Rotterdam
Rechtstreekse reis naar Brussel met trein, bus, carpooling
Brussel
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Rotterdam naar Brussel?

Bent u van plan om van Rotterdam naar Brussel te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Rotterdam naar Brussel te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Rotterdam en Brussel, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (SNCB-NMBS, Nederlandse Spoorwegen NS, Thalys, FlixBus of Blablabus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Rotterdam en Brussel, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Rotterdam Brussel reis te plannen.

Voor uw reis van Rotterdam naar Brussel heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Rotterdam naar Brussel

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Rotterdam naar Brussel, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Rotterdam Brussel per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Rotterdam Brussel ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Rotterdam Brussel

Carpoolen tussen Rotterdam en Brussel is perfect als u in goed gezelschap naar Brussel wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Rotterdam of Brussel kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Rotterdam naar Brussel te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Rotterdam Brussel

Stad van vertrek
Rotterdam
Nederland
Stad van bestemming
Brussel
België
Afstand
120 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met trein, bus en carpooling
Zoek naar tickets voor Rotterdam Brussel
Zoeken naar accommodatie in Brussel
Plan uw reis van Rotterdam naar Brussel gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Rotterdam naar Brussel gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Rotterdam en Brussel vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals SNCB-NMBS, Nederlandse Spoorwegen NS, Thalys, FlixBus of Blablabus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Rotterdam en Brussel met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Rotterdam en Brussel

Voordelen en nadelen van carpoolen van Rotterdam naar Brussel?
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Rotterdam en Brussel is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Rotterdam naar Brussel.
Flexibel Carpoolen van Rotterdam naar Brussel is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Rotterdam Brussel. Ze zijn niet altijd op tijd.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Rotterdam naar Brussel.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Rotterdam naar Brussel?
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Rotterdam en Brussel zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Prijzen Bustickets van Rotterdam naar Brussel zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Brussel (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Rotterdam en Brussel, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Comfort Bussen tussen Rotterdam en Brussel kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Rotterdam naar Brussel zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Brussel om de afstand van 120 km af te leggen.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Rotterdam naar Brussel?
Comfort Treinen tussen Rotterdam en Brussel bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Bereikbaarheid Treinstations in Rotterdam of Brussel liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Milieuvriendelijk De trein Rotterdam-Brussel wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Kosten Treintickets Rotterdam-Brussel kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Rotterdam Brussel kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.

Waar beginnen in Rotterdam? Waar kom ik aan in Brussel?

Rotterdam vertrek busstations

Rotterdam
Kaart
Rotterdam Zuidplein
Kaart

Vertrekstations in Rotterdam

Rotterdam Centraal
Kaart

Brussel aankomst busstations

Bruxelles-Nord
Kaart
Bruxelles-Midi
Kaart
Brussels Airport
Kaart
Rue du Cardinal Mercier
Kaart

Brussel Aankomst Stations

Bruxelles-Central
Kaart
Bruxelles-Chapelle
Kaart
Bruxelles-Congres
Kaart
Bruxelles-Midi
Kaart
Bruxelles-Nord
Kaart
Schaarbeek
Kaart
Zoek naar tickets voor Rotterdam Brussel
Zoeken naar accommodatie in Brussel

3 tips om goedkoper te reizen tussen Rotterdam en Brussel

Heeft u besloten om van Rotterdam naar Brussel te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Rotterdam naar Brussel.

  • 1. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Rotterdam naar Brussel. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Brussel vinden.
  • 2. Vermijd extra's
    Sommige extra's, zoals eten en drinken tijdens de reis van Rotterdam naar Brussel, kunnen duur zijn en zijn niet altijd nodig voor een korte reis. Om geld te besparen, probeer snacks of drankjes te plannen voordat u naar Brussel vertrekt, en gebruik gratis alternatieven voor entertainment, zoals het lezen van een boek.
  • 3. Vermijd piekuren
    Tickets Rotterdam-Brussel zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Brussel tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.

Bus Rotterdam Brussel

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Rotterdam-Brussel, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

De meeste bussen tussen Rotterdam en Brussel zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Rotterdam-Brussel. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Rotterdam-Brussel varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Rotterdam naar Brussel op Vivanoda.

De tarieven voor bussen Rotterdam-Brussel kunnen variëren afhankelijk van de maatschappij, de boekingsklasse, de reisdatum en de vertrektijd. Als u Vivanoda gebruikt, kunt u met één klik de prijzen van de verschillende maatschappijen vergelijken voordat u boekt om de beste deal te vinden.

Bustickets Rotterdam-Brussel zijn vaak goedkoper als u ze vooraf koopt, vooral als u enkele weken van tevoren boekt. Sommige busmaatschappijen bieden echter ook last-minute aanbiedingen om de resterende plaatsen op te vullen.

Busmaatschappijen Rotterdam Brussel

FlixBus
FlixBus
Blablabus
Blablabus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Zoek naar buskaartjes Rotterdam Brussel

Treinen Rotterdam Brussel

De gemiddelde reistijd van Rotterdam naar Brussel hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Brussel zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Rotterdam naar Brussel ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Treinen tussen Rotterdam en Brussel zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Rotterdam naar Brussel. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Rotterdam naar Brussel reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Rotterdam en Brussel.

Catering aan boord van de treinen tussen Rotterdam en Brussel, waaronder snacks, drankjes en warme maaltijden, is beschikbaar in de barrijtuigen of via een mobiele dienst.

Treinmaatschappijen van Rotterdam naar Brussel

SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Thalys
Thalys
Eurostar
Eurostar
Zoek naar treintickets Rotterdam Brussel

Carpoolen Rotterdam Brussel

De duur van een carpool reis tussen Rotterdam en Brussel is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Rotterdam naar Brussel zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Rotterdam naar Brussel, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Rotterdam en Brussel. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

De vertrek- en aankomsttijden voor carpools van Rotterdam naar Brussel variëren afhankelijk van de chauffeur en de gekozen route. Vivanoda biedt u zoekopties om de meest geschikte tijden te bepalen.

Carpool platform Rotterdam Brussel

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Rotterdam Brussel
Rotterdam naar Brussel bus, trein, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Rotterdam naar Brussel

Wat te zien en te doen in Brussel?

De Grote Markt, gelegen in het stadscentrum, is een must-see, met zijn prachtige middeleeuwse en barokke gebouwen, zoals het Stadhuis en het Koningshuis. s Nachts licht de Grote Markt op en zorgt voor een magische sfeer.

Het Manneken-Pis, een klein standbeeld van een urinerende jongen, is een ander iconisch symbool van de stad. Bezoekers kunnen ook zijn vrouwelijke versie, de Jeanneke-Pis, in de buurt zien.

België staat bekend om zijn chocolade en bieren, en Brussel vormt daarop geen uitzondering. In de vele bars en chocoladewinkels in de stad kunnen bezoekers de heerlijke chocolade en verschillende Belgische bieren proeven.

De Europese wijk van Brussel, met zijn moderne gebouwen waarin de Europese instellingen zijn gehuisvest, is ook interessant voor liefhebbers van politiek en geschiedenis.

Zoek naar tickets voor Rotterdam Brussel
Zoeken naar accommodatie in Brussel

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd