Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Maastricht met carpooling, trein, bus
Maastricht
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Maastricht?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Maastricht te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Maastricht te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Maastricht, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Nederlandse Spoorwegen NS, Thalys, Eurostar, FlixBus of ALSA) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Maastricht, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Maastricht reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Maastricht heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Maastricht

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Maastricht, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Maastricht per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Maastricht ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Maastricht

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Maastricht, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Maastricht te komen.

Carpoolen Amsterdam Maastricht

Carpoolen tussen Amsterdam en Maastricht is perfect als u in goed gezelschap naar Maastricht wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Maastricht kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Maastricht te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Maastricht

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Maastricht
Nederland
Afstand
178 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met carpooling, trein en bus
Zoek naar tickets voor Amsterdam Maastricht
Zoeken naar accommodatie in Maastricht
Plan uw reis van Amsterdam naar Maastricht gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Maastricht gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Maastricht vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Nederlandse Spoorwegen NS, Thalys, Eurostar, FlixBus of ALSA om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Maastricht met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Maastricht

Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Maastricht?
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Maastricht is de snelste manier om de 178 km tussen Amsterdam en Maastricht af te leggen.
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Maastricht, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Maastricht hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Maastricht kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Veiligheidscontroles Reizigers naar Maastricht moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Maastricht?
Comfort Treinen tussen Amsterdam en Maastricht bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Maastricht liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Landschappen Treinen tussen Amsterdam en Maastricht bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Kosten Treintickets Amsterdam-Maastricht kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Maastricht kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Maastricht?
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Maastricht zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Maastricht zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Maastricht (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Maastricht, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Maastricht kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Maastricht zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Maastricht om de afstand van 178 km af te leggen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Maastricht?
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Maastricht is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Maastricht is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Maastricht is vaak de voordeligste manier van reizen.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Maastricht. Ze zijn niet altijd op tijd.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Maastricht kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Maastricht?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Maastricht aankomst busstations

Maastricht
Kaart

Maastricht Aankomst Stations

Maastricht
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Maastricht
Zoeken naar accommodatie in Maastricht

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Maastricht

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Maastricht te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Maastricht.

  • 1. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Maastricht. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Maastricht vinden.
  • 2. Licht reizen
    Als u tussen Amsterdam en Maastricht reist met een maatschappij die extra kosten in rekening brengt voor ingecheckte bagage, zoals vaak het geval is, kan het verstandig zijn uw bagage tot een minimum te beperken om geld te besparen. Probeer alleen het hoognodige in te pakken en controleer het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij voordat u naar Maastricht vertrekt.
  • 3. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Maastricht zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Maastricht te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Maastricht. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Maastricht vinden.

Bus Amsterdam Maastricht

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Maastricht varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Maastricht op Vivanoda.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Maastricht zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

De duur van de busreis tussen Amsterdam en Maastricht varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Maastricht rijden.

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Amsterdam-Maastricht, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Maastricht varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Maastricht, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

Bustickets Amsterdam-Maastricht zijn vaak goedkoper als u ze vooraf koopt, vooral als u enkele weken van tevoren boekt. Sommige busmaatschappijen bieden echter ook last-minute aanbiedingen om de resterende plaatsen op te vullen.

Busmaatschappijen Amsterdam Maastricht

FlixBus
FlixBus
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Blablabus
Blablabus
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Maastricht

Treinen Amsterdam Maastricht

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Amsterdam en Maastricht te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Treintickets van Amsterdam naar Maastricht kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Maastricht reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Maastricht.

Er zijn kortingen voor kinderen, studenten en senioren die met de trein van Amsterdam naar Maastricht reizen, die variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de persoon. Wanneer u uw leeftijd invult in uw zoekopdracht bij Vivanoda, wordt bij de getoonde prijzen rekening gehouden met eventuele leeftijdskortingen.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Maastricht ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Dat hangt vaak af van het tarief en de annuleringsvoorwaarden van de treinmaatschappij. Als uw treinticket van Amsterdam naar Maastricht niet terugbetaalbaar is, zijn er misschien mogelijkheden om het te ruilen of te wijzigen tegen extra kosten.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Maastricht

Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Thalys
Thalys
Eurostar
Eurostar
Zoek naar treintickets Amsterdam Maastricht

Vluchten Amsterdam Maastricht

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Maastricht

Air Malta
Air Malta
Air Serbia
Air Serbia
Zoek naar vluchten Amsterdam Maastricht

Carpoolen Amsterdam Maastricht

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Maastricht, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Amsterdam en Maastricht. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Amsterdam Maastricht contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Maastricht hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Maastricht is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Carpool platform Amsterdam Maastricht

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Maastricht
Amsterdam naar Maastricht bus, trein, vlucht, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Amsterdam naar Maastricht

Wat te zien en te doen in Maastricht?

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren het Vrijthof, waar in de zomer muziekfestivals worden gehouden, de Sint-Servaasbasiliek, de Sint-Janskathedraal en het Sint-Pietersfort. Voor een unieke ervaring kunt u ook de ondergrondse Sint-Pietersgrot verkennen, die een spectaculair uitzicht over de stad biedt.

Maastricht is ook een gastronomische stad, beroemd om zijn uitstekende restaurants en lokale culinaire specialiteiten. Probeer zeker de Limburgse kersentaart, de Maastrichtse kaas en de heerlijke Nederlandse wijnen.

De stad zit ook vol met gezellige winkels, bars en cafés, waar u kunt genieten van een lokaal biertje of een glas wijn in de levendige sfeer van de stad. In de zomer bieden de oevers van de Maas heerlijke wandelingen en wateractiviteiten om van de zon te genieten.

Als u tijd hebt, bezoek dan ook zeker de naburige steden Valkenburg en Aken, beide op korte rijafstand van Maastricht.

Zoek naar tickets voor Amsterdam Maastricht
Zoeken naar accommodatie in Maastricht

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd