Dortmund
Rechtstreekse reis naar Berlijn met carpooling, trein, bus
Berlijn
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Dortmund naar Berlijn?

Bent u van plan om van Dortmund naar Berlijn te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Dortmund naar Berlijn te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Dortmund en Berlijn, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (FlixTrain, Deutsche Bahn, EuroBahn, ADAC PostBus of Hellö) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Dortmund en Berlijn, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Dortmund Berlijn reis te plannen.

Voor uw reis van Dortmund naar Berlijn heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Dortmund naar Berlijn

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Dortmund naar Berlijn, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Dortmund Berlijn per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Dortmund Berlijn ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Dortmund Berlijn

Carpoolen tussen Dortmund en Berlijn is perfect als u in goed gezelschap naar Berlijn wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Dortmund of Berlijn kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Dortmund naar Berlijn te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Dortmund Berlijn

Stad van vertrek
Dortmund
Duitsland
Noord-Rijnland-Westfalen
Stad van bestemming
Berlijn
Duitsland
Berlijn
Afstand
422 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met carpooling, trein en bus
Zoek naar tickets voor Dortmund Berlijn
Zoeken naar accommodatie in Berlijn
Plan uw reis van Dortmund naar Berlijn gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Dortmund naar Berlijn gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Dortmund en Berlijn vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals FlixTrain, Deutsche Bahn, EuroBahn, ADAC PostBus of Hellö om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Dortmund en Berlijn met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Dortmund en Berlijn

Voordelen en nadelen van reizen per bus van Dortmund naar Berlijn?
Prijzen Bustickets van Dortmund naar Berlijn zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Berlijn (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Dortmund en Berlijn, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Reistijd Bussen van Dortmund naar Berlijn zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Berlijn om de afstand van 422 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Dortmund en Berlijn kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Dortmund naar Berlijn?
Milieuvriendelijk De trein Dortmund-Berlijn wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Landschappen Treinen tussen Dortmund en Berlijn bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Flexibiliteit De treintijden van Dortmund Berlijn kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Dortmund-Berlijn kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Dortmund naar Berlijn?
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Dortmund naar Berlijn.
Flexibel Carpoolen van Dortmund naar Berlijn is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Dortmund naar Berlijn.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.

Waar beginnen in Dortmund? Waar kom ik aan in Berlijn?

Dortmund vertrek busstations

Dortmund - Zentral Omnibus Bahnhof (ZOB)
Kaart

Vertrekstations in Dortmund

Dortmund Hbf
Kaart
Dortmund-Kurl
Kaart
Dortmund-Mengede
Kaart
Dortmund-Scharnhorst
Kaart

Berlijn aankomst busstations

Berlin - Zentral Omnibus Bahnhof (ZOB)
Kaart
Berlin Südkreuz
Kaart
Berlin Alexanderplatz
Kaart
Berlin SXF
Kaart
Berlin central bus station
Kaart
Berlin, U-Bahnhof Alt-Tegel, Karolinenstraße
Kaart
Berlin, Am Ostbahnhof (InterCityHotel)
Kaart
Berlin Alt-Tegel
Kaart
Berlin Zoo
Kaart

Berlijn Aankomst Stations

Berlin Hauptbahnhof
Kaart
Berlin Ostbahnhof
Kaart
Berlin-Schönefeld Flughafen
Kaart
Berlin-Spandau
Kaart
Berlin Südkreuz
Kaart
Alexanderplatz
Kaart
Berlin Zoologischer Garten
Kaart
Berlin-Charlottenburg
Kaart
Berlin-Friedrichstraße
Kaart
Berlin-Gesundbrunnen
Kaart
Berlin-Lichtenberg
Kaart
Berlin-Wannsee
Kaart
None
None
Zoek naar tickets voor Dortmund Berlijn
Zoeken naar accommodatie in Berlijn

Bus Dortmund Berlijn

De frequentie van vertrekken naar Dortmund vanuit Berlijn varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Berlijn, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De duur van de busreis tussen Dortmund en Berlijn varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Berlijn rijden.

Bussen tussen Dortmund en Berlijn bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

De meeste bussen tussen Dortmund en Berlijn zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Busmaatschappijen Dortmund Berlijn

ADAC PostBus
ADAC PostBus
Hellö
Hellö
FlixBus
FlixBus
Onebus
Onebus
Zoek naar buskaartjes Dortmund Berlijn

Treinen Dortmund Berlijn

Treintickets van Dortmund naar Berlijn kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

De gemiddelde reistijd van Dortmund naar Berlijn hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Berlijn zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Dortmund naar Berlijn ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Dortmund naar Berlijn. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Treinmaatschappijen van Dortmund naar Berlijn

FlixTrain
FlixTrain
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
EuroBahn
EuroBahn
Zoek naar treintickets Dortmund Berlijn

Carpoolen Dortmund Berlijn

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Dortmund naar Berlijn hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Dortmund naar Berlijn zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Dortmund naar Berlijn, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Dortmund en Berlijn, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpool platform Dortmund Berlijn

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Dortmund Berlijn
Dortmund naar Berlijn bus, trein, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Dortmund naar Berlijn

Wat te zien en te doen in Berlijn?

De Berlijnse Muur is een van de beroemdste symbolen van de stad, en een bezoek aan Checkpoint Charlie is een must voor elke reiziger. Het Berlijnse Muurmuseum is ook een aanrader om meer te weten te komen over de tumultueuze geschiedenis van de stad.

Het Pergamon Museum herbergt collecties oude kunst en architectuur, waaronder de beroemde Ishtar Poort van Babylon. Het Jewish Museum Berlin is een ander belangrijk museum om meer te weten te komen over de Joodse geschiedenis van de stad.

De Brandenburger Tor is een van de meest iconische monumenten van Berlijn, en een bezoek aan de Reichstag, het Duitse parlement, biedt een adembenemend uitzicht over de stad.

Berlijn heeft ook een levendige kunstscene, met vele hedendaagse en straatkunstgalerijen, en talrijke muziekfestivals.

Zoek naar tickets voor Dortmund Berlijn
Zoeken naar accommodatie in Berlijn

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd