Calais
Rechtstreekse reis naar Dover met veerboot, carpooling, bus
Dover
Prijzen zoeken

Hoe kom ik met de veerboot van Calais naar Dover?

Bent u op zoek naar het ideale ticket voor de overtocht van Calais naar Dover? Zoek niet verder, u bent bij ons aan het juiste adres. Een ferry nemen van Calais naar Dover is een handige en plezierige manier om te reizen.

Wij weten dat het plannen van een ferry overtocht van Calais naar Dover stressvol kan zijn, daarom doen wij ons best om het u zo gemakkelijk en snel mogelijk te maken om een Calais naar Dover ferry ticket te boeken.

Met Vivanoda, ons gebruiksvriendelijke platform, kunt u prijzen, routes en diensten vergelijken van verschillende veerbootmaatschappijen zoals DFDS Seaways, P&O Ferries of Norfolk Line, zodat u de Calais Dover ferry deal kunt vinden die het beste past bij uw behoeften en budget, of u nu alleen reist, met z'n tweeën of met uw gezin.

De meeste schepen van Norfolk Line, P&O Ferries of DFDS Seaways bieden faciliteiten aan boord zoals hutten, restaurants, winkels, Wi-Fi en nog veel meer. Vaak bieden ze ook faciliteiten voor mensen met beperkte mobiliteit.

Om de beste aanbiedingen voor overtochten van Calais naar Dover te vinden, voert u gewoon uw reisdatums in en start u uw zoektocht op Vivanoda.

Informatie over de overtocht Calais - Dover

Haven van vertrek
Calais
Frankrijk
Noord-Pas de Calais
Haven van aankomst
Dover
Verenigd Koninkrijk
Engeland
Afstand
42 km
Veerboot maatschappijen
DFDS Seaways, P&O Ferries, Norfolk Line
Frequentie van overtochten
39 overtochten per dag
Minimale overtochttijd
1 uur 30 min
Zoeken naar overtochten
Accommodatie zoeken en boeken

Veerboot Calais Dover: Tarieven, Tijdschema's en Duur

Als u met de veerboot van Calais naar Dover wilt reizen, variëren de prijzen van €73 voor één persoon als u zonder auto reist tot €119 als u met uw auto reist. De gemiddelde prijs die we hebben gezien op de Calais naar Dover route is €86. De gemiddelde vaartijd van Calais naar Dover is 1 uur 30 min. De langzaamste veerboten doen er 1 uur 30 min over om Dover te bereiken, terwijl de snelste boten in 1 uur 30 min in Dover aankomen. De eerste ferry vertrekt om 05:40 vanuit de haven van Calais. De laatste boot naar Dover verlaat de haven van Calais om 09:50.

Gemiddelde prijs van een Calais naar Dover ferry overtocht
€86
Prijsklasse van overtochten Calais Dover (Laagste prijs voor 1 passagier en hoogste prijs voor 1 passagier en een auto)
€73 - €119
Gemiddelde reistijd Calais Dover
1 uur 30 min
Vertrektijd van de eerste ferry naar Dover
05:40
Tijd laatste ferry vertrekt naar Dover
09:50
Aankomsttijd van de eerste ferry naar Dover
06:10
Aankomsttijd van de laatste ferry naar Dover
10:20

Waarom met de veerboot van Calais naar Dover?

Of u nu alleen reist, met z'n tweeën of met uw gezin, een overtocht van Calais naar Dover kan een handige en aangename optie zijn om in Dover te komen. Hier zijn 3 redenen waarom wij denken dat de veerboot van Calais naar Dover een ideale manier van reizen is.

U hoeft zich niet te vervelen aan boord... in tegenstelling tot het vliegtuig
Als u de snelheid vergelijkt, is het vliegtuig zeker de snelste manier om van Calais naar Dover te komen. Maar u zit vast in uw stoel, vastgebonden door uw veiligheidsgordel, en er is bijna geen mogelijkheid om te reizen. Tijdens de Calais Dover ferry overtocht met DFDS Seaways, P&O Ferries of Norfolk Line zijn er talloze mogelijkheden om te genieten van restaurants en bars, of om te wandelen en te zonnebaden op een promenadedek... De diensten en de mate van vrijheid tijdens een vlucht zijn radicaal anders!
Genieten van het ongelooflijke uitzicht op zee
Wanneer we op vakantie gaan aan zee, zoeken we over het algemeen zoveel mogelijk het uitzicht op zee op (in het restaurant, in het hotel, tijdens een wandeling...). Tijdens de overtocht naar Calais Dover, of u nu aan dek bent, dineert in het restaurant of ontspant in de comfortabele lounges van het schip van Norfolk Line, P&O Ferries of DFDS Seaways, u zit gewoon op de eerste rij voor het ongelooflijke schouwspel dat de zee biedt. Restaurant, bars, lounges, hutten... het prachtige uitzicht op zee is alomtegenwoordig aan boord van het schip.
Niet moe worden, anders dan in de auto
Vanwege de verhoogde alertheid die nodig is om een auto te besturen op lange trajecten, is autorijden vermoeiend. De overtocht naar Calais Dover is het tegenovergestelde! Aan boord, afhankelijk van het schip van Norfolk Line, P&O Ferries of DFDS Seaways, wordt er alles aan gedaan om u te ontspannen in de rust van comfortabele ligstoelen, om u tijd voor uzelf te geven, om te loungen op de buitendekken, om u te vermaken en om plezier te maken. U komt ongetwijfeld volledig ontspannen aan in Dover.

Waar vertrekken de veerboten in Calais? Waar komen de boten aan in Dover?

Haven van vertrek in Calais

Norfolk Line, P&O Ferries of DFDS Seaways veerboten vertrekken naar Dover vanuit de volgende havens in Calais:

Calais Terminal Est Car Ferry
Kaart

Haven van aankomst in Dover

De schepen van DFDS Seaways, P&O Ferries of Norfolk Line komen aan in Dover in de volgende havens:

Dover Ferry Terminal
Kaart
Zoeken naar overtochten
Accommodatie zoeken en boeken

Welke maatschappijen verzorgen overtochten tussen Calais en Dover?

Als u wilt reizen tussen Calais en Dover met de veerboot, kunt u kiezen uit verschillende maatschappijen, waaronder Norfolk Line, P&O Ferries of DFDS Seaways die regelmatige diensten tussen beide steden aanbieden. Meer informatie over de verschillende veerbootmaatschappijen op deze route en hun vertrektijden vindt u hier.

Norfolk Line Calais Dover
Norfolk Line
Norfolk Line is een passagiersscheepvaartmaatschappij die in 2010 is overgenomen door DFDS Seaways. Op Vivanoda kunt u de tarieven van Calais-Dover vergelijken en een Norfolk Line ticket tussen Calais en Dover boeken. Meer informatie over Norfolk Line
P&O Ferries Calais Dover
P&O Ferries
P&O Ferries is een Engelse maatschappij die gevestigd is in Dover. Het staat vermeld op Vivanoda, een vergelijker waarmee u een goedkope P&O Ferries Calais Dover overtocht kunt vinden. Op Vivanoda kunt u de tarieven van Calais-Dover vergelijken en een P&O Ferries ticket tussen Calais en Dover boeken. P&O Ferries verzorgt 24 overtochten per dag naar Dover vanuit Calais en de reistijd is 1 uur 30 min. Meer informatie over P&O Ferries
1 uur 30 min
24 overtochten per dag
DFDS Seaways Calais Dover
DFDS Seaways
DFDS Seaways is een veerbootmaatschappij gevestigd in Kopenhagen, Denemarken, die passagiers- en voertuigdiensten verzorgt tussen havens in Noord-Europa, waaronder de havens van Dover, Antwerpen en Calais in het Verenigd Koninkrijk, maar ook tussen de havens van Oslo en Kopenhagen, tussen havens in Noorwegen en Zweden, en andere havens in Europa. Op Vivanoda kunt u de tarieven van Calais-Dover vergelijken en een DFDS Seaways ticket tussen Calais en Dover boeken. DFDS Seaways verzorgt 15 overtochten per dag naar Dover vanuit Calais en de reistijd is 1 uur 30 min. Meer informatie over DFDS Seaways
1 uur 30 min
15 overtochten per dag

FAQ

Als u met de veerboot van Calais naar Dover gaat, duurt het minstens 1 uur 30 min om de 42 km tussen Calais en Dover af te leggen.

Dit hangt vaak af van het seizoen (in de winter zijn er minder overtochten tussen Calais en Dover) en de veerbootmaatschappij (Norfolk Line, P&O Ferries en DFDS Seaways). Momenteel zijn er 39 overtochten per dag van Calais naar Dover met de veerboot.

Er zijn 3 scheepvaartmaatschappijen die Calais en Dover met elkaar verbinden: Norfolk Line, P&O Ferries en DFDS Seaways.

Ja, absoluut, directe overtochten worden aangeboden door DFDS Seaways, P&O Ferries, Norfolk Line.

Vergelijk, voordat u boekt, de prijzen van DFDS Seaways, P&O Ferries, Norfolk Line op onze website Vivanoda. Vervolgens kunt u uw geselecteerde overtocht gemakkelijk en veilig boeken op de website van onze partner.

Als u uw Calais Dover boeking wilt wijzigen of annuleren, kunt u dit eenvoudig doen door contact op te nemen met onze partner die uw boeking beheert. Merk op dat, afhankelijk van de tariefvoorwaarden, sommige tickets niet terugbetaalbaar of wijzigbaar zijn. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn bij het boeken van uw ticket.

Tijdens uw overtocht tussen Calais en Dover legt u 42 km af.

Om met de boot van Calais naar Dover te gaan, kunt u prijzen vinden die variëren van €73 voor de laagste prijs tot €119 voor de hoogste prijs. De gemiddelde prijs die wij zagen was €86.

De eerste ferry vertrekt vanuit Calais om 05:40 naar Dover.

De laatste ferry naar Dover vertrekt meestal om 09:50 vanuit Calais.

Uw Calais naar Dover ferry ervaring

Als dit uw eerste keer is op een veerboot, is het niet eenvoudig om u voor te stellen hoe een overtocht over zee van Calais naar Dover eruit ziet. Daarom zullen wij deze unieke reiservaring beschrijven, van het inschepen in Calais tot het ontschepen in Dover, zodat u zich beter kunt inleven in de maritieme wereld van DFDS Seaways, P&O Ferries en Norfolk Line. U vindt hier ook toeristische en praktische informatie over Calais en Dover.

Klaar voor inscheping in Calais

Voordat u vertrekt op uw Calais Dover ferry reis, zijn hier enkele stappen die u moet nemen voordat u aan boord gaat:

  • Aankomsttijd in de haven van Calais / U dient ruim van tevoren in de haven van Calais aan te komen. Controleer dit bij uw DFDS Seaways, P&O Ferries of Norfolk Line maatschappij. Na deze termijn mag de maatschappij u weigeren.
  • Inchecken voor de overtocht Calais - Dover / Ga naar de balie van DFDS Seaways, P&O Ferries of Norfolk Line in de ferry terminal van Calais om in te checken met uw paspoort of ID-kaart en uw reserveringsnummer. Met de auto is het proces hetzelfde, maar dan rechtstreeks vanuit de instapstroken. U blijft in uw voertuig.
  • Aan boord van de veerboot naar Dover / In de veerbootterminal van Calais worden informatieve berichten uitgezonden om u uit te nodigen aan boord te gaan. Als u met de auto reist, zal het personeel van DFDS Seaways, P&O Ferries of Norfolk Line u instructies geven over hoe u aan boord kunt komen en uw voertuig op het schip kunt parkeren.
Leven aan boord van de veerboot tussen Calais en Dover

Aan boord van het schip van DFDS Seaways, P&O Ferries of Norfolk Line kunt u uw activiteiten kiezen op basis van uw voorkeuren! Sommigen zullen zich willen ontspannen in een van de relaxlounges, anderen zullen optimaal gebruik willen maken van alle diensten aan boord of gewoon genieten van het uitzicht op zee vanaf het scheepsdek.

Aankomst van de veerboot in Dover

Tot slot vindt u hier wat informatie voor de aankomst van de ferry in Dover:

  • Naderen van de haven van Dover / U krijgt pas toegang tot de garage als de boot is afgemeerd. U hoeft zich niet te haasten. U kunt het beste op het buitendek wachten om te zien hoe de veerboot de haven van Dover binnen manoeuvreert.
  • Als u in een hut zit. / U moet uw hut ongeveer een half uur voor aankomst in Dover Harbour verlaten.
  • Verlaat het schip en Dover is van u / Het verlaten van de scheepsgarage gaat vrij snel. Voetgangers stappen nog sneller uit. In Dover komt u waarschijnlijk door een douanecontrole. Eindelijk begint uw verblijf in Dover serieus!
Zoekfilters
Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd