Hoe komt u in België?

Of u nu een doorgewinterde reiziger bent of uw eerste reis naar België plant, het is vaak ingewikkeld om de verschillende vervoersoplossingen te kennen die u ter beschikking staan om dit land te bereiken en u in België te verplaatsen.

Vivanoda is er om u te helpen de beste vervoersmogelijkheden in België te vinden en uw reis naar de belangrijkste steden zoals Brussel, Charleroi, Antwerpen of Luik te vergemakkelijken.

Met Vivanoda kunt u de verschillende vervoersmogelijkheden voor uw reis naar België vergelijken, of u nu met het vliegtuig, de trein, de bus of de carpool reist. Wij hebben alle nodige informatie verzameld om u te helpen de beste route en het meest geschikte vervoermiddel voor uw behoeften en budget te kiezen. Wij hebben ook de belangrijkste vervoersmaatschappijen voor elk vervoermiddel vermeld, zoals Jetairfly, Pegasus, bmi Regional, Thalys, Deutsche Bahn, Eurostar, FlixBus, Eurolines en ALSA, zodat u gemakkelijk uw reis kunt boeken.

Met de trein naar België

Treinen zijn een zeer handige manier om België te ontdekken, met snelle verbindingen tussen de belangrijkste steden en spectaculaire panoramische uitzichten. Hogesnelheidstreinen of regionale treinen van Thalys, Deutsche Bahn en Eurostar verbinden steden als Luik in korte tijd met elkaar.

Met de bus naar België

Reizen per bus in België is een uitstekende keuze voor wie het land in zijn eigen tempo en zonder al te veel geld uit te geven wil ontdekken. De bussen van FlixBus, Eurolines en ALSA verbinden de meest afgelegen steden en dorpen, zoals Luik, Antwerpen of Charleroi, en bieden een unieke en authentieke ervaring.

Vluchten naar België

Vliegen in België biedt een grote verscheidenheid aan bestemmingen, zoals Brussel, Charleroi of Antwerpen. Luchtvaartmaatschappijen als Jetairfly, Pegasus en bmi Regional bieden rechtstreekse vluchten vanuit vele Europese steden, waardoor u uw reis heel flexibel kunt plannen.

Reizen naar België

Reizen naar België
Zoek en vind tickets naar België
Zoek naar accommodatie in België

Beknopte gids voor reizen in België

Welkom in België, land van bier, chocolade en chips! Als u van plan bent dit kleine land in het hart van Europa te bezoeken, zijn hier enkele bezienswaardigheden die u niet mag missen.

Brussel is de hoofdstad van België en de meest kosmopolitische stad van het land. Het staat vol met musea, historische monumenten en toeristische attracties. Tot de must-sees behoren de Grote Markt, een van de mooiste pleinen ter wereld, het Manneken-Pis, het emblematische standbeeld van Brussel, het Stripmuseum, het Magritte Museum, het Koninklijk Paleis en vele andere. Om u te verplaatsen in Brussel kunt u de metro, tram of bus nemen.

Brugge, op ongeveer een uur met de trein van Brussel, wordt vaak het 'Venetië van het Noorden' genoemd vanwege de vele grachten en bruggen. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om zijn historische gebouwen, geplaveide straten en romantische sfeer. Tot de bezienswaardigheden in Brugge behoren het Belfort, de Basiliek van het Heilig Bloed, het Groeningemuseum en het Kantmuseum. Om u te verplaatsen in Brugge kunt u de trein, bus of taxi nemen.

Antwerpen is een andere populaire bestemming in België. Het staat bekend om zijn haven, een van de grootste van Europa, maar ook om zijn modeboetieks en diamantwinkels. Bezienswaardigheden in Antwerpen zijn de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Markt, het Rubenshuis, het MAS Museum en de Antwerpse Zoo. Om u te verplaatsen in Antwerpen kunt u de tram, de bus of de fiets nemen.

Gent is een historische stad in het Vlaamse Gewest van België. De stad staat bekend om haar middeleeuwse kasteel, het bewaard gebleven stadscentrum en de Sint-Baafskathedraal. Andere niet te missen bezienswaardigheden in Gent zijn het Begijnhof, het Museum voor Schone Kunsten en de Belforttoren. Om u in Gent te verplaatsen, kunt u de tram, de bus of de fiets nemen.

Tot slot is ook de stad Luik, gelegen in de Waalse regio van België, een bezoek waard. Het staat bekend om zijn citadel, kerstmarkt, musea en kunstgaleries. Andere bezienswaardigheden in Luik zijn de Place Saint-Lambert, het Curtius Museum en het Parc de la Boverie. Om u te verplaatsen in Luik kunt u de trein, bus of tram nemen.

In België kunt u zich gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer, zoals de trein, bus, tram en metro. U kunt ook een auto of fiets huren om het land in uw eigen tempo te verkennen. Als u de lokale keuken wilt proeven, mag u de Belgische frieten, wafels, mosselen en natuurlijk het Belgische bier niet missen.

Zoek en vind tickets naar België
Zoek naar accommodatie in België

Reizen naar België vanuit Nederland

None
None
None
None