Dortmund
Rechtstreekse reis naar Leipzig met trein, carpooling, bus
Leipzig
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Dortmund naar Leipzig?

Bent u van plan om van Dortmund naar Leipzig te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Dortmund naar Leipzig te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Dortmund en Leipzig, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Deutsche Bahn, FlixTrain, EuroBahn, FlixBus of ADAC PostBus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Dortmund en Leipzig, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Dortmund Leipzig reis te plannen.

Voor uw reis van Dortmund naar Leipzig heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Dortmund naar Leipzig

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Dortmund naar Leipzig, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Dortmund Leipzig per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Dortmund Leipzig ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Dortmund Leipzig

Carpoolen tussen Dortmund en Leipzig is perfect als u in goed gezelschap naar Leipzig wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Dortmund of Leipzig kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Dortmund naar Leipzig te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Dortmund Leipzig

Stad van vertrek
Dortmund
Duitsland
Noord-Rijnland-Westfalen
Stad van bestemming
Leipzig
Duitsland
Saksen
Afstand
341 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met trein, carpooling en bus
Zoek naar tickets voor Dortmund Leipzig
Zoeken naar accommodatie in Leipzig
Plan uw reis van Dortmund naar Leipzig gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Dortmund naar Leipzig gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Dortmund en Leipzig vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Deutsche Bahn, FlixTrain, EuroBahn, FlixBus of ADAC PostBus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Dortmund en Leipzig met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Dortmund en Leipzig

Voordelen en nadelen van reizen per trein van Dortmund naar Leipzig?
Snelheid Treinen van Dortmund naar Leipzig zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Bereikbaarheid Treinstations in Dortmund of Leipzig liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Flexibiliteit De treintijden van Dortmund Leipzig kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Dortmund-Leipzig kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Dortmund naar Leipzig?
Flexibel Carpoolen van Dortmund naar Leipzig is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Voordelig Carpoolen van Dortmund naar Leipzig is vaak de voordeligste manier van reizen.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Dortmund naar Leipzig kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Dortmund naar Leipzig?
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Dortmund en Leipzig, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Dortmund en Leipzig zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Reistijd Bussen van Dortmund naar Leipzig zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Leipzig om de afstand van 341 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Dortmund en Leipzig kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.

Waar beginnen in Dortmund? Waar kom ik aan in Leipzig?

Dortmund vertrek busstations

Dortmund - Zentral Omnibus Bahnhof (ZOB)
Kaart

Vertrekstations in Dortmund

Dortmund Hbf
Kaart
Dortmund-Kurl
Kaart
Dortmund-Mengede
Kaart
Dortmund-Scharnhorst
Kaart

Leipzig aankomst busstations

Leipzig central station
Kaart
Leipzig, Hauptbahnhof, Goethestraße
Kaart
Leipzig Messe
Kaart

Leipzig Aankomst Stations

Leipzig Hbf
Kaart
Leipzig/Halle Flughafen
Kaart
Zoek naar tickets voor Dortmund Leipzig
Zoeken naar accommodatie in Leipzig

Bus Dortmund Leipzig

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Dortmund-Leipzig busticket extra kosten met zich mee.

De duur van de busreis tussen Dortmund en Leipzig varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Leipzig rijden.

De frequentie van vertrekken naar Dortmund vanuit Leipzig varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Leipzig, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Dortmund-Leipzig, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

Busmaatschappijen Dortmund Leipzig

FlixBus
FlixBus
ADAC PostBus
ADAC PostBus
Onebus
Onebus
Zoek naar buskaartjes Dortmund Leipzig

Treinen Dortmund Leipzig

Treintickets van Dortmund naar Leipzig kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

De gemiddelde reistijd van Dortmund naar Leipzig hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Leipzig zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Dortmund naar Leipzig ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Dortmund naar Leipzig. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Treinmaatschappijen van Dortmund naar Leipzig

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
FlixTrain
FlixTrain
EuroBahn
EuroBahn
Zoek naar treintickets Dortmund Leipzig

Carpoolen Dortmund Leipzig

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Dortmund en Leipzig. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Dortmund naar Leipzig zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Dortmund naar Leipzig, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

De duur van een carpool reis tussen Dortmund en Leipzig is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Carpool platform Dortmund Leipzig

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Dortmund Leipzig

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd