Groningen
Rechtstreekse reis naar Amsterdam met bus, carpooling, trein
Amsterdam
Prijzen zoeken

Hoe komt u van Groningen naar Amsterdam?

Bent u van plan om van Groningen naar Amsterdam te reizen en bent u op zoek naar de beste vervoersmogelijkheden voor uw reis? Wij weten dat het vaak moeilijk is om de beste manier te kiezen om van Groningen naar Amsterdam te reizen, of het nu om de prijs, tijd of gemak gaat. Vivanoda helpt u bij het vinden van alle vervoersoplossingen voor reizen tussen Groningen en Amsterdam, of het nu per vliegtuig, trein, bus of carpool is.

Met gedetailleerde informatie over elke vervoerswijze en over de vervoersmaatschappijen (Nederlandse Spoorwegen NS, Blablacar, FlixBus of Blablabus) kunt u gemakkelijk tarieven, dienstregelingen en reistijden vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Of u nu een budgetreiziger bent of op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om te reizen tussen Groningen en Amsterdam, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om een onvergetelijke Groningen Amsterdam reis te plannen.

Voor uw reis van Groningen naar Amsterdam heeft u verschillende vervoersmogelijkheden

Bus van Groningen naar Amsterdam

Bussen zijn vaak de voordeligste keuze voor reizen van Groningen naar Amsterdam, met directe reismogelijkheden of met tussenstops.

Groningen Amsterdam per trein

Als u graag milieuvriendelijker en voordeliger reist, is de trein Groningen Amsterdam ideaal en voldoet aan uw verwachtingen.

Carpoolen Groningen Amsterdam

Carpoolen tussen Groningen en Amsterdam is perfect als u in goed gezelschap naar Amsterdam wilt reizen en de vervoerskosten wilt beperken. Maar de flexibiliteit met betrekking tot dienstregelingen en opstapplaatsen in Groningen of Amsterdam kan beperkt zijn.

Welke optie u ook kiest, onze prijsvergelijker helpt u de meest geschikte vervoersoptie van Groningen naar Amsterdam te vinden voor uw behoeften en budget.

Reisinformatie voor Groningen Amsterdam

Stad van vertrek
Groningen
Nederland
Stad van bestemming
Amsterdam
Nederland
Afstand
146 km
Directe verbinding
Ja, directe verbinding met bus, carpooling en trein
Zoek naar tickets voor Groningen Amsterdam
Zoeken naar accommodatie in Amsterdam
Plan uw reis van Groningen naar Amsterdam gemakkelijk met Vivanoda

Plan uw reis van Groningen naar Amsterdam gemakkelijk met Vivanoda

Met Vivanoda kunt u eenvoudig alle beschikbare vervoersmiddelen vergelijken, zoals vluchten, treinen, bussen en carpoolen, op basis van uw voorkeuren en budget. U kunt de resultaten ook filteren op prijs, reistijd, dienstregeling en comfortopties. Dankzij het gebruiksgemak en de duidelijkheid kunt u met Vivanoda in een paar klikken de tickets tussen Groningen en Amsterdam vinden die het beste bij uw wensen passen. Vivanoda toont ook alle speciale aanbiedingen en promoties van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Nederlandse Spoorwegen NS, Blablacar, FlixBus of Blablabus om u te helpen besparen op uw tickets. Aarzel dus niet en gebruik Vivanoda nu om uw reis tussen Groningen en Amsterdam met een gerust hart voor te bereiden!

Vergelijking van de vervoerswijzen tussen Groningen en Amsterdam

Voordelen en nadelen van reizen per bus van Groningen naar Amsterdam?
Prijzen Bustickets van Groningen naar Amsterdam zijn vaak veel goedkoper dan trein- of vliegtickets naar Amsterdam (en soms goedkoper dan carpoolen), waardoor het een betaalbare optie is voor budgetbewuste reizigers.
Flexibiliteit Busmaatschappijen bieden verschillende dienstregelingen voor reizen tussen Groningen en Amsterdam, wat handig kan zijn als u specifieke tijdsbeperkingen heeft.
Diensten aan boord Moderne bussen tussen Groningen en Amsterdam zijn meestal uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten.
Reistijd Bussen van Groningen naar Amsterdam zijn meestal veel langzamer dan treinen naar Amsterdam om de afstand van 146 km af te leggen.
Comfort Bussen tussen Groningen en Amsterdam kunnen minder comfortabel zijn dan treinen, vanwege de beperkte beenruimte en de kwaliteit van de vering.
Voordelen en nadelen van reizen per trein van Groningen naar Amsterdam?
Comfort Treinen tussen Groningen en Amsterdam bieden over het algemeen meer beenruimte en extra comfort voor passagiers.
Landschappen Treinen tussen Groningen en Amsterdam bieden vaak een adembenemend landschap tijdens de reis.
Snelheid Treinen van Groningen naar Amsterdam zijn vaak veel sneller dan bussen of auto's.
Flexibiliteit De treintijden van Groningen Amsterdam kunnen beperkt zijn en het kan moeilijker zijn om over te stappen als dat nodig is.
Kosten Treintickets Groningen-Amsterdam kunnen duurder zijn dan bus- of carpooltickets, vooral bij hogesnelheidstreinen.
Voordelen en nadelen van carpoolen van Groningen naar Amsterdam?
Vriendelijkheid Carpoolen tussen Groningen en Amsterdam is vaak prettiger en vriendelijker dan andere vervoerswijzen, vooral als u de reis deelt met leuke mensen.
Flexibel Carpoolen van Groningen naar Amsterdam is vaak flexibeler dan andere vervoersmiddelen.
Voordelig Carpoolen van Groningen naar Amsterdam is vaak de voordeligste manier van reizen.
Betrouwbaarheid U moet vertrouwen op de punctualiteit en betrouwbaarheid van de chauffeur voor uw reis Groningen Amsterdam. Ze zijn niet altijd op tijd.
Onveilig gevoel Het kan gebeuren dat u zich onveilig voelt bij de chauffeur in de auto, door zijn of haar houding of rijstijl.
Beschikbaarheid Beschikbaarheid vinden voor een carpool van Groningen naar Amsterdam kan lastig zijn, zeker als u vooruit plant. De meeste carpools zijn pas enkele dagen of weken voor vertrek beschikbaar.

Waar beginnen in Groningen? Waar kom ik aan in Amsterdam?

Groningen vertrek busstations

Groningen
Kaart

Vertrekstations in Groningen

Groningen
Kaart

Amsterdam aankomst busstations

Amsterdam Radarweg 1043
Kaart
Amsterdam Elandsgracht
Kaart

Amsterdam Aankomst Stations

Amsterdam Centraal
Kaart
Schiphol
Kaart
Zoek naar tickets voor Groningen Amsterdam
Zoeken naar accommodatie in Amsterdam

3 tips om goedkoper te reizen tussen Groningen en Amsterdam

Heeft u besloten om van Groningen naar Amsterdam te reizen en bent u op zoek naar manieren om geld te besparen op uw reisticket? Hier zijn 3 handige tips om geld te besparen op uw reis. Of u nu per bus, trein of carpooling reist, deze tips helpen u de beste tarieven te vinden voor uw reis van Groningen naar Amsterdam.

  • 1. Wees flexibel met data
    Tickets Groningen-Amsterdam zijn doordeweeks vaak goedkoper dan in het weekend. Als u het zich kunt veroorloven doordeweeks naar Amsterdam te reizen in plaats van in het weekend, kunt u geld besparen op uw ticket Groningen-Amsterdam. Bovendien kunt u door flexibel met data om te gaan ook de beste prijzen naar Amsterdam vinden.
  • 2. Vergelijk prijzen
    Het gebruik van Vivanoda is een geweldige manier om de beste prijzen te vinden voor uw reis van Groningen naar Amsterdam. Hiermee kunt u de tarieven van verschillende vervoerders in één zoekopdracht vergelijken en de beste prijs voor uw verblijf in Amsterdam vinden.
  • 3. Boek vooraf
    Dit is vaak de bekendste tip om geld te besparen op reizen tussen Groningen en Amsterdam. Dat komt omdat trein-, vliegtuig-, bus- of veerboottickets vaak goedkoper zijn als u ze ruim van tevoren koopt. Dit kan u soms tientallen of zelfs honderden euro's besparen op uw reis Groningen-Amsterdam.

Bus Groningen Amsterdam

De frequentie van vertrekken naar Groningen vanuit Amsterdam varieert afhankelijk van de vervoerder, de tijdsperiode en de dag van de week. Voor een compleet overzicht van alle busvertrekken naar Amsterdam, geeft u uw vertrekdatum op en zoekt u op Vivanoda.

De meeste bussen tussen Groningen en Amsterdam zijn nieuw en hebben meestal stopcontacten aan boord om apparaten op te laden, maar dit kan per vervoerder verschillen.

Passagiers mogen over het algemeen bagage meenemen in de bus Groningen-Amsterdam, maar het is belangrijk om het gewicht en de afmetingen te controleren bij de vervoerder. Ook het aantal stuks bagage is vaak beperkt.

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan per busmaatschappij verschillen, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren wanneer u boekt. In de meeste gevallen brengt het annuleren of wijzigen van uw Groningen-Amsterdam busticket extra kosten met zich mee.

Bussen tussen Groningen en Amsterdam bieden meestal toiletten voor passagiers aan boord, maar het is altijd raadzaam om dit voor de reis bij de vervoerder na te vragen. In ieder geval zijn er pauzes bij benzinestations langs de snelweg.

Bij de meeste vervoerders kunt u online stoelen reserveren voor een bus Groningen-Amsterdam. Vaak zijn er kosten aan verbonden.

Busmaatschappijen Groningen Amsterdam

FlixBus
FlixBus
Blablabus
Blablabus
Zoek naar buskaartjes Groningen Amsterdam

Treinen Groningen Amsterdam

Treintickets van Groningen naar Amsterdam kunnen worden gerestitueerd of omgewisseld, maar zijn meestal duurder. De goedkoopste tickets zijn niet restitueerbaar en niet omwisselbaar.

Het is aanbevolen om uw treinticket van Groningen naar Amsterdam ten minste een paar weken van tevoren te boeken om de beste prijs te krijgen.

De gemiddelde reistijd van Groningen naar Amsterdam hangt af van het type trein dat u neemt. Regionale of intercity treinen naar Amsterdam zijn langzamer dan hogesnelheidstreinen. Vergelijk de duur van alle reizen door een prijsonderzoek te doen op Vivanoda.

Er kan een prijsverschil zijn afhankelijk van het tijdstip waarop u met de trein van Groningen naar Amsterdam reist. Tickets gekocht tijdens daluren zijn goedkoper dan tickets gekocht tijdens piekuren. Voor een gedetailleerd overzicht van alle prijzen vergelijkt Vivanoda alle vervoerswijzen tussen Groningen en Amsterdam.

Passagiers kunnen natuurlijk bagage meenemen in de trein van Groningen naar Amsterdam. Er is geen gewichtslimiet, maar sommige spoorwegmaatschappijen beperken de hoeveelheid bagage die u mag meenemen en vragen een toeslag. Anderzijds moet de grootte van de bagage redelijk zijn, aangezien de ruimte in de trein vaak beperkt is.

Treinen tussen Groningen en Amsterdam zijn uitgerust met oprijplaten en gereserveerde zitplaatsen voor rolstoelgebruikers en passagiers met beperkte mobiliteit. Reizigers met een handicap wordt aangeraden voor de reis contact op te nemen met de assistentiedienst voor extra hulp en optimale zorg in Groningen.

Treinmaatschappijen van Groningen naar Amsterdam

Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Zoek naar treintickets Groningen Amsterdam

Carpoolen Groningen Amsterdam

De duur van een carpool reis tussen Groningen en Amsterdam is mede afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de route die de chauffeur neemt. Door nu een prijsonderzoek te starten op Vivanoda, krijgt u de geschatte tijd voor elke beschikbare carpoolaanbieding.

De gemiddelde kosten van een carpoolreis van Groningen naar Amsterdam zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, vraag en aanbod en het gebruikte carpoolplatform. Om een zeer nauwkeurige schatting te krijgen van de prijs en beschikbaarheid van een carpool reis van Groningen naar Amsterdam, start een zoekopdracht op Vivanoda door uw reisdata in te voeren.

Het is mogelijk om op het laatste moment een carpool te boeken, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs en de vraag naar de reis. Het is aan te raden om uw carpool vooraf te boeken om uw reis te garanderen.

Carpoolen wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan andere vervoerswijzen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert doordat er minder auto's op de weg zijn. Dit hangt echter af van het aantal mensen dat hetzelfde voertuig deelt en het brandstofverbruik van het voertuig.

Het aantal beschikbare zitplaatsen in een carpool van Groningen naar Amsterdam hangt af van de chauffeur en het type voertuig dat gebruikt wordt. Over het algemeen kan een chauffeur tussen de 1 en 4 zitplaatsen aanbieden.

Op Vivanoda, ons platform voor het vergelijken van vervoersmiddelen tussen Groningen en Amsterdam, hebt u toegang tot alle beschikbare carpoolaanbiedingen met prijs, geschatte duur en ophaallocaties.

Carpool platform Groningen Amsterdam

Blablacar
Blablacar
Carpoolen Groningen Amsterdam
Groningen naar Amsterdam bus, trein, carpooling - Tickets en prijzen

Toeristische gids voor de reis van Groningen naar Amsterdam

Wat te zien en te doen in Amsterdam?

Het Van Gogh Museum is een must voor alle kunstliefhebbers. Hier kunt u meer dan 200 schilderijen van de Nederlandse kunstenaar bewonderen, evenals werken van andere kunstenaars uit die tijd.

Het Rijksmuseum is een ander niet te missen museum in de stad. Het herbergt Nederlandse kunst en historische voorwerpen, waaronder schilderijen van Rembrandt en Vermeer.

Een wandeling langs de Amsterdamse grachten brengt u naar vele historische plaatsen, zoals de Wallen en het Anne Frank Huis. De drijvende bloemenmarkt is ook een interessante plek om te bezoeken.

Als u op zoek bent naar vermaak, kunt u een bezoek brengen aan het themapark de Efteling, op ongeveer een uur rijden van Amsterdam. Er zijn achtbanen, attracties en shows voor alle leeftijden.

Zoek naar tickets voor Groningen Amsterdam
Zoeken naar accommodatie in Amsterdam

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd