Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Groningen met trein, carpooling, bus
Groningen
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Groningen?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Groningen te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Groningen te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Groningen, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Nederlandse Spoorwegen NS, Arriva, Blablacar of FlixBus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Groningen, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Groningen reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Groningen heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Groningen

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Groningen, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Groningen per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Groningen ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Amsterdam Groningen

Carpoolen tussen Amsterdam en Groningen is perfect als u in goed gezelschap naar Groningen wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Groningen kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Groningen te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Groningen

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Groningen
Nederland
Afstand
146 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met trein, carpooling en bus
Zoek naar tickets voor Amsterdam Groningen
Zoeken naar accommodatie in Groningen
Plan uw reis van Amsterdam naar Groningen gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Groningen gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Groningen vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Nederlandse Spoorwegen NS, Arriva, Blablacar of FlixBus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Groningen met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Groningen

Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Groningen?
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Groningen zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Groningen (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Groningen, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Groningen zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Groningen zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Groningen om de afstand van 146 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Groningen kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Groningen?
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Groningen bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Landschappen Treinen tussen Amsterdam en Groningen bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Snelheid Treinen van Amsterdam naar Groningen zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Groningen kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Amsterdam-Groningen kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Groningen?
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Groningen is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Groningen is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Groningen is vaak de voordeligste manier van reizen.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Groningen. Ze zijn niet altijd op tijd.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Groningen kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Groningen?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam Radarweg 1043
Kaart
Amsterdam Elandsgracht
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Groningen aankomst busstations

Groningen
Kaart

Groningen Aankomst Stations

Groningen
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Groningen
Zoeken naar accommodatie in Groningen

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Groningen

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Groningen te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Groningen.

  • 1. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Groningen zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Groningen te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Groningen. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Groningen vinden.
  • 2. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Groningen. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Groningen vinden.
  • 3. Boek vooraf
    Dit is vaak de bekendste tip om geld te besparen op reizen tussen Amsterdam en Groningen. Dat komt omdat trein-, vliegtuig-, bus- of veerboottickets vaak goedkoper zijn als u ze ruim van tevoren koopt. Dit kan u soms tientallen of zelfs honderden euro's besparen op uw reis Amsterdam-Groningen.

Bus Amsterdam Groningen

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Groningen varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Groningen, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Groningen zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Amsterdam-Groningen, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Amsterdam-Groningen busticket extra kosten met zich mee.

Bussen tussen Amsterdam en Groningen bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Amsterdam-Groningen. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

Busmaatschappijen Amsterdam Groningen

FlixBus
FlixBus
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Groningen

Treinen Amsterdam Groningen

Treintickets van Amsterdam naar Groningen kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Groningen ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Groningen hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Groningen zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Groningen reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Groningen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Groningen. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Treinen tussen Amsterdam en Groningen zijn uitgerust met oprijplaten en gereserveerde zitplaatsen voor rolstoelgebruikers en passagiers met beperkte mobiliteit. Reizigers met een handicap wordt aangeraden voor de reis contact op te nemen met de assistentiedienst voor extra hulp en optimale zorg in Amsterdam.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Groningen

Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Arriva
Arriva
Zoek naar treintickets Amsterdam Groningen

Carpoolen Amsterdam Groningen

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Groningen is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Groningen zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Groningen, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Groningen hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Groningen, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpool platform Amsterdam Groningen

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Groningen
Amsterdam naar Groningen bus, trein, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Amsterdam naar Groningen

Wat te zien en te doen in Groningen?

Begin uw bezoek bij de beroemde Martinitoren, de toren van de Sint-Maartenskerk, die een adembenemend uitzicht over de stad biedt. Maak vervolgens een wandeling langs de schilderachtige grachten en bewonder de kleurrijke huizen die typisch zijn voor de regio.

De stad herbergt ook vele musea, waaronder het Groninger Museum, met een collectie moderne en hedendaagse kunst, en het Groninger Historisch Museum, dat de geschiedenis van de stad terugvoert tot het Stenen Tijdperk.

Voor een unieke culturele ervaring bezoekt u de markt van de stad, de Vismarkt, waar u lokale specialiteiten kunt proeven, zoals gerookte haring, vleeskroketten en Nederlandse kazen.

Tot slot mag u de kans niet missen om rond te fietsen in Groningen, dat vele fietspaden heeft. Huur een fiets en verken het groene landschap van de regio.

Zoek naar tickets voor Amsterdam Groningen
Zoeken naar accommodatie in Groningen

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd