Aanbevolen route
Amsterdam
Rechtstreekse reis naar Bazel met vlucht, carpooling, bus, trein
Bazel
Prijzen zoeken
Alternatieve routes
Amsterdam
Reizen met de vlucht, trein, bus, carpooling naar Zürich
Zürich
Reizen met de trein, bus, carpooling naar Bazel
Bazel
Prijzen zoeken
Amsterdam
Reizen met de trein, bus, carpooling naar Brussel
Brussel
Reizen met de trein, bus, vlucht, carpooling naar Bazel
Bazel
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Amsterdam naar Bazel?

Bent u van plan om van Amsterdam naar Bazel te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Amsterdam naar Bazel te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Amsterdam en Bazel, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (SBB CFF FFS, Deutsche Bahn, TGV Lyria, Blablabus of FlixBus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Amsterdam en Bazel, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Amsterdam Bazel reis te plannen.

Voor uw reis van Amsterdam naar Bazel heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Amsterdam naar Bazel

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Amsterdam naar Bazel, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Amsterdam Bazel per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Amsterdam Bazel ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Vluchten Amsterdam Bazel

Dagelijks zijn er veel vluchten tussen Amsterdam en Bazel, een snelle en handige optie voor reizigers. Als u haast heeft, is vliegen de snelste manier om in recordtijd in Bazel te komen.

Carpoolen Amsterdam Bazel

Carpoolen tussen Amsterdam en Bazel is perfect als u in goed gezelschap naar Bazel wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Amsterdam of Bazel kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Amsterdam naar Bazel te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Amsterdam Bazel

Stad van vertrek
Amsterdam
Nederland
Stad van bestemming
Bazel
Zwitserland
Afstand
568 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met vlucht, carpooling, bus en trein
Zoek naar tickets voor Amsterdam Bazel
Zoeken naar accommodatie in Bazel
Plan uw reis van Amsterdam naar Bazel gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Amsterdam naar Bazel gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Amsterdam en Bazel vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals SBB CFF FFS, Deutsche Bahn, TGV Lyria, Blablabus of FlixBus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Amsterdam en Bazel met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Amsterdam en Bazel

Voordelen en nadelen van reizen per bus van Amsterdam naar Bazel?
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Amsterdam en Bazel zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Prijzen Bustickets van Amsterdam naar Bazel zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Bazel (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Amsterdam en Bazel, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Comfort Bussen tussen Amsterdam en Bazel kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Reistijd Bussen van Amsterdam naar Bazel zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Bazel om de afstand van 568 km af te leggen.
Voordelen en nadelen van vliegen van Amsterdam naar Bazel?
Snelheid Vliegen tussen Amsterdam en Bazel is de snelste manier om de 568 km tussen Amsterdam en Bazel af te leggen.
Keuze van luchtvaartmaatschappijen Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Bazel, zowel rechtstreeks als met een tussenstop, zodat reizigers een ruime keuze hebben.
Nadelen voor het milieu Vluchten naar Amsterdam Bazel hebben een negatief effect op het milieu vanwege de uitstoot van broeikasgassen, aangezien vliegen een van de meest vervuilende vervoerswijzen is.
Prijzen Vliegtickets van Amsterdam naar Bazel kunnen duurder zijn dan trein- of bustickets, vooral tijdens drukke periodes (feestdagen, weekends, enz.).
Veiligheidscontroles Reizigers naar Bazel moeten vaak vroeg aankomen op de luchthaven van Amsterdam vanwege de strenge veiligheidscontroles.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Amsterdam naar Bazel?
Bereikbaarheid Treinstations in Amsterdam of Bazel liggen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk andere vervoersmiddelen kunt gebruiken om het stadscentrum te bereiken.
Landschappen Treinen tussen Amsterdam en Bazel bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Snelheid Treinen van Amsterdam naar Bazel zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Kosten Treintickets Amsterdam-Bazel kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Flexibiliteit De treintijden van Amsterdam Bazel kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Amsterdam naar Bazel?
Voordelig Carpoolen van Amsterdam naar Bazel is vaak de voordeligste manier van reizen.
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Amsterdam en Bazel is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Flexibel Carpoolen van Amsterdam naar Bazel is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Amsterdam naar Bazel kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Amsterdam Bazel. Ze zijn niet altijd op tijd.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.

Waar beginnen in Amsterdam? Waar kom ik aan in Bazel?

Amsterdam vertrek busstations

Amsterdam
Kaart
Amsterdam Radarweg 1043
Kaart

Vertrekstations in Amsterdam

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart

Vertrekluchthavens in Amsterdam

Amsterdam-Schiphol
Kaart

Bazel aankomst busstations

Basel Bahnhof
Kaart
EuroAirport Basel
Kaart

Bazel Aankomst Stations

Basel SBB
Kaart
Basel Bad Bf
Kaart
Bâle-St-Jean
Kaart
St-Louis-la-Chaussée
Kaart

Bazel aankomst luchthavens

EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg
Kaart
Zoek naar tickets voor Amsterdam Bazel
Zoeken naar accommodatie in Bazel

3 tips om goedkoper te reizen tussen Amsterdam en Bazel

Heeft u besloten om van Amsterdam naar Bazel te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein, vlucht of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Bazel.

  • 1. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Amsterdam naar Bazel. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Bazel vinden.
  • 2. Vermijd piekuren
    Tickets Amsterdam-Bazel zijn vaak goedkoper als u buiten de spits reist. Door deze drukke momenten van de dag te vermijden, kunt u geld besparen op uw reisticket. Bovendien kan reizen naar Bazel tijdens de daluren u een comfortabelere reis opleveren.
  • 3. Licht reizen
    Als u tussen Amsterdam en Bazel reist met een maatschappij die extra kosten in rekening brengt voor ingecheckte bagage, zoals vaak het geval is, kan het verstandig zijn uw bagage tot een minimum te beperken om geld te besparen. Probeer alleen het hoognodige in te pakken en controleer het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij voordat u naar Bazel vertrekt.

Bus Amsterdam Bazel

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Amsterdam-Bazel, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

De duur van de busreis tussen Amsterdam en Bazel varieert meestal, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en eventuele stops onderweg. Op Vivanoda ziet u in real time alle bussen die voor uw reisdatum naar Bazel rijden.

De gemiddelde prijs van een busticket voor het traject Amsterdam-Bazel varieert afhankelijk van de vervoerder en het moment van boeken. Op bepaalde drukke data kunnen de prijzen verdubbelen! Vergelijk alle busprijzen van Amsterdam naar Bazel op Vivanoda.

Bussen tussen Amsterdam en Bazel bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Amsterdam-Bazel busticket extra kosten met zich mee.

De meeste bussen tussen Amsterdam en Bazel zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Busmaatschappijen Amsterdam Bazel

Blablabus
Blablabus
FlixBus
FlixBus
Eurolines CH
Eurolines CH
ALSA
ALSA
Eurolines
Eurolines
Zoek naar buskaartjes Amsterdam Bazel

Treinen Amsterdam Bazel

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Bazel hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Bazel zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Treinen tussen Amsterdam en Bazel zijn uitgerust met stopcontacten en gratis WiFi voor passagiers. In de meeste wagons zijn stopcontacten beschikbaar, terwijl de Wi-Fi-verbinding in sommige gebieden onstabiel kan zijn.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Amsterdam naar Bazel reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Amsterdam en Bazel.

Om de beste aanbiedingen voor treintickets tussen Amsterdam en Bazel te krijgen, is het aan te raden vooraf te boeken, flexibel met de dienstregeling om te gaan en de ticketprijzen met Vivanoda te vergelijken.

Treintickets van Amsterdam naar Bazel kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Amsterdam naar Bazel ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

Treinmaatschappijen van Amsterdam naar Bazel

SBB CFF FFS
SBB CFF FFS
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
TGV Lyria
TGV Lyria
Eurostar
Eurostar
Thalys
Thalys
SNCF
SNCF
Zoek naar treintickets Amsterdam Bazel

Vluchten Amsterdam Bazel

Luchtvaartmaatschappijen Amsterdam Bazel

KLM
KLM
Swiss International Airlines
Swiss International Airlines
Easyjet
Easyjet
Air Malta
Air Malta
Air Serbia
Air Serbia
Zoek naar vluchten Amsterdam Bazel

Carpoolen Amsterdam Bazel

De duur van een carpool reis tussen Amsterdam en Bazel is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

Carpoolen wordt over het algemeen beschouwd als een veilige optie voor reizen tussen Amsterdam en Bazel. Het is echter belangrijk om de recensies en beoordelingen van chauffeurs te controleren voordat u een reis boekt. Het is ook aan te raden om uw persoonlijke gegevens alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Amsterdam en Bazel, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Amsterdam naar Bazel zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Amsterdam naar Bazel, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

De vertrek- en aankomsttijden voor carpools van Amsterdam naar Bazel variëren afhankelijk van de chauffeur en de gekozen route. Vivanoda biedt u zoekopties om de meest geschikte tijden te bepalen.

Carpool platform Amsterdam Bazel

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Amsterdam Bazel

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd