Antwerpen
Rechtstreekse reis naar Amsterdam met bus, carpooling, trein
Amsterdam
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Antwerpen naar Amsterdam?

Bent u van plan om van Antwerpen naar Amsterdam te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Antwerpen naar Amsterdam te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Antwerpen en Amsterdam, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Thalys, Nederlandse Spoorwegen NS, SNCB-NMBS, ALSA of Eurolines) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Antwerpen en Amsterdam, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Antwerpen Amsterdam reis te plannen.

Voor uw reis van Antwerpen naar Amsterdam heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Antwerpen naar Amsterdam

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Antwerpen naar Amsterdam, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Antwerpen Amsterdam per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Antwerpen Amsterdam ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Antwerpen Amsterdam

Carpoolen tussen Antwerpen en Amsterdam is perfect als u in goed gezelschap naar Amsterdam wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Antwerpen of Amsterdam kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Antwerpen naar Amsterdam te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Antwerpen Amsterdam

Stad van vertrek
Antwerpen
België
Stad van bestemming
Amsterdam
Nederland
Afstand
133 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, carpooling en trein
Zoek naar tickets voor Antwerpen Amsterdam
Zoeken naar accommodatie in Amsterdam
Plan uw reis van Antwerpen naar Amsterdam gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Antwerpen naar Amsterdam gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Antwerpen en Amsterdam vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Thalys, Nederlandse Spoorwegen NS, SNCB-NMBS, ALSA of Eurolines om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Antwerpen en Amsterdam met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Antwerpen en Amsterdam

Voordelen en nadelen van reizen per bus van Antwerpen naar Amsterdam?
Prijzen Bustickets van Antwerpen naar Amsterdam zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Amsterdam (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Antwerpen en Amsterdam zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Antwerpen en Amsterdam, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Reistijd Bussen van Antwerpen naar Amsterdam zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Amsterdam om de afstand van 133 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Antwerpen en Amsterdam kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Antwerpen naar Amsterdam?
Flexibel Carpoolen van Antwerpen naar Amsterdam is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Antwerpen naar Amsterdam.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Antwerpen en Amsterdam is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Antwerpen naar Amsterdam.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Antwerpen Amsterdam. Ze zijn niet altijd op tijd.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Antwerpen naar Amsterdam?
Comfort Treinen tussen Antwerpen en Amsterdam bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Milieuvriendelijk De trein Antwerpen-Amsterdam wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Bereikbaarheid Treinstations in Antwerpen of Amsterdam liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Flexibiliteit De treintijden van Antwerpen Amsterdam kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Antwerpen-Amsterdam kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.

Waar beginnen in Antwerpen? Waar kom ik aan in Amsterdam?

Antwerpen vertrek busstations

Antwerp
Kaart
Antwerp (Berchem)
Kaart
Antwerp
Kaart
Platinkaai - Antwerpen
Kaart
Antwerp (P+R Luchtbal)
Kaart

Vertrekstations in Antwerpen

Antwerp Central
Kaart
Antwerp East
Kaart
Antwerpen-Luchtbal
Kaart
Sint Mariaburg
Kaart
Antwerp Noorderdokken
Kaart
Anwerp Dam
Kaart
Ekeren
Kaart

Amsterdam aankomst busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart
Amsterdam Elandsgracht
Kaart

Amsterdam Aankomst Stations

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart
Zoek naar tickets voor Antwerpen Amsterdam
Zoeken naar accommodatie in Amsterdam

3 tips om goedkoper te reizen tussen Antwerpen en Amsterdam

Heeft u besloten om van Antwerpen naar Amsterdam te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Antwerpen naar Amsterdam.

  • 1. Wees flexibel met data
    Tickets Antwerpen-Amsterdam zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Amsterdam te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Antwerpen-Amsterdam. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Amsterdam vinden.
  • 2. Vergelijk vervoersmiddelen
    Het kan een goed idee zijn om de verschillende beschikbare vervoerswijzen te vergelijken om geld te besparen op uw reis van Antwerpen naar Amsterdam. Vliegen of de trein nemen lijkt misschien de snelste optie om in Amsterdam te komen, maar carpoolen of de bus nemen zijn vaak goedkopere alternatieven. Houd ook rekening met de lengte van de reis en de route om de voordeligste oplossing te vinden die het beste bij uw behoeften past.
  • 3. Vermijd extra's
    Sommige extra's, zoals eten en drinken tijdens de reis van Antwerpen naar Amsterdam, kunnen duur zijn en zijn niet altijd nodig voor een korte reis. Om geld te besparen, probeer snacks of drankjes te plannen voordat u naar Amsterdam vertrekt, en gebruik gratis alternatieven voor entertainment, zoals het lezen van een boek.

Bus Antwerpen Amsterdam

De frequentie van vertrekken naar Antwerpen vanuit Amsterdam varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Amsterdam, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Antwerpen-Amsterdam varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Antwerpen naar Amsterdam op Vivanoda.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Antwerpen-Amsterdam. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

Bussen tussen Antwerpen en Amsterdam bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

De meeste bussen tussen Antwerpen en Amsterdam zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

De meeste busmaatschappijen staan toe dat passagiers eten of drinken in de bussen Antwerpen-Amsterdam, sommige bieden zelfs een snack service waar u een drankje of een broodje kunt kopen. Het is echter raadzaam om het specifieke beleid van elke maatschappij te controleren voordat u op reis gaat.

Busmaatschappijen Antwerpen Amsterdam

ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Blablabus
Blablabus
FlixBus
FlixBus
Amsterdam Airport Express
Amsterdam Airport Express
Zoek naar buskaartjes Antwerpen Amsterdam

Treinen Antwerpen Amsterdam

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Antwerpen naar Amsterdam reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Antwerpen en Amsterdam.

Treintickets van Antwerpen naar Amsterdam kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Treinen tussen Antwerpen en Amsterdam zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Antwerpen naar Amsterdam. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Antwerpen naar Amsterdam ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Het is mogelijk om een speciale zitplaats te reserveren in de trein tussen Antwerpen en Amsterdam. Afhankelijk van de maatschappij kan deze service tegen betaling zijn. Zitplaatsen kunnen online of aan het loket op het station worden gereserveerd.

Treinmaatschappijen van Antwerpen naar Amsterdam

Thalys
Thalys
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
Zoek naar treintickets Antwerpen Amsterdam

Carpoolen Antwerpen Amsterdam

De duur van een carpool reis tussen Antwerpen en Amsterdam is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Antwerpen naar Amsterdam zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Antwerpen naar Amsterdam, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Antwerpen en Amsterdam, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Huisdieren zijn toegestaan in carpools tussen Antwerpen en Amsterdam, afhankelijk van de voorkeur van de chauffeur. Het is belangrijk om dit met de chauffeur te overleggen voordat u boekt.

Carpool platform Antwerpen Amsterdam

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Antwerpen Amsterdam
Antwerpen naar Amsterdam bus, trein, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Antwerpen naar Amsterdam

Wat te zien en te doen in Amsterdam?

Het Van Gogh Museum is een must voor alle kunstliefhebbers. Hier kunt u meer dan 200 schilderijen van de Nederlandse kunstenaar bewonderen, evenals werken van andere kunstenaars uit die tijd.

Het Rijksmuseum is een ander niet te missen museum in de stad. Het herbergt Nederlandse kunst en historische voorwerpen, waaronder schilderijen van Rembrandt en Vermeer.

Een wandeling langs de Amsterdamse grachten brengt u naar vele historische plaatsen, zoals de Wallen en het Anne Frank Huis. De drijvende bloemenmarkt is ook een interessante plek om te bezoeken.

Als u op zoek bent naar vermaak, kunt u een bezoek brengen aan het themapark de Efteling, op ongeveer een uur rijden van Amsterdam. Er zijn achtbanen, attracties en shows voor alle leeftijden.

Zoek naar tickets voor Antwerpen Amsterdam
Zoeken naar accommodatie in Amsterdam

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd