Aanbevolen route
Wenen
Rechtstreekse reis naar Amsterdam met vliegtuig, bus, trein, carpooling
Amsterdam
Prijzen zoeken
Alternatieve routes
Wenen
Reizen met de vliegtuig, trein, carpooling, bus naar Keulen
Keulen
Reizen met de bus, trein, carpooling naar Amsterdam
Amsterdam
Prijzen zoeken
Wenen
Reizen met de bus, trein, carpooling naar Frankfurt am Main
Frankfurt am Main
Reizen met de vliegtuig, bus, trein, carpooling naar Amsterdam
Amsterdam
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Wenen naar Amsterdam?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Wenen te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Wenen naar Amsterdam te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Wenen en Amsterdam, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Deutsche Bahn, ÖBB, FlixBus, Hellö of Germanwings) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Wenen en Amsterdam, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Wenen Amsterdam reis te plannen.

Voor uw reis van Wenen naar Amsterdam heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Wenen naar Amsterdam

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Wenen naar Amsterdam, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Wenen Amsterdam per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Wenen Amsterdam ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Wenen Amsterdam met het vliegtuig

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Wenen en Amsterdam, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Amsterdam te komen.

Carpoolen Wenen Amsterdam

Carpoolen tussen Wenen en Amsterdam is perfect als u in goed gezelschap naar Amsterdam wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Wenen of Amsterdam kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Wenen naar Amsterdam te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Wenen Amsterdam

Stad van vertrek
Wenen
Oostenrijk
Wenen
Stad van bestemming
Amsterdam
Nederland
Afstand
936 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met vliegtuig, bus, trein en carpooling
Zoek naar tickets voor Wenen Amsterdam
Zoeken naar accommodatie in Amsterdam
Plan uw reis van Wenen naar Amsterdam gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Wenen naar Amsterdam gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Wenen en Amsterdam vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Deutsche Bahn, ÖBB, FlixBus, Hellö of Germanwings om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Wenen en Amsterdam met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Wenen en Amsterdam

Voordelen en nadelen van carpoolen van Wenen naar Amsterdam?
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Wenen naar Amsterdam.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Wenen en Amsterdam is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Voordelig Carpoolen van Wenen naar Amsterdam is vaak de voordeligste manier van reizen.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Wenen naar Amsterdam.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Wenen Amsterdam. Ze zijn niet altijd op tijd.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Wenen naar Amsterdam kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Voordelen en nadelen van vliegen van Wenen naar Amsterdam?
Snelheid Vliegen tussen Wenen en Amsterdam is de snelste manier om de 936 km tussen Wenen en Amsterdam af te leggen.
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Wenen naar Amsterdam, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Wenen Amsterdam hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Veiligheidscontroles Reizigers naar Amsterdam moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Wenen vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Prijzen Vliegtickets van Wenen naar Amsterdam kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Wenen naar Amsterdam?
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Wenen en Amsterdam zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Wenen en Amsterdam, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Prijzen Bustickets van Wenen naar Amsterdam zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Amsterdam (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Comfort Bussen tussen Wenen en Amsterdam kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Wenen naar Amsterdam zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Amsterdam om de afstand van 936 km af te leggen.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Wenen naar Amsterdam?
Bereikbaarheid Treinstations in Wenen of Amsterdam liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Milieuvriendelijk De trein Wenen-Amsterdam wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Snelheid Treinen van Wenen naar Amsterdam zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Kosten Treintickets Wenen-Amsterdam kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Wenen Amsterdam kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.

Waar beginnen in Wenen? Waar kom ik aan in Amsterdam?

Wenen vertrek busstations

Vienna Erdberg
Kaart
(VIB) Vienna International Busterminal
Kaart

Vertrekstations in Wenen

Wien Westbahnhof
Kaart
Wien Hütteldorf
Kaart

Vertrekluchthavens in Wenen

Vienna-Schwechat International
Kaart

Amsterdam aankomst busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Amsterdam Aankomst Stations

Amsterdam Centraal
Kaart

Amsterdam aankomst luchthavens

Amsterdam-Schiphol
Kaart
Zoek naar tickets voor Wenen Amsterdam
Zoeken naar accommodatie in Amsterdam

3 tips om goedkoper te reizen tussen Wenen en Amsterdam

Heeft u besloten om van Wenen naar Amsterdam te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vliegtuig of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Wenen naar Amsterdam.

  • 1. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Wenen naar Amsterdam. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Amsterdam vinden.
  • 2. Vermijd extra's
    Sommige extra's, zoals eten en drinken tijdens de reis van Wenen naar Amsterdam, kunnen duur zijn en zijn niet altijd nodig voor een korte reis. Om geld te besparen, probeer snacks of drankjes te plannen voordat u naar Amsterdam vertrekt, en gebruik gratis alternatieven voor entertainment, zoals het lezen van een boek.
  • 3. Wees flexibel met data
    Tickets Wenen-Amsterdam zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Amsterdam te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Wenen-Amsterdam. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Amsterdam vinden.

Bus Wenen Amsterdam

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Wenen-Amsterdam. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

De meeste bussen tussen Wenen en Amsterdam zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Bussen tussen Wenen en Amsterdam bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Wenen-Amsterdam varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Wenen naar Amsterdam op Vivanoda.

De frequentie van vertrekken naar Wenen vanuit Amsterdam varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Amsterdam, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

Wenen-Amsterdam bussen zijn over het algemeen uitgerust met airconditioning om het de passagiers comfortabel te houden, vooral in de zomer wanneer de temperaturen hoog zijn.

Busmaatschappijen Wenen Amsterdam

FlixBus
FlixBus
Hellö
Hellö
Zoek naar buskaartjes Wenen Amsterdam

Treinen Wenen Amsterdam

Treinen tussen Wenen en Amsterdam zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Wenen naar Amsterdam ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Wenen naar Amsterdam reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Wenen en Amsterdam.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Wenen naar Amsterdam. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Treintickets van Wenen naar Amsterdam kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Dat hangt vaak af van het tarief en de annuleringsvoorwaarden van de treinmaatschappij. Als uw treinticket van Wenen naar Amsterdam niet terugbetaalbaar is, zijn er misschien mogelijkheden om het te ruilen of te wijzigen tegen extra kosten.

Treinmaatschappijen van Wenen naar Amsterdam

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
ÖBB
ÖBB
Zoek naar treintickets Wenen Amsterdam

Vluchten Wenen Amsterdam

Luchtvaartmaatschappijen Wenen Amsterdam

Germanwings
Germanwings
KLM
KLM
Easyjet
Easyjet
Lufthansa
Lufthansa
Pakistan International Airlines
Pakistan International Airlines
Austrian Airlines
Austrian Airlines
Air Berlin
Air Berlin
Iran Air
Iran Air
Niki Airlines
Niki Airlines
Zoek naar vluchten Wenen Amsterdam

Carpoolen Wenen Amsterdam

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Wenen Amsterdam contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Wenen en Amsterdam. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

De duur van een carpool reis tussen Wenen en Amsterdam is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Wenen en Amsterdam, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Carpool platform Wenen Amsterdam

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Wenen Amsterdam
Zoekfilters
Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd