Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Leiden met trein, carpooling
Leiden
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Leiden?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Leiden te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Leiden te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Leiden, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Nederlandse Spoorwegen NS of Blablacar) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Leiden, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Leiden reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Leiden heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Amsterdam Leiden per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Leiden ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Amsterdam Leiden

Carpoolen tussen Amsterdam en Leiden is perfect als u in goed gezelschap naar Leiden wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Leiden kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Leiden te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Leiden

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Leiden
Nederland
Afstand
36 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met trein en carpooling
Zoek naar tickets voor Amsterdam Leiden
Zoeken naar accommodatie in Leiden
Plan uw reis van Amsterdam naar Leiden gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Leiden gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Leiden vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Nederlandse Spoorwegen NS of Blablacar om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Leiden met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Leiden

Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Leiden?
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Leiden liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Snelheid Treinen van Amsterdam naar Leiden zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Leiden bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Kosten Treintickets Amsterdam-Leiden kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Leiden kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Leiden?
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Leiden is vaak de voordeligste manier van reizen.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Leiden is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Leiden is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Leiden kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Leiden. Ze zijn niet altijd op tijd.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Leiden?

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Leiden Aankomst Stations

Leiden Centraal
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Leiden
Zoeken naar accommodatie in Leiden

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Leiden

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Leiden te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per trein of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Leiden.

  • 1. Vergelijk vervoersmiddelen
    Het kan een goed idee zijn om de verschillende beschikbare vervoerswijzen te vergelijken om geld te besparen op uw reis van Amsterdam naar Leiden. Vliegen of de trein nemen lijkt misschien de snelste optie om in Leiden te komen, maar carpoolen of de bus nemen zijn vaak goedkopere alternatieven. Houd ook rekening met de lengte van de reis en de route om de voordeligste oplossing te vinden die het beste bij uw behoeften past.
  • 2. Vermijd piekuren
    Tickets Amsterdam-Leiden zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Leiden tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.
  • 3. Vermijd extra's
    Sommige extra's, zoals eten en drinken tijdens de reis van Amsterdam naar Leiden, kunnen duur zijn en zijn niet altijd nodig voor een korte reis. Om geld te besparen, probeer snacks of drankjes te plannen voordat u naar Leiden vertrekt, en gebruik gratis alternatieven voor entertainment, zoals het lezen van een boek.

Treinen Amsterdam Leiden

Treinen tussen Amsterdam en Leiden zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Leiden. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Leiden reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Leiden.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Leiden ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Leiden hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Leiden zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Amsterdam en Leiden te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Leiden

Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Zoek naar treintickets Amsterdam Leiden

Carpoolen Amsterdam Leiden

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Leiden zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Leiden, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Leiden hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Leiden, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Leiden is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Amsterdam Leiden contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Carpool platform Amsterdam Leiden

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Leiden

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd