Aanbevolen route
Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Helsinki met vlucht, bus
Helsinki
Prijzen zoeken
Alternatieve routes
Amsterdam
Reizen met de vlucht naar St. Petersburg
St. Petersburg
Reizen met de trein, veerboot naar Helsinki
Helsinki
Prijzen zoeken
Amsterdam
Reizen met de trein, bus naar Kopenhagen
Kopenhagen
Reizen met de vlucht naar Helsinki
Helsinki
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Helsinki?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Helsinki te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Helsinki te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Helsinki, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (PKP Intercity, Deutsche Bahn, Allegro, FlixBus of Finnair) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Helsinki, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Helsinki reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Helsinki heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Amsterdam Helsinki met de veerboot

De veerboot tussen Amsterdam en Helsinki is een interessante vervoersoptie voor reizigers die op zoek zijn naar een stressvrije reis en een unieke ervaring.

Bus van Amsterdam naar Helsinki

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Helsinki, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Helsinki per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Helsinki ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Helsinki

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Helsinki, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Helsinki te komen.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Helsinki te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Helsinki

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Helsinki
Finland
Afstand
1501 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met vlucht en bus
Zoek naar tickets voor Amsterdam Helsinki
Zoeken naar accommodatie in Helsinki
Plan uw reis van Amsterdam naar Helsinki gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Helsinki gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Helsinki vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals PKP Intercity, Deutsche Bahn, Allegro, FlixBus of Finnair om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Helsinki met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Helsinki

Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Helsinki?
Snelheid Treinen van Amsterdam naar Helsinki zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Milieuvriendelijk De trein Amsterdam-Helsinki wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Helsinki liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Helsinki kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Amsterdam-Helsinki kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Helsinki?
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Helsinki zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Helsinki, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Helsinki zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Helsinki (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Helsinki zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Helsinki om de afstand van 1501 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Helsinki kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Helsinki?
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Helsinki, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Helsinki is de snelste manier om de 1501 km tussen Amsterdam en Helsinki af te leggen.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Helsinki hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Veiligheidscontroles Reizigers naar Helsinki moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Helsinki kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Voordelen en nadelen van reizen met de veerboot van Amsterdam naar Helsinki?
Aangename ervaring Veerbootreizen tussen Amsterdam en Helsinki zijn op zich al een zeer aangename reiservaring en bieden vaak een panoramisch uitzicht op de zee of de kustlijn.
Handig Het is mogelijk om aan boord te gaan met een voertuig, wat erg handig kan zijn voor familievakanties en voor het vervoeren van zware of omvangrijke bagage.
Diensten aan boord Sommige van de veerbootmaatschappijen waarmee u reist tussen Amsterdam en Helsinki bieden passagiers comfortabele hutten om te slapen en te rusten, restaurants aan boord, bars en allerlei soorten entertainment.
Flexibiliteit De vertrektijden van veerboten tussen Amsterdam en Helsinki kunnen beperkter zijn dan bij andere vervoerswijzen, wat het plannen van een reis naar Helsinki kan bemoeilijken.
Prijzen De prijzen voor veerboten tussen Amsterdam en Helsinki kunnen hoger zijn dan voor andere vervoerswijzen.
Weer Weersomstandigheden kunnen veerbootreizen tussen Amsterdam en Helsinki soms moeilijk en oncomfortabel maken voor mensen die gevoelig zijn voor zeeziekte.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Helsinki?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Helsinki aankomst havens

Helsinki West Terminal
Kaart
Helsinki Hansa Terminal
Kaart
Helsinki Katajanokan Terminal
Kaart

Helsinki aankomst busstations

Helsinki Bus Station (Kamppi)
Kaart
Helsinki Terminal 2
Kaart

Helsinki Aankomst Stations

Helsinki
Kaart
Pasila
Kaart
Helsinki Pasila
Kaart
Vantaa Tikkurila
Kaart
Oulunkylä
Kaart
Malmi
Kaart
Havukoski
Kaart
Pukinmäki
Kaart
Tapanila
Kaart
Puistola
Kaart
Rekola
Kaart
Hiekkaharju
Kaart
Koivukylä
Kaart
Hanala
Kaart
None
None

Helsinki aankomst luchthavens

Helsinki-Vantaa
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Helsinki
Zoeken naar accommodatie in Helsinki

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Helsinki

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Helsinki te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per veerboot, bus, trein of vlucht reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Helsinki.

  • 1. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Helsinki. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Helsinki vinden.
  • 2. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Helsinki zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Helsinki te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Helsinki. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Helsinki vinden.
  • 3. Vermijd piekuren
    Tickets Amsterdam-Helsinki zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Helsinki tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.

Veerboot Amsterdam Helsinki

Er is geen directe veerverbinding tussen Amsterdam en Helsinki. De duur van de overtocht hangt voornamelijk af van de veerbootmaatschappij die u gebruikt.

Dit hangt sterk af van de tijd van het jaar waarin u wilt reizen tussen Amsterdam en Helsinki. Er is geen directe veerdienst tussen Amsterdam en Helsinki en u zult de reis naar Helsinki moeten combineren met een ander vervoermiddel.

De meeste veerbootmaatschappijen bieden Wi-Fi aan boord van de veerboot van Amsterdam naar Helsinki, maar dit kan extra kosten met zich meebrengen. Het is daarom raadzaam om bij de betreffende maatschappij na te gaan of er Wi-Fi beschikbaar is en of er kosten aan verbonden zijn.

Vooraf reserveren is altijd aan te raden bij reizen tussen Amsterdam en Helsinki, vooral tijdens drukke reisperiodes. Zo bent u verzekerd van de beste tarieven en een gegarandeerde plaats aan boord.

De prijs van een veerboot ticket van Amsterdam naar Helsinki kan variëren afhankelijk van de veermaatschappij en het seizoen. Het is daarom aan te raden om te zoeken naar Amsterdam naar Helsinki ferry tickets op Vivanoda. Zo kunt u de verschillende maatschappijen vergelijken en weet u wat de actuele tarieven zijn.

Sommige veerbootmaatschappijen die tussen Amsterdam en Helsinki varen bieden gereduceerde tarieven voor kinderen en senioren. Het is raadzaam om op Vivanoda een prijsonderzoek te doen met vermelding van de leeftijd van de reizigers om te zien of deze kortingen beschikbaar zijn.

Veerbootmaatschappijen Amsterdam Helsinki

St. Peter Line
St. Peter Line
Tallink
Tallink
Silja Line
Silja Line
Viking Line
Viking Line
Zoek naar veerboot tickets Amsterdam Helsinki

Bus Amsterdam Helsinki

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Helsinki varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Helsinki, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

Bussen tussen Amsterdam en Helsinki bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Amsterdam-Helsinki. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Amsterdam-Helsinki, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Helsinki varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Helsinki op Vivanoda.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Helsinki zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Busmaatschappijen Amsterdam Helsinki

FlixBus
FlixBus
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Helsinki

Treinen Amsterdam Helsinki

Er zijn kortingen voor kinderen, studenten en senioren die met de trein van Amsterdam naar Helsinki reizen, die variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de persoon. Wanneer u uw leeftijd invult in uw zoekopdracht bij Vivanoda, wordt bij de getoonde prijzen rekening gehouden met eventuele leeftijdskortingen.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Helsinki reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Helsinki.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Helsinki. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Treinen tussen Amsterdam en Helsinki zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Helsinki hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Helsinki zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Helsinki ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Helsinki

PKP Intercity
PKP Intercity
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Allegro
Allegro
Russian Railways
Russian Railways
VR
VR
Zoek naar treintickets Amsterdam Helsinki

Vluchten Amsterdam Helsinki

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Helsinki

Finnair
Finnair
KLM
KLM
Rossiya
Rossiya
LOT Polish Airlines
LOT Polish Airlines
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Blue1
Blue1
Czech Airlines
Czech Airlines
NextJet
NextJet
Zoek naar vluchten Amsterdam Helsinki

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd