Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Rotterdam met trein, carpooling, bus
Rotterdam
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Rotterdam?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Rotterdam te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Rotterdam te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Rotterdam, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Nederlandse Spoorwegen NS, Blablacar, Blablabus of FlixBus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Rotterdam, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Rotterdam reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Rotterdam heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Rotterdam

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Rotterdam, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Rotterdam per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Rotterdam ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Amsterdam Rotterdam

Carpoolen tussen Amsterdam en Rotterdam is perfect als u in goed gezelschap naar Rotterdam wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Rotterdam kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Rotterdam te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Rotterdam

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Rotterdam
Nederland
Afstand
58 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met trein, carpooling en bus
Zoek naar tickets voor Amsterdam Rotterdam
Zoeken naar accommodatie in Rotterdam
Plan uw reis van Amsterdam naar Rotterdam gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Rotterdam gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Rotterdam vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Nederlandse Spoorwegen NS, Blablacar, Blablabus of FlixBus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Rotterdam met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Rotterdam

Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Rotterdam?
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Rotterdam is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Rotterdam is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Rotterdam is vaak de voordeligste manier van reizen.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Rotterdam. Ze zijn niet altijd op tijd.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Rotterdam kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Rotterdam?
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Rotterdam liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Landschappen Treinen tussen Amsterdam en Rotterdam bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Milieuvriendelijk De trein Amsterdam-Rotterdam wordt beschouwd als een milieuvriendelijker vervoermiddel dan alleen vliegen of rijden.
Kosten Treintickets Amsterdam-Rotterdam kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Rotterdam kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Rotterdam?
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Rotterdam zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Rotterdam, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Rotterdam zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Rotterdam (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Rotterdam kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Rotterdam zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Rotterdam om de afstand van 58 km af te leggen.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Rotterdam?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Rotterdam aankomst busstations

Rotterdam
Kaart
Rotterdam Zuidplein
Kaart

Rotterdam Aankomst Stations

Rotterdam Centraal
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Rotterdam
Zoeken naar accommodatie in Rotterdam

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Rotterdam

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Rotterdam te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Rotterdam.

  • 1. Licht reizen
    Als u tussen Amsterdam en Rotterdam reist met een maatschappij die extra kosten in rekening brengt voor ingecheckte bagage, zoals vaak het geval is, kan het verstandig zijn uw bagage tot een minimum te beperken om geld te besparen. Probeer alleen het hoognodige in te pakken en controleer het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij voordat u naar Rotterdam vertrekt.
  • 2. Wees flexibel met data
    Tickets Amsterdam-Rotterdam zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Rotterdam te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Amsterdam-Rotterdam. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Rotterdam vinden.
  • 3. Vermijd extra's
    Sommige extra's, zoals eten en drinken tijdens de reis van Amsterdam naar Rotterdam, kunnen duur zijn en zijn niet altijd nodig voor een korte reis. Om geld te besparen, probeer snacks of drankjes te plannen voordat u naar Rotterdam vertrekt, en gebruik gratis alternatieven voor entertainment, zoals het lezen van een boek.

Bus Amsterdam Rotterdam

De frequentie van vertrekken naar Amsterdam vanuit Rotterdam varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Rotterdam, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Rotterdam varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Rotterdam op Vivanoda.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Rotterdam zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Amsterdam-Rotterdam. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

De duur van de busreis tussen Amsterdam en Rotterdam varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Rotterdam rijden.

Studenten, senioren en kinderen kunnen bij sommige busmaatschappijen korting krijgen op bustickets van Amsterdam naar Rotterdam. Wij raden u aan dit te controleren wanneer u uw ticket zoekt op Vivanoda, en vergeet niet uw leeftijd op te geven. U ziet dan de tarieven die gelden voor uw leeftijdsgroep.

Busmaatschappijen Amsterdam Rotterdam

Blablabus
Blablabus
FlixBus
FlixBus
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Rotterdam

Treinen Amsterdam Rotterdam

Er zijn kortingen voor kinderen, studenten en senioren die met de trein van Amsterdam naar Rotterdam reizen, die variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de persoon. Wanneer u uw leeftijd invult in uw zoekopdracht bij Vivanoda, wordt bij de getoonde prijzen rekening gehouden met eventuele leeftijdskortingen.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Amsterdam naar Rotterdam. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Rotterdam reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Rotterdam.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Rotterdam ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Rotterdam hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Rotterdam zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Het is mogelijk om een speciale zitplaats te reserveren in de trein tussen Amsterdam en Rotterdam. Afhankelijk van de maatschappij kan deze service tegen betaling zijn. Zitplaatsen kunnen online of aan het loket op het station worden gereserveerd.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Rotterdam

Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Zoek naar treintickets Amsterdam Rotterdam

Carpoolen Amsterdam Rotterdam

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Rotterdam zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Rotterdam, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Rotterdam, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpool chauffeurs hebben vaak beperkingen voor grote bagage vanwege de beperkte ruimte in het voertuig. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan uw reis naar Amsterdam Rotterdam contact op te nemen met de chauffeur om deze zaken te bespreken.

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Amsterdam naar Rotterdam hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Amsterdam en Rotterdam. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Carpool platform Amsterdam Rotterdam

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Rotterdam
Amsterdam naar Rotterdam bus, trein, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Amsterdam naar Rotterdam

Wat te zien en te doen in Rotterdam?

De wijk Delfshaven is een charmant historisch gebied langs de gracht, met traditionele huizen, restaurants en winkels. Voor winkelliefhebbers is het winkelcentrum Beursplein een must, met bekende merkwinkels en lokale winkels.

Rotterdam staat ook bekend om zijn jaarlijkse muziekfestival, het North Sea Jazz Festival, dat elk jaar artiesten uit de hele wereld en duizenden bezoekers trekt. Tot de Rotterdamse muziekfestivals behoren ook het Motel Mozaique en het Rotterdam Beats Festival.

Bezoek tot slot ook zeker de beroemde Erasmusbrug, een van de langste tuibruggen ter wereld, die het centrum van Rotterdam verbindt met de noordoever van de stad. Een bezoek aan Rotterdam is een onvergetelijke ervaring die een unieke mix van moderniteit en geschiedenis biedt.

Zoek naar tickets voor Amsterdam Rotterdam
Zoeken naar accommodatie in Rotterdam

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd