Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Rijsel met bus, trein, carpooling
Rijsel
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Rijsel?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Rijsel te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Rijsel te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Rijsel, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (SNCF, Thalys, Eurostar, Blablabus of FlixBus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Rijsel, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Rijsel reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Rijsel heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Rijsel

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Rijsel, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Rijsel per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Rijsel ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Rijsel

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Rijsel, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Rijsel te komen.

Carpoolen Amsterdam Rijsel

Carpoolen tussen Amsterdam en Rijsel is perfect als u in goed gezelschap naar Rijsel wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Rijsel kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Rijsel te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Rijsel

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Rijsel
Frankrijk
Noord-Pas de Calais
Afstand
231 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, trein en carpooling
Zoek naar tickets voor Amsterdam Rijsel
Zoeken naar accommodatie in Rijsel
Plan uw reis van Amsterdam naar Rijsel gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Rijsel gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Rijsel vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals SNCF, Thalys, Eurostar, Blablabus of FlixBus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Rijsel met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Rijsel

Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Rijsel?
Milieuvriendelijk De trein Amsterdam-Rijsel wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Rijsel bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Rijsel liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Rijsel kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Amsterdam-Rijsel kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Rijsel?
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Rijsel is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Amsterdam naar Rijsel.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Rijsel is vaak de voordeligste manier van reizen.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Amsterdam naar Rijsel.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Rijsel kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Rijsel?
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Rijsel zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Rijsel (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Rijsel, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Rijsel zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Rijsel zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Rijsel om de afstand van 231 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Rijsel kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Rijsel?
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Rijsel, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Rijsel is de snelste manier om de 231 km tussen Amsterdam en Rijsel af te leggen.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Rijsel kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Veiligheidscontroles Reizigers naar Rijsel moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Rijsel hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Rijsel?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Rijsel aankomst busstations

Lille Europe
Kaart

Rijsel Aankomst Stations

Lille Flandres
Kaart
Lille Europe
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Rijsel
Zoeken naar accommodatie in Rijsel

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Rijsel

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Rijsel te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Rijsel.

  • 1. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Rijsel zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Rijsel te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Rijsel. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Rijsel vinden.
  • 2. Boek vooraf
    Dit is vaak de bekendste tip om geld te besparen op reizen tussen Amsterdam en Rijsel. Dat komt omdat trein-, vliegtuig-, bus- of veerboottickets vaak goedkoper zijn als u ze ruim van tevoren koopt. Dit kan u soms tientallen of zelfs honderden euro's besparen op uw reis Amsterdam-Rijsel.
  • 3. Vergelijk vervoersmiddelen
    Het kan een goed idee zijn om de verschillende beschikbare vervoerswijzen te vergelijken om geld te besparen op uw reis van Amsterdam naar Rijsel. Vliegen of de trein nemen lijkt misschien de snelste optie om in Rijsel te komen, maar carpoolen of de bus nemen zijn vaak goedkopere alternatieven. Houd ook rekening met de lengte van de reis en de route om de voordeligste oplossing te vinden die het beste bij uw behoeften past.

Bus Amsterdam Rijsel

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Rijsel varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Rijsel, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Rijsel zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Bussen tussen Amsterdam en Rijsel bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Amsterdam-Rijsel. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Amsterdam-Rijsel, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Amsterdam-Rijsel busticket extra kosten met zich mee.

Busmaatschappijen Amsterdam Rijsel

Blablabus
Blablabus
FlixBus
FlixBus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Rijsel

Treinen Amsterdam Rijsel

Treintickets van Amsterdam naar Rijsel kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Rijsel ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Rijsel. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Rijsel hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Rijsel zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Amsterdam en Rijsel te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Treinen tussen Amsterdam en Rijsel zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Rijsel

SNCF
SNCF
Thalys
Thalys
Eurostar
Eurostar
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
Zoek naar treintickets Amsterdam Rijsel

Vluchten Amsterdam Rijsel

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Rijsel

Air Malta
Air Malta
Air Serbia
Air Serbia
Zoek naar vluchten Amsterdam Rijsel

Carpoolen Amsterdam Rijsel

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Rijsel hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Amsterdam en Rijsel. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Amsterdam Rijsel contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Rijsel, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Rijsel is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Carpool platform Amsterdam Rijsel

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Rijsel
Amsterdam naar Rijsel bus, trein, vlucht, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Amsterdam naar Rijsel

Wat te zien en te doen in Rijsel?

Bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn de Grand-Place van Lille, een levendig plein met veel bars en restaurants, en de Vieille Bourse, een historisch gebouw uit de 17e eeuw waar nu boekwinkels en souvenirwinkels zijn gevestigd. Kunstliefhebbers kunnen het Palais des Beaux-Arts bezoeken, met een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen.

De stad Lille staat ook bekend om zijn gastronomie, vooral om zijn gerechten op basis van kaas, zoals tarte au maroilles of welsh. Bezoekers kunnen van deze gerechten genieten in de vele restaurants en brasserieën in de stad, maar ook op lokale markten zoals de Wazemmes markt.

Om zich te verplaatsen in Lille kunnen reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad, dat bestaat uit metro-, bus- en tramlijnen. U kunt ook een zelfbedieningsfiets huren om de stad in uw eigen tempo te ontdekken.

Zoek naar tickets voor Amsterdam Rijsel
Zoeken naar accommodatie in Rijsel

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd