Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Parijs met bus, trein, vlucht, carpooling
Parijs
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Parijs?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Parijs te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Parijs te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Parijs, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Eurostar, Thalys, Nederlandse Spoorwegen NS, ALSA of Eurolines) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Parijs, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Parijs reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Parijs heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Parijs

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Parijs, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Parijs per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Parijs ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Parijs

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Parijs, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Parijs te komen.

Carpoolen Amsterdam Parijs

Carpoolen tussen Amsterdam en Parijs is perfect als u in goed gezelschap naar Parijs wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Parijs kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Parijs te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Parijs

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Parijs
Frankrijk
Île-de-France
Afstand
430 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, trein, vlucht en carpooling
Zoek naar tickets voor Amsterdam Parijs
Zoeken naar accommodatie in Parijs
Plan uw reis van Amsterdam naar Parijs gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Parijs gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Parijs vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Eurostar, Thalys, Nederlandse Spoorwegen NS, ALSA of Eurolines om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Parijs met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Parijs

Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Parijs?
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Parijs, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Parijs is de snelste manier om de 430 km tussen Amsterdam en Parijs af te leggen.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Parijs kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Veiligheidscontroles Reizigers naar Parijs moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Parijs hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Parijs?
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Parijs is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Milieuvriendelijk Door een auto te delen met iemand anders vermindert u de milieubelasting van een reis van Amsterdam naar Parijs.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Parijs is vaak de voordeligste manier van reizen.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Parijs. Ze zijn niet altijd op tijd.
Comfort U moet de ruimte in de auto delen met andere passagiers tijdens de hele reis van Amsterdam naar Parijs.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Parijs kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Parijs?
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Parijs zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Parijs (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Parijs, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Parijs zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Parijs zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Parijs om de afstand van 430 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Parijs kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Parijs?
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Parijs liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Snelheid Treinen van Amsterdam naar Parijs zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Milieuvriendelijk De trein Amsterdam-Parijs wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Parijs kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Amsterdam-Parijs kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Parijs?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Parijs aankomst busstations

Paris Galliéni
Kaart
Paris Bercy (centre ville)
Kaart
Paris Quai de Bercy
Kaart
Orly Sud
Kaart
Bibliothèque François Mitterrand
Kaart
Aéroport Paris Charles de Gaulle - RoissyPole
Kaart
Parc d'autocars de la Porte Maillot
Kaart
Paris-Bercy
Kaart
Paris-La Défense
Kaart
Paris-Orly Aéroport
Kaart
BEAUVAIS Aéroport
Kaart
None
None

Parijs Aankomst Stations

Paris-Nord
Kaart
Gare-du-Nord
Kaart
Marne-la-Vallée-Chessy
Kaart
Aérop-C-de-Gaulle-2-TGV
Kaart

Parijs aankomst luchthavens

Paris Charles De Gaulle
Kaart
Paris Orly
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Parijs
Zoeken naar accommodatie in Parijs

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Parijs

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Parijs te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Parijs.

  • 1. Vermijd extra's
    Sommige extra's, zoals eten en drinken tijdens de reis van Amsterdam naar Parijs, kunnen duur zijn en zijn niet altijd nodig voor een korte reis. Om geld te besparen, probeer snacks of drankjes te plannen voordat u naar Parijs vertrekt, en gebruik gratis alternatieven voor entertainment, zoals het lezen van een boek.
  • 2. Vermijd piekuren
    Tickets Amsterdam-Parijs zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Parijs tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.
  • 3. Vergelijk vervoersmiddelen
    Het kan een goed idee zijn om de verschillende beschikbare vervoerswijzen te vergelijken om geld te besparen op uw reis van Amsterdam naar Parijs. Vliegen of de trein nemen lijkt misschien de snelste optie om in Parijs te komen, maar carpoolen of de bus nemen zijn vaak goedkopere alternatieven. Houd ook rekening met de lengte van de reis en de route om de voordeligste oplossing te vinden die het beste bij uw behoeften past.

Bus Amsterdam Parijs

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Parijs varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Parijs op Vivanoda.

Bussen tussen Amsterdam en Parijs bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

De duur van de busreis tussen Amsterdam en Parijs varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Parijs rijden.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Amsterdam-Parijs. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Amsterdam-Parijs busticket extra kosten met zich mee.

Bustickets Amsterdam-Parijs zijn vaak goedkoper als u ze vooraf koopt, vooral als u enkele weken van tevoren boekt. Sommige busmaatschappijen bieden echter ook last-minute aanbiedingen om de resterende plaatsen op te vullen.

Busmaatschappijen Amsterdam Parijs

ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
FlixBus
FlixBus
Blablabus
Blablabus
Isilines
Isilines
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Parijs

Treinen Amsterdam Parijs

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Amsterdam en Parijs te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Parijs reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Parijs.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Parijs ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Treintickets van Amsterdam naar Parijs kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Parijs. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Er zijn kortingen voor kinderen, studenten en senioren die met de trein van Amsterdam naar Parijs reizen, die variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de persoon. Wanneer u uw leeftijd invult in uw zoekopdracht bij Vivanoda, wordt bij de getoonde prijzen rekening gehouden met eventuele leeftijdskortingen.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Parijs

Eurostar
Eurostar
Thalys
Thalys
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Izy
Izy
SNCF
SNCF
TGV Lyria
TGV Lyria
Zoek naar treintickets Amsterdam Parijs

Vluchten Amsterdam Parijs

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Parijs

Air Malta
Air Malta
Air Serbia
Air Serbia
Air France
Air France
KLM
KLM
Transavia.com France
Transavia.com France
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Zoek naar vluchten Amsterdam Parijs

Carpoolen Amsterdam Parijs

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Parijs hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Amsterdam en Parijs. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Parijs zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Parijs, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Parijs is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Het is mogelijk om een stop onderweg aan te vragen wanneer u carpoolt van Amsterdam naar Parijs, maar dit is afhankelijk van de chauffeur en de andere passagiers. Het is belangrijk om dit met de chauffeur te overleggen voordat u boekt.

Carpool platform Amsterdam Parijs

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Parijs
Amsterdam naar Parijs bus, trein, vlucht, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Amsterdam naar Parijs

Wat te zien en te doen in Parijs?

De Eiffeltoren is een van de beroemdste monumenten van de stad en een must. De Champs-Élysées, met zijn luxe winkels, bioscopen en restaurants, is ook een populaire plek om te bezoeken.

Het Louvre, met zijn collectie klassieke kunst, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, is een andere must-see. De kathedraal Notre Dame de Paris is een ander iconisch monument, dat in 2019 grotendeels werd verwoest door een brand, maar nog steeds een symbool van de stad is.

De wijk Montmartre is beroemd om zijn straatartiesten, cabarets en panoramische uitzichten over de stad. Het Musée d'Orsay, dat een collectie impressionistische kunst herbergt, is ook een populaire plek om te bezoeken.

Parijs is ook beroemd om zijn keuken, met restaurants van hoge kwaliteit in de hele stad. Lokale specialiteiten zijn onder meer croissants, macarons en escargots.

Zoek naar tickets voor Amsterdam Parijs
Zoeken naar accommodatie in Parijs

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd