Aanbevolen route
Stuttgart
Rechtstreekse reis naar Dresden met bus, trein, carpooling, vlucht
Dresden
Prijzen zoeken
Alternatieve routes
Stuttgart
Reizen met de trein, carpooling, bus naar Neurenberg
Neurenberg
Reizen met de vlucht, bus, carpooling naar Dresden
Dresden
Prijzen zoeken
Stuttgart
Reizen met de trein, bus, carpooling naar Leipzig
Leipzig
Reizen met de carpooling, bus, trein naar Dresden
Dresden
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Stuttgart naar Dresden?

Bent u van plan om van Stuttgart naar Dresden te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Stuttgart naar Dresden te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Stuttgart en Dresden, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Deutsche Bahn, FlixBus, ADAC PostBus, Germanwings of Air Berlin) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Stuttgart en Dresden, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Stuttgart Dresden reis te plannen.

Voor uw reis van Stuttgart naar Dresden heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Stuttgart naar Dresden

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Stuttgart naar Dresden, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Stuttgart Dresden per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Stuttgart Dresden ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Stuttgart Dresden

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Stuttgart en Dresden, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Dresden te komen.

Carpoolen Stuttgart Dresden

Carpoolen tussen Stuttgart en Dresden is perfect als u in goed gezelschap naar Dresden wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Stuttgart of Dresden kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Stuttgart naar Dresden te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Stuttgart Dresden

Stad van vertrek
Stuttgart
Duitsland
Baden-Württemberg
Stad van bestemming
Dresden
Duitsland
Saksen
Afstand
412 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, trein, carpooling en vlucht
Zoek naar tickets voor Stuttgart Dresden
Zoeken naar accommodatie in Dresden
Plan uw reis van Stuttgart naar Dresden gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Stuttgart naar Dresden gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Stuttgart en Dresden vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Deutsche Bahn, FlixBus, ADAC PostBus, Germanwings of Air Berlin om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Stuttgart en Dresden met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Stuttgart en Dresden

Voordelen en nadelen van carpoolen van Stuttgart naar Dresden?
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Stuttgart naar Dresden.
Flexibel Carpoolen van Stuttgart naar Dresden is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Stuttgart en Dresden is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Stuttgart naar Dresden.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Stuttgart Dresden. Ze zijn niet altijd op tijd.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Stuttgart naar Dresden?
Comfort Treinen tussen Stuttgart en Dresden bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Snelheid Treinen van Stuttgart naar Dresden zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Milieuvriendelijk De trein Stuttgart-Dresden wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Kosten Treintickets Stuttgart-Dresden kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Stuttgart Dresden kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van vliegen van Stuttgart naar Dresden?
Snelheid Vliegen tussen Stuttgart en Dresden is de snelste manier om de 412 km tussen Stuttgart en Dresden af te leggen.
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Stuttgart naar Dresden, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Veiligheidscontroles Reizigers naar Dresden moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Stuttgart vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Stuttgart Dresden hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Prijzen Vliegtickets van Stuttgart naar Dresden kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Stuttgart naar Dresden?
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Stuttgart en Dresden, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Stuttgart en Dresden zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Prijzen Bustickets van Stuttgart naar Dresden zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Dresden (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Comfort Bussen tussen Stuttgart en Dresden kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Stuttgart naar Dresden zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Dresden om de afstand van 412 km af te leggen.

Waar beginnen in Stuttgart? Waar kom ik aan in Dresden?

Stuttgart vertrek busstations

Stuttgart Airport
Kaart
Stuttgart Obertürkheim
Kaart
Stuttgart Airport
Kaart

Vertrekstations in Stuttgart

Stuttgart Hbf
Kaart
Stuttgart-Bad Cannstatt
Kaart

Vertrekluchthavens in Stuttgart

Echterdingen
Kaart

Dresden aankomst busstations

Dresden
Kaart
Dresden central station
Kaart

Dresden Aankomst Stations

Dresden Hbf
Kaart
Dresden-Neustadt
Kaart

Dresden aankomst luchthavens

Dresden
Kaart
Zoek naar tickets voor Stuttgart Dresden
Zoeken naar accommodatie in Dresden

3 tips om goedkoper te reizen tussen Stuttgart en Dresden

Heeft u besloten om van Stuttgart naar Dresden te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Stuttgart naar Dresden.

  • 1. Vermijd piekuren
    Tickets Stuttgart-Dresden zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Dresden tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.
  • 2. Wees flexibel met data
    Tickets Stuttgart-Dresden zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Dresden te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Stuttgart-Dresden. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Dresden vinden.
  • 3. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Stuttgart naar Dresden. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Dresden vinden.

Bus Stuttgart Dresden

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Stuttgart-Dresden varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Stuttgart naar Dresden op Vivanoda.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Stuttgart-Dresden. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

De meeste bussen tussen Stuttgart en Dresden zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

De frequentie van vertrekken naar Stuttgart vanuit Dresden varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Dresden, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De duur van de busreis tussen Stuttgart en Dresden varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Dresden rijden.

Bustickets Stuttgart-Dresden zijn vaak goedkoper als u ze vooraf koopt, vooral als u enkele weken van tevoren boekt. Sommige busmaatschappijen bieden echter ook last-minute aanbiedingen om de resterende plaatsen op te vullen.

Busmaatschappijen Stuttgart Dresden

FlixBus
FlixBus
ADAC PostBus
ADAC PostBus
Zoek naar buskaartjes Stuttgart Dresden

Treinen Stuttgart Dresden

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Stuttgart en Dresden te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Treintickets van Stuttgart naar Dresden kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Stuttgart naar Dresden. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Er zijn kortingen voor kinderen, studenten en senioren die met de trein van Stuttgart naar Dresden reizen, die variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de persoon. Wanneer u uw leeftijd invult in uw zoekopdracht bij Vivanoda, wordt bij de getoonde prijzen rekening gehouden met eventuele leeftijdskortingen.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Stuttgart naar Dresden ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Dat hangt vaak af van het tarief en de annuleringsvoorwaarden van de treinmaatschappij. Als uw treinticket van Stuttgart naar Dresden niet terugbetaalbaar is, zijn er misschien mogelijkheden om het te ruilen of te wijzigen tegen extra kosten.

Treinmaatschappijen van Stuttgart naar Dresden

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Zoek naar treintickets Stuttgart Dresden

Vluchten Stuttgart Dresden

Luchtvaartmaatschappijen Stuttgart Dresden

Germanwings
Germanwings
Air Berlin
Air Berlin
Zoek naar vluchten Stuttgart Dresden

Carpoolen Stuttgart Dresden

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Stuttgart en Dresden. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Stuttgart naar Dresden zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Stuttgart naar Dresden, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

De duur van een carpool reis tussen Stuttgart en Dresden is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Stuttgart naar Dresden hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Carpoolstoelen variëren in comfort, afhankelijk van het type voertuig en de voorkeuren van de bestuurder. Het is belangrijk om de voertuiggegevens met de chauffeur te controleren voordat u boekt.

Carpool platform Stuttgart Dresden

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Stuttgart Dresden
Zoekfilters
Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd