Hoe komt u in Griekenland?

Of u nu een doorgewinterde reiziger bent of uw eerste reis naar Griekenland plant, het is vaak ingewikkeld om de verschillende vervoersoplossingen te kennen die u ter beschikking staan om dit land te bereiken en u in Griekenland te verplaatsen.

Vivanoda is er om u te helpen de beste vervoersmogelijkheden in Griekenland te vinden en uw reis naar de belangrijkste steden zoals Athene, Thessaloniki, Patras, Larissa, Heraklion, Volos of Ioannina te vergemakkelijken.

Met Vivanoda kunt u de verschillende vervoersmogelijkheden voor uw reis naar Griekenland vergelijken, of u nu met het vliegtuig, de trein, de bus of de carpool reist. Wij hebben alle nodige informatie verzameld om u te helpen de beste route en het meest geschikte vervoermiddel voor uw behoeften en budget te kiezen. Wij hebben ook de belangrijkste vervoersmaatschappijen voor elk vervoermiddel vermeld, zoals Olympic Air, Aegean Airlines, Vueling Airlines, Hellenic Train, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries en ANEK Lines, zodat u gemakkelijk uw reis kunt boeken.

Met de trein naar Griekenland

Treinen zijn een zeer handige manier om Griekenland te ontdekken, met snelle verbindingen tussen de belangrijkste steden en spectaculaire panoramische uitzichten. Hogesnelheidstreinen of regionale treinen van Hellenic Train verbinden steden als Larissa, Heraklion of Volos in korte tijd met elkaar.

Vluchten naar Griekenland

Vliegen in Griekenland biedt een grote verscheidenheid aan bestemmingen, zoals Athene, Thessaloniki of Patras. Luchtvaartmaatschappijen als Olympic Air, Aegean Airlines en Vueling Airlines bieden rechtstreekse vluchten vanuit vele Europese steden, waardoor u uw reis heel flexibel kunt plannen.

Reizen naar Griekenland

Reizen naar Griekenland
Zoek en vind tickets naar Griekenland
Zoek naar accommodatie in Griekenland

Beknopte gids voor reizen in Griekenland

Griekenland is een land dat rijk is aan geschiedenis en cultuur, met prachtige eilanden en ongelooflijke archeologische vindplaatsen. Hier volgen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw reis naar Griekenland.

Athene is de hoofdstad van Griekenland en de stad waar u de beroemde Akropolis en het Parthenon kunt zien, symbolen van de Griekse geschiedenis en cultuur. Athene is gemakkelijk te bereizen dankzij de vele bussen, trams en metro's.

Santorini is een prachtig eiland met adembenemende uitzichten, ongelooflijke zonsondergangen en zwarte en rode zandstranden. U kunt een veerboot of een vlucht naar Santorini nemen.

Mykonos is een ander Grieks eiland dat beroemd is om zijn witte zandstranden, smalle straatjes en witte huizen. Het is ook een populaire plek om te feesten en het Griekse nachtleven te ervaren. Er gaan regelmatig vluchten van Athene naar Mykonos.

Rhodos is een eiland in de Egeïsche Zee, beroemd om zijn middeleeuwse oude stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven. U kunt een veerboot of een vlucht naar Rhodos nemen.

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en biedt een verscheidenheid aan prachtige stranden, archeologische vindplaatsen, traditionele dorpen en bergen. U kunt het per vliegtuig bereiken vanuit Athene of andere Europese steden.

De stad Thessaloniki ten slotte, gelegen in het noorden van Griekenland, is een levendige stad met een rijke geschiedenis en een bloeiende kunst- en cultuurscene. Het is gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig of trein vanuit Athene.

Vervoersmogelijkheden in Griekenland zijn bussen, treinen, vliegtuigen en veerboten naar de eilanden. Bussen zijn vaak de goedkoopste manier om door Griekenland te reizen, terwijl veerboten een geweldige manier zijn om de eilanden te verkennen. Treinen en vliegtuigen zijn ook beschikbaar voor langere reizen tussen steden.

Zoek en vind tickets naar Griekenland
Zoek naar accommodatie in Griekenland

Reizen naar Griekenland vanuit Nederland

None
None
None
None