Of u nu naar Engeland, Corsica, Italië, de Griekse eilanden, Spanje (naar de Balearen bijvoorbeeld) of noordelijker bestemmingen zoals Zweden of Noorwegen reist, vind in één klik alle prijzen voor veerboten van DFDS Seaways, P&O Ferries, Irish Ferries, Stena Line, Brittany Ferries, Corsica Ferries, Corsica Linea, Color Line, Moby Line en vele andere Europese veerbootmaatschappijen. Vergelijk en combineer eventueel met andere vervoerswijzen om de goedkoopste tarieven te vinden en bespaar op uw vervoersbudget met Vivanoda.

Waarom Vivanoda gebruiken voor het zoeken naar veerboottickets?

Waarom Vivanoda gebruiken voor het zoeken naar veerboottickets?

Zoals u waarschijnlijk al hebt ervaren, kan het onderzoek naar de prijs van een bootticket zeer tijdrovend zijn.

Met Vivanoda kunt u gemakkelijk alle beschikbare aanbiedingen van alle rederijen in één zoekopdracht bekijken en vergelijken. Zo weet u zeker dat u de beste tarieven krijgt en bespaart u tijd bij het zoeken naar een scheepsticket.

Op Vivanoda hebt u toegang tot een ruime keuze van bijna 3000 overtochten, met een volledige dekking in Europa van of naar Nederland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Italië, Spanje, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Kroatië...

Vergelijk veerbootprijzen en boek uw ticket direct online

Vergelijk veerbootprijzen en boek uw ticket direct online

Om gemakkelijk de tarieven en alle dienstregelingen van de schepen op de door u gewenste route te verkrijgen, voert u in het zoekformulier de vertrek- en aankomsthavens in. Vivanoda zoekt dan bij alle rederijen die op de route varen (met of zonder tussenstop) naar realtime tarieven en beschikbaarheid. U hoeft alleen maar het aanbod te selecteren waarin u geïnteresseerd bent en over te gaan tot het online boeken van uw bootticket.

Komt u per trein of bus naar uw vertrekhaven? Vivanoda is een multimodale vergelijker en geeft u de mogelijkheid te zoeken naar bus-, carpool- en treinaanbiedingen met korting om te combineren met uw veerbootticket. Zo vindt u alle vervoersaanbiedingen op één platform en bespaart u kostbare tijd.

Prijzen voor veerboten in Europa

Bij Vivanoda wilden we een groot onderzoek starten naar veerbootprijzen in Europa om een beter begrip te krijgen van hoe veerboottarieven variëren op basis van een aantal criteria (land van bestemming, afstand, seizoensgebondenheid, etc.). Daarom hebben we tienduizenden veerboottarieven op honderden routes in Europa geanalyseerd, evenals overtochten naar Turkije en de Maghreblanden (Marokko, Algerije, Tunesië), om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Opgemerkt moet worden dat in deze studie alleen rekening is gehouden met de prijs, ongeacht de kwaliteit van de service aan boord, verschillen in salarissen van het personeel, economische verschillen tussen landen, enz.

  • Overtochten naar Tunesië, Litouwen, Letland, Polen en Zweden hebben de laagste prijsindex.
  • Overtochten naar Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Marokko hebben daarentegen de hoogste prijsindex.
  • Verbindingen tussen Griekenland en Turkije en die tussen Marokko en Spanje zijn verhoudingsgewijs het duurst in Europa.
  • Verbindingen tussen Duitsland en Litouwen of Letland zijn het minst duur in verhouding tot de afgelegde afstand.
  • Hoe korter de overtocht, hoe duurder.
  • In heel Europa zijn de prijzen gemiddeld hoger van juli tot september. Ze zijn ook iets hoger in het weekend.
Bekijk alle resultaten van het onderzoek naar veerbootprijzen in Europa
Prijzen voor veerboten in Europa

Veerbootmaatschappijen

Wij presenteren de belangrijkste veerbootmaatschappijen die veerdiensten aanbieden vanuit Nederland en België. Al deze rederijen zijn opgenomen in onze ferry vergelijkingstool, zodat u gemakkelijk uw ferryticket kunt vinden.

P&O Ferries
P&O Ferries
P&O Ferries is een Britse rederij die een aantal rechtstreekse overtochten aanbiedt van Calais naar Dover (in concurrentie met DFDS Seaways), alsmede andere overtochten vanuit Nederland (tussen Rotterdal en Hull), België en Ierland naar Engeland.
DFDS Seaways
DFDS Seaways
De Deense rederij DFDS Seaways is vooral actief in Noord-Europa, maar ook vanuit Frankrijk. De maatschappij exploiteert de routes Amsterdam/IJmuiden-Newcastle, Dieppe-Newhaven, Calais-Dover en Duinkerken-Dover.
Stena Line
Stena Line
Stena Line is een Zweedse ferrymaatschappij die een groot aantal ferryroutes exploiteert in heel Europa, voornamelijk op de Britse eilanden, Nederland, België, Zweden, Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Polen.
Corsica Ferries
Corsica Ferries
Corsica Ferries is een Frans-Italiaanse maatschappij die veerdiensten verzorgt tussen Corsica, Sardinië en het Italiaanse vasteland (Savona, Piombino en Livorno) of de Franse Rivièra (Nice en Toulon). Onder de boten van Corsica Ferries is er de Mega Smeralda of de Mega Express (serie van 5 schepen).
Brittany Ferries
Brittany Ferries
Brittany Ferries, een in Roscoff gevestigde Bretonse rederij, is een belangrijke speler in het verkeer over het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. Het biedt gemakkelijke toegang tot Londen vanuit Bretagne en Normandië. Aan boord van de veerboten Pont Aven, Armorique, Cap Finistère en alle andere boten van de vloot vindt u alle entertainment en restaurants die nodig zijn voor een aangename overtocht.

Om u nog uitgebreidere resultaten te geven, wordt het netwerk van veerbootroutes op uw Vivanoda ferry vergelijkingswebsite voortdurend uitgebreid. In de resultaten vindt u overtochten van andere veerbootmaatschappijen zoals Condor Ferries, Irish Ferries, Algeria Ferries, LD Lines, Minoan Lines, Anek Lines, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries,...

Belangrijkste veerbootbestemmingen

Met onze zoekmachine voor veerbootkaartjes kunt u prijzen vinden voor honderden overtochten in Europa en de rest van de wereld.

Hier is een lijst van de belangrijkste bestemmingen onder de ongeveer 3000 veerbootroutes die beschikbaar zijn op onze site.

Dublin Rosslare
Tunis
Madeira Funchal
Kristiansand Oslo
Tanger Nador
Tallinn
Hirtshals
Durres

Waarom reizen met de veerboot?

Met bijna 400 miljoen veerbootreizen per jaar en de alomtegenwoordige zeeën (Middellandse Zee, Adriatische Zee, Egeïsche Zee, Engels Kanaal...), oceanen en meren die haar geografie vormen, is Europa een geweldige plek om per boot te reizen.

Hoewel het een vrij traag vervoermiddel is, alhoewel steeds meer maatschappijen op de drukste routes ultrasnelle snelschepen introduceren die de reistijd met twee of drie keer verkorten, heeft de veerboot vele voordelen te bieden:

Hoe ziet een overtocht eruit?

Zodra u uw veerbootticket via Vivanoda hebt gevonden en geboekt, ontvangt u snel een bevestigingsmail met de belangrijkste informatie (prijs, aantal passagiers, voertuig, fietsen of voetgangers, voorzieningen aan boord: cabine of verstelbare stoel, enz.) Het zal ook het tijdstip aangeven waarop de rederij eist dat u zich meldt in de haven van inscheping. Het is noodzakelijk deze tijd te respecteren, anders wordt u de toegang tot het schip geweigerd.

Als u met de auto reist, gaat het instappen heel snel en gaat u rechtstreeks naar de incheckbalies die versierd zijn met de kleuren van uw bedrijf. Als u een voetganger bent, checkt u in bij de veerbootterminal en gaat u vervolgens aan boord. Zorg ervoor dat u uw geldige identiteitspapieren, paspoorten of nationale identiteitskaarten bij u hebt, afhankelijk van de bestemming en de grens die u passeert.

Eenmaal aan boord heeft iedereen de controle over zijn eigen tijd: restaurants voor fijnproevers, animatie en voorstellingen voor kinderen, bioscoop en videospelletjes voor tieners, lezen en rusten voor ouders... De diensten aan boord van de veerboten proberen alle leeftijdsgroepen en personen te bedienen.

Om zeeziekte te voorkomen, zijn de meeste recente schepen uitgerust met stabilisatoren om het gevoel dat de boot op de golven beweegt te verminderen. Maar voor de meest gevoelige en afhankelijk van de weersomstandigheden is het raadzaam regelmatig een frisse neus te halen op het dek van de boot, bij een raam te gaan zitten om de horizon te kunnen zien en zo de hersenen beter gecoördineerde informatie te geven. Je kunt ook een anti-zeeziektepil nemen die je meestal doet slapen.

Als de overtocht ten einde loopt, zult u genieten van de kustlijn van uw eindbestemming die langzaam vorm krijgt totdat u in de haven aankomt.

Ecologische impact van ferry overtochten?

Zoals elk vervoermiddel en zoals alle reizen, veroorzaakt het reizen per veerboot broeikasgassen en heeft het dus een ecologische impact op de planeet. Schepen gebruiken veel brandstof en stoten rook uit die zware metalen bevat. Maar zoals elke sector heeft ook het zeevervoer een rol gespeeld in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Het door de Internationale Maritieme Organisatie geïnitieerde en door de Europese Commissie in Europa overgenomen MARPOL-verdrag (Marine Pollution) verplicht veerboten en andere transportschepen om maximale emissienormen in acht te nemen. Scheepvaartmaatschappijen zijn de eerste actoren die schonere en milieuvriendelijkere schepen invoeren.

Een voorbeeld is Brittany Ferries, dat dankzij subsidies van de Europese Unie al zijn schepen heeft uitgerust met "scrubbers" om de rook die zij produceren te wassen en te zuiveren. Ook LNG-schepen (Liquefied Natural Gas) zullen in de nabije toekomst de norm worden.

Veelgestelde vragen van reizigers bij het plannen van een ferryreis en het kopen van een veerbootkaartje

U kunt goedkope tarieven vinden door vooraf te boeken, in het laagseizoen te reizen, prijzen tussen verschillende veerbootmaatschappijen te vergelijken via Vivanoda, of door te zoeken naar speciale aanbiedingen en promoties.

Om online een veerbootticket te boeken, gaat u naar Vivanoda, kiest u de datum en tijd van de reis, selecteert u het gewenste type ticket, voert u de gegevens van de passagier in en gaat u over tot de online betaling.

De diensten aan boord van de veerboot variëren afhankelijk van de maatschappij en het type veerboot. In het algemeen kunnen passagiers restaurants, bars, winkels, ontspanningsruimten, kinderspeelruimten, hutten, douches, toiletten, Wi-Fi-verbinding en medische hulp in geval van nood verwachten.

Ja, de meeste veerboten bieden hutten aan voor passagiers die willen uitrusten of in privacy willen reizen. Hutten zijn vaak uitgerust met bedden, een eigen badkamer en andere voorzieningen.

Vervoer van voertuigen aan boord van de veerboot is vaak mogelijk, maar de procedures en kosten verschillen per veerbootmaatschappij. Het is raadzaam de vereisten en tarieven van de veerbootmaatschappij te controleren voordat u uw reis boekt.

De beste veerbootmaatschappij hangt af van verschillende factoren, zoals bestemming, gewenst type veerboot, budget en persoonlijke voorkeuren. U kunt het beste Vivanoda gebruiken om de aanbiedingen en diensten van verschillende veerbootmaatschappijen te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

Ja, het is vaak mogelijk om met huisdieren aan boord van de veerboot te reizen, maar de regels en tarieven verschillen per veerbootmaatschappij. Het is raadzaam de vereisten en tarieven van de veerbootmaatschappij te controleren voordat u uw reis boekt.

Sommige veerbootmaatschappijen hebben speciale aanbiedingen voor groepen, meestal voor groepen van 10 of meer. Deze aanbiedingen kunnen bestaan uit gereduceerde ticketprijzen, voordelen zoals gratis maaltijden aan boord of korting op hutreserveringen. Het is raadzaam rechtstreeks contact op te nemen met de veerbootmaatschappij voor meer informatie over speciale aanbiedingen voor groepen.

De meeste veerhavens bieden betaald parkeren in de buurt voor reizigers die hun voertuig willen parkeren tijdens hun veerbootreis. Het is raadzaam om voor vertrek de parkeermogelijkheden van de door u gekozen veerhaven te controleren.

Er kunnen overstapmogelijkheden zijn naar de veerhaven, zoals pendeldiensten van het openbaar vervoer of lokale taxi's. Sommige veerbootmaatschappijen bieden ook pendeldiensten aan vanaf aangewezen opstapplaatsen. Het is raadzaam om voor vertrek contact op te nemen met de veerbootmaatschappij of de vervoersmogelijkheden van de gekozen veerhaven te controleren.

Veel veerbootmaatschappijen bieden een scala aan entertainment aan boord, zoals restaurants, bars, winkels, kinderspeelplaatsen, lounges en bioscopen. Entertainmentopties kunnen variëren, afhankelijk van de veerbootmaatschappij en de lengte van de reis. Het is raadzaam om de entertainmentopties van de veerbootmaatschappij te controleren voordat u een ticket boekt.

Veel veerbootmaatschappijen bieden Wi-Fi aan boord, vaak tegen betaling. De kwaliteit van de verbinding kan echter variëren, afhankelijk van de dekking en snelheid van het netwerk in het reisgebied. Het is raadzaam de Wi-Fi mogelijkheden van de veerbootmaatschappij te controleren voordat u een ticket boekt.

De meeste veerbootmaatschappijen bieden faciliteiten en diensten voor mensen met beperkte mobiliteit, zoals hellingen, liften en toegankelijke toiletten. Het wordt aanbevolen dat u rechtstreeks contact opneemt met de veerbootmaatschappij voor meer informatie over de mogelijkheden voor gehandicapten.

Veel veerbootmaatschappijen bieden winkels aan boord, waar passagiers souvenirs, luxe artikelen, snacks en drankjes kunnen kopen. Het is raadzaam de mogelijkheden van de veerbootmaatschappij te controleren voordat u een ticket boekt. Het is belangrijk op te merken dat de prijzen aan boord hoger kunnen zijn dan de prijzen in de winkels.

None

None
None
None