Rotterdam
Rechtstreekse reis naar Parijs met bus, trein, carpooling
Parijs
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Rotterdam naar Parijs?

Bent u van plan om van Rotterdam naar Parijs te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Rotterdam naar Parijs te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Rotterdam en Parijs, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Thalys, Izy, SNCF, FlixBus of ALSA) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Rotterdam en Parijs, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Rotterdam Parijs reis te plannen.

Voor uw reis van Rotterdam naar Parijs heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Rotterdam naar Parijs

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Rotterdam naar Parijs, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Rotterdam Parijs per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Rotterdam Parijs ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Rotterdam Parijs

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Rotterdam en Parijs, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Parijs te komen.

Carpoolen Rotterdam Parijs

Carpoolen tussen Rotterdam en Parijs is perfect als u in goed gezelschap naar Parijs wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Rotterdam of Parijs kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Rotterdam naar Parijs te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Rotterdam Parijs

Stad van vertrek
Rotterdam
Nederland
Stad van bestemming
Parijs
Frankrijk
Île-de-France
Afstand
373 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, trein en carpooling
Zoek naar tickets voor Rotterdam Parijs
Zoeken naar accommodatie in Parijs
Plan uw reis van Rotterdam naar Parijs gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Rotterdam naar Parijs gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Rotterdam en Parijs vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Thalys, Izy, SNCF, FlixBus of ALSA om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Rotterdam en Parijs met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Rotterdam en Parijs

Voordelen en nadelen van carpoolen van Rotterdam naar Parijs?
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Rotterdam naar Parijs.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Rotterdam en Parijs is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Flexibel Carpoolen van Rotterdam naar Parijs is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Rotterdam naar Parijs.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Rotterdam Parijs. Ze zijn niet altijd op tijd.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Voordelen en nadelen van vliegen van Rotterdam naar Parijs?
Snelheid Vliegen tussen Rotterdam en Parijs is de snelste manier om de 373 km tussen Rotterdam en Parijs af te leggen.
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Rotterdam naar Parijs, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Veiligheidscontroles Reizigers naar Parijs moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Rotterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Rotterdam Parijs hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Prijzen Vliegtickets van Rotterdam naar Parijs kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Rotterdam naar Parijs?
Milieuvriendelijk De trein Rotterdam-Parijs wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Bereikbaarheid Treinstations in Rotterdam of Parijs liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Landschappen Treinen tussen Rotterdam en Parijs bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Kosten Treintickets Rotterdam-Parijs kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Rotterdam Parijs kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Rotterdam naar Parijs?
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Rotterdam en Parijs, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Rotterdam en Parijs zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Prijzen Bustickets van Rotterdam naar Parijs zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Parijs (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Comfort Bussen tussen Rotterdam en Parijs kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Rotterdam naar Parijs zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Parijs om de afstand van 373 km af te leggen.

Waar beginnen in Rotterdam? Waar kom ik aan in Parijs?

Rotterdam vertrek busstations

Rotterdam
Kaart
Tulip Inn - Leuvehave - Rotterdam
Kaart
Rotterdam Zuidplein
Kaart

Vertrekstations in Rotterdam

Rotterdam Centraal
Kaart

Parijs aankomst busstations

Paris Quai de Bercy
Kaart
Aéroport Paris Charles de Gaulle - RoissyPole
Kaart
Paris Galliéni
Kaart
Paris-Bercy
Kaart
Paris Porte d'Orléans
Kaart
Paris Bercy (centre ville)
Kaart
Paris-La Défense
Kaart
BEAUVAIS Aéroport
Kaart

Parijs Aankomst Stations

Paris-Nord
Kaart
Gare-du-Nord
Kaart
Marne-la-Vallée-Chessy
Kaart
Aérop-C-de-Gaulle-2-TGV
Kaart

Parijs aankomst luchthavens

Paris Charles De Gaulle
Kaart
Zoek naar tickets voor Rotterdam Parijs
Zoeken naar accommodatie in Parijs

3 tips om goedkoper te reizen tussen Rotterdam en Parijs

Heeft u besloten om van Rotterdam naar Parijs te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Rotterdam naar Parijs.

  • 1. Vermijd piekuren
    Tickets Rotterdam-Parijs zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Parijs tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.
  • 2. Wees flexibel met data
    Tickets Rotterdam-Parijs zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Parijs te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Rotterdam-Parijs. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Parijs vinden.
  • 3. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Rotterdam naar Parijs. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Parijs vinden.

Bus Rotterdam Parijs

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Rotterdam-Parijs. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Rotterdam-Parijs varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Rotterdam naar Parijs op Vivanoda.

De frequentie van vertrekken naar Rotterdam vanuit Parijs varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Parijs, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De meeste bussen tussen Rotterdam en Parijs zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

De duur van de busreis tussen Rotterdam en Parijs varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Parijs rijden.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Rotterdam-Parijs busticket extra kosten met zich mee.

Busmaatschappijen Rotterdam Parijs

FlixBus
FlixBus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Blablabus
Blablabus
Isilines
Isilines
Zoek naar buskaartjes Rotterdam Parijs

Treinen Rotterdam Parijs

Treinen tussen Rotterdam en Parijs zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Treintickets van Rotterdam naar Parijs kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Rotterdam naar Parijs ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Rotterdam naar Parijs. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Rotterdam en Parijs te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Dat hangt vaak af van het tarief en de annuleringsvoorwaarden van de treinmaatschappij. Als uw treinticket van Rotterdam naar Parijs niet terugbetaalbaar is, zijn er misschien mogelijkheden om het te ruilen of te wijzigen tegen extra kosten.

Treinmaatschappijen van Rotterdam naar Parijs

Thalys
Thalys
Izy
Izy
SNCF
SNCF
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Eurostar
Eurostar
TGV Lyria
TGV Lyria
Zoek naar treintickets Rotterdam Parijs

Vluchten Rotterdam Parijs

Luchtvaartmaatschappijen Rotterdam Parijs

Brussels Airlines
Brussels Airlines
Zoek naar vluchten Rotterdam Parijs

Carpoolen Rotterdam Parijs

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Rotterdam Parijs contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Rotterdam naar Parijs zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Rotterdam naar Parijs, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

De duur van een carpool reis tussen Rotterdam en Parijs is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Rotterdam en Parijs, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

De betaling voor een carpool van Rotterdam naar Parijs gebeurt meestal online via de carpool website waarmee de reis wordt geboekt. Afhankelijk van de gebruikte website zijn er verschillende betalingsmogelijkheden.

Carpool platform Rotterdam Parijs

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Rotterdam Parijs
Zoekfilters
Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd