Brussel
Rechtstreekse reis naar Essen met carpooling, trein, bus
Essen
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Brussel naar Essen?

Bent u van plan om van Brussel naar Essen te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Brussel naar Essen te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Brussel en Essen, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Thalys, Deutsche Bahn, EuroBahn, IC Bus of ALSA) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Brussel en Essen, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Brussel Essen reis te plannen.

Voor uw reis van Brussel naar Essen heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Brussel naar Essen

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Brussel naar Essen, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Brussel Essen per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Brussel Essen ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Brussel Essen

Carpoolen tussen Brussel en Essen is perfect als u in goed gezelschap naar Essen wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Brussel of Essen kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Brussel naar Essen te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Brussel Essen

Stad van vertrek
Brussel
België
Stad van bestemming
Essen
Duitsland
Noord-Rijnland-Westfalen
Afstand
198 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met carpooling, trein en bus
Zoek naar tickets voor Brussel Essen
Zoeken naar accommodatie in Essen
Plan uw reis van Brussel naar Essen gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Brussel naar Essen gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Brussel en Essen vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Thalys, Deutsche Bahn, EuroBahn, IC Bus of ALSA om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Brussel en Essen met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Brussel en Essen

Voordelen en nadelen van reizen per bus van Brussel naar Essen?
Prijzen Bustickets van Brussel naar Essen zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Essen (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Brussel en Essen, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Comfort Bussen tussen Brussel en Essen kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Brussel naar Essen zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Essen om de afstand van 198 km af te leggen.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Brussel naar Essen?
Comfort Treinen tussen Brussel en Essen bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Milieuvriendelijk De trein Brussel-Essen wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Kosten Treintickets Brussel-Essen kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Brussel Essen kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Brussel naar Essen?
Voordelig Carpoolen van Brussel naar Essen is vaak de voordeligste manier van reizen.
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Brussel naar Essen.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Brussel naar Essen kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Brussel naar Essen.

Waar beginnen in Brussel? Waar kom ik aan in Essen?

Brussel vertrek busstations

Bruxelles-Nord
Kaart
Bruxelles-Midi
Kaart

Vertrekstations in Brussel

Bruxelles-Midi
Kaart

Essen aankomst busstations

Essen
Kaart
Essen
Kaart

Essen Aankomst Stations

Essen Hbf
Kaart
Essen West
Kaart
Essen-Frohnhausen
Kaart
Essen-Steele
Kaart
Essen-Steele Ost
Kaart
Essen-Altenessen
Kaart
Essen-Eiberg
Kaart
Essen Stadtwald
Kaart
Essen Süd
Kaart
Essen-Hügel
Kaart
Essen-Werden
Kaart
Essen-Bergeborbeck
Kaart
Essen-Dellwig
Kaart
Essen-Kray Nord
Kaart
Essen-Zollverein Nord
Kaart
None
None
Zoek naar tickets voor Brussel Essen
Zoeken naar accommodatie in Essen

Bus Brussel Essen

De meeste bussen tussen Brussel en Essen zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

De frequentie van vertrekken naar Brussel vanuit Essen varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Essen, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Brussel-Essen busticket extra kosten met zich mee.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Brussel-Essen. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

Busmaatschappijen Brussel Essen

IC Bus
IC Bus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
FlixBus
FlixBus
Blablabus
Blablabus
ADAC PostBus
ADAC PostBus
Zoek naar buskaartjes Brussel Essen

Treinen Brussel Essen

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Brussel naar Essen reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Brussel en Essen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Brussel naar Essen. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Er zijn kortingen voor kinderen, studenten en senioren die met de trein van Brussel naar Essen reizen, die variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de persoon. Wanneer u uw leeftijd invult in uw zoekopdracht bij Vivanoda, wordt bij de getoonde prijzen rekening gehouden met eventuele leeftijdskortingen.

Treinen tussen Brussel en Essen zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Treinmaatschappijen van Brussel naar Essen

Thalys
Thalys
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
EuroBahn
EuroBahn
HKX
HKX
FlixTrain
FlixTrain
ÖBB
ÖBB
Zoek naar treintickets Brussel Essen

Carpoolen Brussel Essen

De duur van een carpool reis tussen Brussel en Essen is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Brussel en Essen. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Brussel naar Essen zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Brussel naar Essen, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Carpool platform Brussel Essen

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Brussel Essen

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd