbevolen route
Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Gent met bus, carpooling
Gent
Prijzen zoeken
Alternatieve routes
Amsterdam
Reizen met de vlucht, trein, carpooling, bus naar Brussel
Brussel
Reizen met de trein, carpooling, bus naar Gent
Gent
Prijzen zoeken
Amsterdam
Reizen met de trein, bus, carpooling naar Antwerpen
Antwerpen
Reizen met de carpooling, trein, bus naar Gent
Gent
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Gent?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Gent te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Gent te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Gent, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (SNCB-NMBS, SNCF, Thalys, FlixBus of ALSA) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Gent, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Gent reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Gent heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Gent

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Gent, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Gent per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Gent ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Gent

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Gent, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Gent te komen.

Carpoolen Amsterdam Gent

Carpoolen tussen Amsterdam en Gent is perfect als u in goed gezelschap naar Gent wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Gent kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Gent te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Gent

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Gent
België
Afstand
167 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus en carpooling
Zoek naar tickets voor Amsterdam Gent
Zoeken naar accommodatie in Gent
Plan uw reis van Amsterdam naar Gent gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Gent gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Gent vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals SNCB-NMBS, SNCF, Thalys, FlixBus of ALSA om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Gent met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Gent

Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Gent?
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Gent bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Milieuvriendelijk De trein Amsterdam-Gent wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Snelheid Treinen van Amsterdam naar Gent zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Gent kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Amsterdam-Gent kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Gent?
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Gent, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Gent is de snelste manier om de 167 km tussen Amsterdam en Gent af te leggen.
Veiligheidscontroles Reizigers naar Gent moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Gent kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Gent hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Gent?
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Gent, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Gent zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Gent (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Gent zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Gent zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Gent om de afstand van 167 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Gent kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Gent?
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Gent is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Gent is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Gent is vaak de voordeligste manier van reizen.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Gent. Ze zijn niet altijd op tijd.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Gent kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Gent?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Gent aankomst busstations

Gand/Ghent
Kaart
Ghent - Busstop DE LIJN
Kaart

Gent Aankomst Stations

Gent Sint Pieters
Kaart
Gentbrugge
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Gent
Zoeken naar accommodatie in Gent

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Gent

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Gent te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Gent.

  • 1. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Gent. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Gent vinden.
  • 2. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Gent zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Gent te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Gent. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Gent vinden.
  • 3. Vermijd piekuren
    Tickets Amsterdam-Gent zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Gent tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.

Bus Amsterdam Gent

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Gent varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Gent, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De duur van de busreis tussen Amsterdam en Gent varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Gent rijden.

Bussen tussen Amsterdam en Gent bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Gent varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Gent op Vivanoda.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Amsterdam-Gent busticket extra kosten met zich mee.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Gent zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Busmaatschappijen Amsterdam Gent

FlixBus
FlixBus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Blablabus
Blablabus
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Gent

Treinen Amsterdam Gent

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Gent ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Gent hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Gent zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Gent reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Gent.

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Amsterdam en Gent te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Gent. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Er zijn kortingen voor kinderen, studenten en senioren die met de trein van Amsterdam naar Gent reizen, die variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de persoon. Wanneer u uw leeftijd invult in uw zoekopdracht bij Vivanoda, wordt bij de getoonde prijzen rekening gehouden met eventuele leeftijdskortingen.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Gent

SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
SNCF
SNCF
Thalys
Thalys
Eurostar
Eurostar
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Zoek naar treintickets Amsterdam Gent

Vluchten Amsterdam Gent

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Gent

Air Malta
Air Malta
Air Serbia
Air Serbia
Zoek naar vluchten Amsterdam Gent

Carpoolen Amsterdam Gent

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Gent, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Amsterdam en Gent. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Gent hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Amsterdam Gent contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Carpool platform Amsterdam Gent

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Gent
Amsterdam naar Gent bus, trein, vlucht, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Amsterdam naar Gent

Wat te zien en te doen in Gent?

Gent is ook een levendige stad met een bruisend nachtleven en een bloeiende gastronomische scene. Bezoekers kunnen in de vele restaurants en cafés van de stad lokale specialiteiten proeven, zoals Belgische wafels, chips, bier en ambachtelijke chocolade.

Bezoek voor een unieke culturele ervaring het Gentse Museum voor Schone Kunsten, met een indrukwekkende collectie Vlaamse schilderijen van meesters als Rubens en Van Eyck. Voor architectuurliefhebbers is de Sint-Baafskathedraal met het beroemde altaarstuk 'De aanbidding van het Lam Gods' een must.

Vergeet ten slotte niet een wandeling te maken langs de grachten en pittoreske straatjes van Gent om de vele verborgen schatten te ontdekken. Met zijn rijke geschiedenis, middeleeuwse charme en ontspannen sfeer is Gent een ideale bestemming voor een onvergetelijke stedentrip.

Zoek naar tickets voor Amsterdam Gent
Zoeken naar accommodatie in Gent

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd