Parijs
Rechtstreekse reis naar Rotterdam met bus, trein, carpooling
Rotterdam
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Parijs naar Rotterdam?

Bent u van plan om van Parijs naar Rotterdam te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Parijs naar Rotterdam te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Parijs en Rotterdam, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Nederlandse Spoorwegen NS, Thalys, Eurostar, Blablabus of FlixBus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Parijs en Rotterdam, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Parijs Rotterdam reis te plannen.

Voor uw reis van Parijs naar Rotterdam heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Parijs naar Rotterdam

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Parijs naar Rotterdam, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Parijs Rotterdam per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Parijs Rotterdam ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Parijs Rotterdam

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Parijs en Rotterdam, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Rotterdam te komen.

Carpoolen Parijs Rotterdam

Carpoolen tussen Parijs en Rotterdam is perfect als u in goed gezelschap naar Rotterdam wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Parijs of Rotterdam kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Parijs naar Rotterdam te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Parijs Rotterdam

Stad van vertrek
Parijs
Frankrijk
Île-de-France
Stad van bestemming
Rotterdam
Nederland
Afstand
373 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, trein en carpooling
Zoek naar tickets voor Parijs Rotterdam
Zoeken naar accommodatie in Rotterdam
Plan uw reis van Parijs naar Rotterdam gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Parijs naar Rotterdam gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Parijs en Rotterdam vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Nederlandse Spoorwegen NS, Thalys, Eurostar, Blablabus of FlixBus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Parijs en Rotterdam met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Parijs en Rotterdam

Voordelen en nadelen van carpoolen van Parijs naar Rotterdam?
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Parijs naar Rotterdam.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Parijs en Rotterdam is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Flexibel Carpoolen van Parijs naar Rotterdam is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Parijs naar Rotterdam.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Parijs Rotterdam. Ze zijn niet altijd op tijd.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Voordelen en nadelen van vliegen van Parijs naar Rotterdam?
Snelheid Vliegen tussen Parijs en Rotterdam is de snelste manier om de 373 km tussen Parijs en Rotterdam af te leggen.
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Parijs naar Rotterdam, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Veiligheidscontroles Reizigers naar Rotterdam moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Parijs vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Parijs Rotterdam hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Prijzen Vliegtickets van Parijs naar Rotterdam kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Parijs naar Rotterdam?
Milieuvriendelijk De trein Parijs-Rotterdam wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Bereikbaarheid Treinstations in Parijs of Rotterdam liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Landschappen Treinen tussen Parijs en Rotterdam bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Kosten Treintickets Parijs-Rotterdam kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Parijs Rotterdam kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Parijs naar Rotterdam?
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Parijs en Rotterdam, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Parijs en Rotterdam zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Prijzen Bustickets van Parijs naar Rotterdam zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Rotterdam (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Comfort Bussen tussen Parijs en Rotterdam kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Parijs naar Rotterdam zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Rotterdam om de afstand van 373 km af te leggen.

Waar beginnen in Parijs? Waar kom ik aan in Rotterdam?

Parijs vertrek busstations

Paris Galliéni
Kaart
Paris Quai de Bercy
Kaart
Orly Sud
Kaart
Paris Bercy (centre ville)
Kaart
Bibliothèque François Mitterrand
Kaart
Parc d'autocars de la Porte Maillot
Kaart
Paris-Bercy
Kaart
Paris-La Défense
Kaart
Aéroport Paris Charles de Gaulle - RoissyPole
Kaart

Vertrekstations in Parijs

Paris-Nord
Kaart
Gare-du-Nord
Kaart
Marne-la-Vallée-Chessy
Kaart
Aérop-C-de-Gaulle-2-TGV
Kaart

Vertrekluchthavens in Parijs

Paris Charles De Gaulle
Kaart

Rotterdam aankomst busstations

Rotterdam
Kaart
Rotterdam Zuidplein
Kaart

Rotterdam Aankomst Stations

Rotterdam Centraal
Kaart
Zoek naar tickets voor Parijs Rotterdam
Zoeken naar accommodatie in Rotterdam

3 tips om goedkoper te reizen tussen Parijs en Rotterdam

Heeft u besloten om van Parijs naar Rotterdam te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Parijs naar Rotterdam.

  • 1. Vermijd piekuren
    Tickets Parijs-Rotterdam zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Rotterdam tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.
  • 2. Wees flexibel met data
    Tickets Parijs-Rotterdam zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Rotterdam te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Parijs-Rotterdam. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Rotterdam vinden.
  • 3. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Parijs naar Rotterdam. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Rotterdam vinden.

Bus Parijs Rotterdam

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Parijs-Rotterdam. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Parijs-Rotterdam varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Parijs naar Rotterdam op Vivanoda.

De frequentie van vertrekken naar Parijs vanuit Rotterdam varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Rotterdam, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De meeste bussen tussen Parijs en Rotterdam zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

De duur van de busreis tussen Parijs en Rotterdam varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Rotterdam rijden.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Parijs-Rotterdam busticket extra kosten met zich mee.

Busmaatschappijen Parijs Rotterdam

Blablabus
Blablabus
FlixBus
FlixBus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Zoek naar buskaartjes Parijs Rotterdam

Treinen Parijs Rotterdam

Treinen tussen Parijs en Rotterdam zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Treintickets van Parijs naar Rotterdam kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Parijs naar Rotterdam ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Parijs naar Rotterdam. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Parijs en Rotterdam te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Dat hangt vaak af van het tarief en de annuleringsvoorwaarden van de treinmaatschappij. Als uw treinticket van Parijs naar Rotterdam niet terugbetaalbaar is, zijn er misschien mogelijkheden om het te ruilen of te wijzigen tegen extra kosten.

Treinmaatschappijen van Parijs naar Rotterdam

Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Thalys
Thalys
Eurostar
Eurostar
Izy
Izy
SNCF
SNCF
Zoek naar treintickets Parijs Rotterdam

Vluchten Parijs Rotterdam

Luchtvaartmaatschappijen Parijs Rotterdam

Brussels Airlines
Brussels Airlines
Zoek naar vluchten Parijs Rotterdam

Carpoolen Parijs Rotterdam

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Parijs Rotterdam contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Parijs naar Rotterdam zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Parijs naar Rotterdam, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

De duur van een carpool reis tussen Parijs en Rotterdam is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Parijs en Rotterdam, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

De betaling voor een carpool van Parijs naar Rotterdam gebeurt meestal online via de carpool website waarmee de reis wordt geboekt. Afhankelijk van de gebruikte website zijn er verschillende betalingsmogelijkheden.

Carpool platform Parijs Rotterdam

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Parijs Rotterdam
Parijs naar Rotterdam bus, trein, vlucht, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Parijs naar Rotterdam

Wat te zien en te doen in Rotterdam?

De wijk Delfshaven is een charmant historisch gebied langs de gracht, met traditionele huizen, restaurants en winkels. Voor winkelliefhebbers is het winkelcentrum Beursplein een must, met bekende merkwinkels en lokale winkels.

Rotterdam staat ook bekend om zijn jaarlijkse muziekfestival, het North Sea Jazz Festival, dat elk jaar artiesten uit de hele wereld en duizenden bezoekers trekt. Tot de Rotterdamse muziekfestivals behoren ook het Motel Mozaique en het Rotterdam Beats Festival.

Bezoek tot slot ook zeker de beroemde Erasmusbrug, een van de langste tuibruggen ter wereld, die het centrum van Rotterdam verbindt met de noordoever van de stad. Een bezoek aan Rotterdam is een onvergetelijke ervaring die een unieke mix van moderniteit en geschiedenis biedt.

Zoek naar tickets voor Parijs Rotterdam
Zoeken naar accommodatie in Rotterdam

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd