Wat is Vivanoda?

Vivanoda is een Franse en onafhankelijke website waarmee u in één zoekopdracht verschillende vervoerswijzen tussen twee steden kunt vergelijken en combineren.

Waarom Vivanoda?

Vivanoda is ontstaan uit deze eenvoudige vaststelling: de meeste mensen zijn niet op de hoogte van de vervoersmogelijkheden die hen ter beschikking staan om een bestemming te bereiken, en het zoeken naar deze informatie op het internet is vaak erg vervelend.

Vliegtuig, trein, langeafstandsbus, streekbus, veerboot... tegenwoordig bedient een groot aantal vervoersmaatschappijen duizenden steden over de hele wereld. Soms concurreren ze rechtstreeks met elkaar (bv. vliegtuig vs. trein vs. bus op een reis Parijs-Londen of Air France vs. Easyjet vs. SNCF op Parijs-Nice), maar soms ook vullen ze elkaar aan (bv. trein+vliegtuig voor een reis tussen Angers en Malaga), wat het zoeken en vergelijken van vervoerswijzen voor een bepaalde reis aanzienlijk complexer maakt.

Vivanoda probeert een antwoord te geven op de vele vragen die mensen kunnen hebben bij de voorbereiding van een reis:
- "Wat is het vervoersaanbod om van Caen naar Bonn te gaan?
- "Ik woon in Angers en ben van plan om naar Venetië te gaan, is het beter om naar Nantes of Parijs te vliegen?
- "De trein Parijs-Londen lijkt duur, welke alternatieven zijn er per vliegtuig of bus?
- "Ik moet van Londen naar Leeds in het Verenigd Koninkrijk reizen, welk vervoermiddel kan ik gebruiken en waar kan ik een trein- of busticket boeken?
- ...
Hoe werkt het?
Bij het zoeken naar vervoersmogelijkheden voor een reis van de ene stad naar de andere, voert u gewoon uw stad van vertrek en bestemming in Vivanoda in en het zoekresultaat zal u een lijst met routes presenteren die het vliegtuig, de trein, de bus en de veerboot combineren. Deze routes worden gerangschikt aan de hand van een prestatie-index, bijvoorbeeld op basis van het aantal overstappen, de afstand van een luchthaven tot het centrum van de stad die hij aandoet... en onafhankelijk van eventuele commerciële relaties. Als een route wordt gesponsord door commerciële bedrijven, wordt deze duidelijk gemarkeerd als een "gesponsorde route".

Door uw reisdata op te geven, zal de applicatie real-time tarieven en beschikbaarheid op partnerreissites opvragen, zodat u aanbiedingen kunt vergelijken en vervolgens uw boeking kunt maken.
Wie zit er achter Vivanoda?
Nicolas Pellier Nicolas Pellier
Oprichter van Vivanoda.fr, Nicolas combineert zijn passie voor de wereld van transport en reizen met zijn technische kennis in de informatica om zijn project te realiseren: de creatie van een platform dat het mogelijk maakt transportmiddelen te zoeken om tussen twee steden te reizen.
Clément Racineux Kalaostudio Clément Racineux
Als artistiek directeur van Kalao, een multimedia studio voor visuele communicatie (web, print, foto, video), heeft Clément het model, het logo en het grafisch charter van de website ontworpen en blijft hij deelnemen aan de ontwikkeling van Vivanoda door advies te geven in zijn vakgebieden.

None

None
None
None