Aanbevolen route
Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Salzburg met bus, vliegtuig, trein
Salzburg
Prijzen zoeken
Alternatieve routes
Amsterdam
Reizen met de trein, carpooling, vliegtuig, bus naar Munchen
Munchen
Reizen met de trein, bus, carpooling naar Salzburg
Salzburg
Prijzen zoeken
Amsterdam
Reizen met de trein, carpooling, bus naar Dusseldorf
Dusseldorf
Reizen met de vliegtuig, carpooling, trein naar Salzburg
Salzburg
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Salzburg?

Bent u van plan om van Salzburg naar Amsterdam te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Salzburg te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Salzburg, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Deutsche Bahn, ÖBB, MÁV, FlixBus of Hellö) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Salzburg, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Salzburg reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Salzburg heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Salzburg

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Salzburg, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Salzburg per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Salzburg ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Amsterdam Salzburg met het vliegtuig

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Salzburg, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Salzburg te komen.

Carpoolen Amsterdam Salzburg

Carpoolen tussen Amsterdam en Salzburg is perfect als u in goed gezelschap naar Salzburg wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Salzburg kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Salzburg te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Salzburg

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Salzburg
Oostenrijk
Salzburg
Afstand
772 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, vliegtuig en trein
Zoek naar tickets voor Amsterdam Salzburg
Zoeken naar accommodatie in Salzburg
Plan uw reis van Amsterdam naar Salzburg gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Salzburg gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Salzburg vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Deutsche Bahn, ÖBB, MÁV, FlixBus of Hellö om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Salzburg met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Salzburg

Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Salzburg?
Landschappen Treinen tussen Amsterdam en Salzburg bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Salzburg liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Snelheid Treinen van Amsterdam naar Salzburg zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Salzburg kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Amsterdam-Salzburg kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Salzburg?
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Salzburg zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Salzburg (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Salzburg, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Salzburg zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Salzburg zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Salzburg om de afstand van 772 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Salzburg kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Salzburg?
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Salzburg is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Salzburg is vaak de voordeligste manier van reizen.
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Amsterdam naar Salzburg.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Salzburg kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Amsterdam naar Salzburg.
Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Salzburg?
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Salzburg, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Salzburg is de snelste manier om de 772 km tussen Amsterdam en Salzburg af te leggen.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Salzburg kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Veiligheidscontroles Reizigers naar Salzburg moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Salzburg hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Salzburg?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Salzburg aankomst busstations

Salzburg Flughafen
Kaart
Salzburg Hbf/Lastenstr.
Kaart

Salzburg Aankomst Stations

Salzburg Hbf
Kaart

Salzburg aankomst luchthavens

Wolfgang Amadeus Mozart
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Salzburg
Zoeken naar accommodatie in Salzburg

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Salzburg

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Salzburg te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vliegtuig of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Salzburg.

  • 1. Licht reizen
    Als u tussen Amsterdam en Salzburg reist met een maatschappij die extra kosten in rekening brengt voor ingecheckte bagage, zoals vaak het geval is, kan het verstandig zijn uw bagage tot een minimum te beperken om geld te besparen. Probeer alleen het hoognodige in te pakken en controleer het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij voordat u naar Salzburg vertrekt.
  • 2. Vergelijk vervoersmiddelen
    Het kan een goed idee zijn om de verschillende beschikbare vervoerswijzen te vergelijken om geld te besparen op uw reis van Amsterdam naar Salzburg. Vliegen of de trein nemen lijkt misschien de snelste optie om in Salzburg te komen, maar carpoolen of de bus nemen zijn vaak goedkopere alternatieven. Houd ook rekening met de lengte van de reis en de route om de voordeligste oplossing te vinden die het beste bij uw behoeften past.
  • 3. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Salzburg zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Salzburg te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Salzburg. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Salzburg vinden.

Bus Amsterdam Salzburg

De duur van de busreis tussen Amsterdam en Salzburg varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Salzburg rijden.

Bussen tussen Amsterdam en Salzburg bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Salzburg varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Salzburg, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Salzburg varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Salzburg op Vivanoda.

Het restitutiebeleid voor Amsterdam-Salzburg bus tickets varieert afhankelijk van de busmaatschappij en de klasse van de reservering. In het algemeen komen zeer goedkope tickets en speciale aanbiedingen niet in aanmerking voor restitutie in geval van annulering, maar sommige bedrijven bieden gedeeltelijke restitutie of uitstelmogelijkheden. Het is belangrijk om de voorwaarden goed te lezen voordat u een ticket naar Salzburg koopt.

De meeste busmaatschappijen staan toe dat passagiers eten of drinken in de bussen Amsterdam-Salzburg, sommige bieden zelfs een snack service waar u een drankje of een broodje kunt kopen. Het is echter raadzaam om het specifieke beleid van elke maatschappij te controleren voordat u op reis gaat.

Busmaatschappijen Amsterdam Salzburg

FlixBus
FlixBus
Hellö
Hellö
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Salzburg

Treinen Amsterdam Salzburg

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Salzburg ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Salzburg hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Salzburg zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Salzburg reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Salzburg.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Salzburg. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Het is mogelijk om een speciale zitplaats te reserveren in de trein tussen Amsterdam en Salzburg. Afhankelijk van de maatschappij kan deze service tegen betaling zijn. Zitplaatsen kunnen online of aan het loket op het station worden gereserveerd.

Catering aan boord van de treinen tussen Amsterdam en Salzburg, waaronder snacks, drankjes en warme maaltijden, is beschikbaar in de barrijtuigen of via een mobiele dienst.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Salzburg

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
ÖBB
ÖBB
MÁV
MÁV
Bayerische Oberlandbahn
Bayerische Oberlandbahn
Zoek naar treintickets Amsterdam Salzburg

Vluchten Amsterdam Salzburg

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Salzburg

KLM
KLM
Lufthansa
Lufthansa
Transavia.com
Transavia.com
Pakistan International Airlines
Pakistan International Airlines
Easyjet
Easyjet
Air Berlin
Air Berlin
Eurowings
Eurowings
Zoek naar vluchten Amsterdam Salzburg

Carpoolen Amsterdam Salzburg

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Salzburg zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Salzburg, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Salzburg, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Amsterdam en Salzburg. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Salzburg is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

U kunt voor de rit contact opnemen met de Amsterdam Salzburg carpool chauffeur via het carpooling platform waar u uw rit heeft geboekt. Het is aanbevolen dat u de details van uw reis, zoals ophaallocatie en tijdschema, voorafgaand aan uw reis met de chauffeur bespreekt.

Carpool platform Amsterdam Salzburg

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Salzburg
Zoekfilters
Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd