Luik
Rechtstreekse reis naar Parijs met trein, bus, carpooling
Parijs
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Luik naar Parijs?

Bent u van plan om van Luik naar Parijs te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Luik naar Parijs te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Luik en Parijs, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Thalys, Izy, SNCF, FlixBus of ALSA) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Luik en Parijs, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Luik Parijs reis te plannen.

Voor uw reis van Luik naar Parijs heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Luik naar Parijs

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Luik naar Parijs, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Luik Parijs per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Luik Parijs ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Luik Parijs

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Luik en Parijs, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Parijs te komen.

Carpoolen Luik Parijs

Carpoolen tussen Luik en Parijs is perfect als u in goed gezelschap naar Parijs wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Luik of Parijs kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Luik naar Parijs te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Luik Parijs

Stad van vertrek
Luik
België
Stad van bestemming
Parijs
Frankrijk
Île-de-France
Afstand
305 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met trein, bus en carpooling
Zoek naar tickets voor Luik Parijs
Zoeken naar accommodatie in Parijs
Plan uw reis van Luik naar Parijs gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Luik naar Parijs gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Luik en Parijs vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Thalys, Izy, SNCF, FlixBus of ALSA om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Luik en Parijs met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Luik en Parijs

Voordelen en nadelen van vliegen van Luik naar Parijs?
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Luik naar Parijs, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Snelheid Vliegen tussen Luik en Parijs is de snelste manier om de 305 km tussen Luik en Parijs af te leggen.
Prijzen Vliegtickets van Luik naar Parijs kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Veiligheidscontroles Reizigers naar Parijs moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Luik vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Luik naar Parijs?
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Luik en Parijs is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Luik naar Parijs.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Luik Parijs. Ze zijn niet altijd op tijd.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Luik naar Parijs.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Luik naar Parijs?
Prijzen Bustickets van Luik naar Parijs zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Parijs (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Luik en Parijs, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Reistijd Bussen van Luik naar Parijs zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Parijs om de afstand van 305 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Luik en Parijs kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Luik naar Parijs?
Bereikbaarheid Treinstations in Luik of Parijs liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Snelheid Treinen van Luik naar Parijs zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Flexibiliteit De treintijden van Luik Parijs kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Luik-Parijs kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.

Waar beginnen in Luik? Waar kom ik aan in Parijs?

Luik vertrek busstations

Liège
Kaart
Liege
Kaart

Vertrekstations in Luik

Liege Guillemins
Kaart
Liege Palais
Kaart
Liege Jonfosse
Kaart
Sclessin
Kaart

Parijs aankomst busstations

Paris Quai de Bercy
Kaart
Bibliothèque François Mitterrand
Kaart
Paris Galliéni
Kaart
Parc d'autocars de la Porte Maillot
Kaart
Paris-Bercy
Kaart
Orly Sud
Kaart
Paris Bercy (centre ville)
Kaart
Paris-La Défense
Kaart
Aéroport Paris Charles de Gaulle - RoissyPole
Kaart

Parijs Aankomst Stations

Paris-Nord
Kaart
Gare-du-Nord
Kaart
Marne-la-Vallée-Chessy
Kaart
Aérop-C-de-Gaulle-2-TGV
Kaart

Parijs aankomst luchthavens

Paris Charles De Gaulle
Kaart
Zoek naar tickets voor Luik Parijs
Zoeken naar accommodatie in Parijs

Bus Luik Parijs

De frequentie van vertrekken naar Luik vanuit Parijs varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Parijs, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

Bussen tussen Luik en Parijs bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Luik-Parijs. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

De meeste bussen tussen Luik en Parijs zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Busmaatschappijen Luik Parijs

FlixBus
FlixBus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Blablabus
Blablabus
Zoek naar buskaartjes Luik Parijs

Treinen Luik Parijs

Het is aanbevolen om uw treinticket van Luik naar Parijs ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Luik naar Parijs reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Luik en Parijs.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Luik naar Parijs. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Treinen tussen Luik en Parijs zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Treinmaatschappijen van Luik naar Parijs

Thalys
Thalys
Izy
Izy
SNCF
SNCF
SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Zoek naar treintickets Luik Parijs

Vluchten Luik Parijs

Luchtvaartmaatschappijen Luik Parijs

Brussels Airlines
Brussels Airlines
Zoek naar vluchten Luik Parijs

Carpoolen Luik Parijs

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Luik en Parijs, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Luik en Parijs. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

De duur van een carpool reis tussen Luik en Parijs is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Carpool platform Luik Parijs

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Luik Parijs
Luik naar Parijs bus, trein, vlucht, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Luik naar Parijs

Wat te zien en te doen in Parijs?

De Eiffeltoren is een van de beroemdste monumenten van de stad en een must. De Champs-Élysées, met zijn luxe winkels, bioscopen en restaurants, is ook een populaire plek om te bezoeken.

Het Louvre, met zijn collectie klassieke kunst, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, is een andere must-see. De kathedraal Notre Dame de Paris is een ander iconisch monument, dat in 2019 grotendeels werd verwoest door een brand, maar nog steeds een symbool van de stad is.

De wijk Montmartre is beroemd om zijn straatartiesten, cabarets en panoramische uitzichten over de stad. Het Musée d'Orsay, dat een collectie impressionistische kunst herbergt, is ook een populaire plek om te bezoeken.

Parijs is ook beroemd om zijn keuken, met restaurants van hoge kwaliteit in de hele stad. Lokale specialiteiten zijn onder meer croissants, macarons en escargots.

Zoek naar tickets voor Luik Parijs
Zoeken naar accommodatie in Parijs

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd