Hoeveel kost het om per veerboot te reizen in Europa?

Studie en analyse van de prijsindex voor veerboot overtochten in Europa in 2023

In deze zomerperiode, die ideaal is voor allerlei maritieme escapades en cruises, is reizen per veerboot een populair vervoermiddel voor veel reizigers. Ver weg van de stress van overvolle luchthavens of stations, kunt u met veerboten comfortabel reizen terwijl u de tijd neemt.

Bij Vivanoda, een webplatform waarmee alle reizigers veerboot-, bus-, trein- en vliegtickets kunnen vinden, wilden we een groot onderzoek starten naar de prijzen van veerboten in Europa om een beter inzicht te krijgen in de variaties in de prijzen van veerbootkaartjes volgens een aantal criteria (land van bestemming, afstand, seizoensgebondenheid, enz.)

Daarom hebben we tienduizenden veerboottarieven op honderden routes in Europa geanalyseerd, evenals overtochten naar Turkije en de Maghreblanden (Marokko, Algerije, Tunesië), om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Er moet worden opgemerkt dat in deze studie alleen rekening is gehouden met de prijs, ongeacht de kwaliteit van de service aan boord, verschillen in de salarissen van het personeel, economische verschillen tussen landen, enz.

EUROPE

Belangrijkste punten

 • Overtochten naar Tunesië, Litouwen, Letland, Polen en Zweden hebben de laagste prijsindex.
 • Daarentegen hebben veerboot overtochten naar Turkije, het VK en Marokko de hoogste prijsindex.
 • Verbindingen tussen Griekenland en Turkije en die tussen Marokko en Spanje zijn verhoudingsgewijs het duurst in Europa.
 • Verbindingen tussen Duitsland en Litouwen of Letland zijn het minst duur in verhouding tot de afgelegde afstand.
 • Hoe korter de overtocht, hoe duurder deze is.
 • In heel Europa zijn de prijzen gemiddeld hoger van juli tot september. Ze zijn ook iets hoger in het weekend.

Vergelijking van veerboot prijsindices per land in Europa

Op basis van de prijsindex, die de gemiddelde prijs per persoon weergeeft om 100 km per veerboot af te leggen, hebben we de duurste en minst dure landen voor veerbootreizen geïdentificeerd.

Vergelijking van veerboot prijsindices per land in Europa

De resultaten onthullen een aanzienlijke variatie in tarieven over het hele continent.

Van de duurste landen staat Turkije bovenaan de lijst, gevolgd door het VK, Marokko, Malta, IJsland, Italië, Algerije, Portugal en Spanje. Deze landen hebben allemaal relatief hoge veerboottarieven.

Aan de andere kant is het interessant om te zien dat de Scandinavische landen en de Baltische staten tot de goedkoopste van Europa behoren. Tunesië staat bovenaan de lijst van goedkoopste landen, gevolgd door Litouwen, Letland, Polen, Zweden, Noorwegen, Finland, Albanië, Estland en Cyprus. Deze bestemmingen bieden meer betaalbare tarieven voor overtochten per veerboot, wat aantrekkelijk kan zijn voor reizigers die op zoek zijn naar voordelige oplossingen.

Vergelijking van veerboot tarieven tussen Europese landen

Het volgende deel van onze studie richt zich op de vergelijking van veerboottarieven tussen Europese landen. We hebben de veerboot tarieven op internationale routes geanalyseerd, zoals die tussen Italië en Griekenland, Spanje en Marokko, en alle veerboot routes tussen twee landen, om te begrijpen hoe de prijzen van land tot land verschillen. Binnenlandse overtochten (Italië -> Italië of Griekenland -> Griekenland, bijvoorbeeld) zijn uitgesloten.

Vergelijking van veerboot tarieven tussen Europese landen

We zien dat overtochten tussen Griekenland en Turkije de hoogste prijsindex in Europa hebben. Ver daarachter liggen overtochten tussen Spanje en Marokko en tussen Denemarken en Duitsland.

Daarentegen zijn overtochten tussen Duitsland en Litouwen of Letland het goedkoopst in Europa in verhouding tot de afgelegde afstand.

Oversteken tussen Noorwegen en Zweden en tussen Italië en Spanje behoren ook tot de goedkoopste in Europa.

Er is ook een duidelijk contrast tussen overtochten naar Marokko, die tot de goedkoopste behoren vanuit Frankrijk of Italië (lange overtochten), maar tot de duurste vanuit Spanje (korte overtochten).

Impact van afstand op veerboottarieven in Europa

Wij wilden controleren of de lengte van de overtocht een invloed had op de gemiddelde prijs van overtochten.

Impact van afstand op veerboottarieven in Europa

We ontdekten dat hoe korter de overtocht, hoe hoger de prijs.

De duurste overtochten in Europa

In dit gedeelte gaan we dieper in op de veerboot prijsindex voor elk van de veerbootroutes in Europa. In totaal hebben we bijna 800 routes in heel Europa geanalyseerd.

De duurste overtochten in Europa

We zien dat de zeer korte overtochten (Lymington-Yarmouth, Chios-Cesme, Santa Maria Salina-Rinella en Caleta del Sebo-Orzela) de hoogste prijsindexen hebben. Deze overtochten zijn de duurste in Europa voor de afgelegde afstand.

De goedkoopste overtochten in Europa

Laten we nu eens kijken naar de rangschikking van de goedkoopste veerboot routes in Europa volgens prijsindex. We hebben in totaal bijna 800 routes in heel Europa geanalyseerd.

De goedkoopste overtochten in Europa

In tegenstelling tot de grafiek met de duurste routes, zien we dat vooral lange overtochten (Travemünde-Liepaja, Barcelona-Civitavecchia, Klaipeda-Kiel en Barcelona-Porto Torres) tot de goedkoopste in Europa behoren.

De goedkoopste havens voor overtochten met de veerboot in Europa

We hebben de veerhavens geanalyseerd en gerangschikt op basis van de prijsindex voor overtochten naar elke haven.

De goedkoopste havens voor overtochten met de veerboot in Europa

De duurste veerboot bestemmingen in Europa

We hebben de veerhavens geanalyseerd en gerangschikt volgens de prijsindex voor overtochten naar elke haven.

De duurste veerboot bestemmingen in Europa

Vergelijking van de veerboot prijsindex per maand van het jaar

Wij wilden bepalen of de prijzen voor veerboten seizoensgebonden zijn en of ze variëren naargelang de maand van het jaar waarin de overtocht wordt gemaakt. Veel vervoersbedrijven, zoals spoorwegen en luchtvaartmaatschappijen, variëren hun prijzen aanzienlijk afhankelijk van de vraag, die vaak veel hoger is tijdens de zomervakantie.

Vergelijking van de veerboot prijsindex per maand van het jaar

Op Europees niveau kunnen we zien dat de prijzen voor veerboten gemiddeld hoger zijn van juli tot september, wat overeenkomt met de zomerperiode in Europa en dus het hoogseizoen voor veerbootreizen. Buiten deze zomerperiode zijn de prijzen echter gemiddeld slechts iets lager. Een meer gedetailleerde analyse per land (zie de andere tabbladen) laat zien dat deze seizoensgebondenheid in sommige landen meer uitgesproken is.

Vergelijking van de veerbootprijsindex per dag van de week

Wij wilden ook weten of de prijs van een veerbootovertocht varieert naargelang de dag van de week.

Vergelijking van de veerbootprijsindex per dag van de week

Wij vonden dat overtochten die in het weekend vertrokken iets duurder waren dan die op een doordeweekse dag. Bij een analyse per land (zie andere tabbladen), zien we dat dit criterium niet altijd relevant is.

Methodologie van het onderzoek

Om deze studie uit te voeren, verzamelden we bijna 110.000 prijzen voor veerboot overtochten. Sommige prijzen omvatten een reis voor één persoon zonder voertuig, andere voor 2 volwassenen en een voertuig. Wij hebben deze tarieven vervolgens gestandaardiseerd om een prijs per persoon te verkrijgen. Elke prijs werd vervolgens omgerekend om een index te verkrijgen die de kosten per 100 afgelegde kilometers weergeeft.

Er moet worden opgemerkt dat in deze studie alleen rekening werd gehouden met de prijs, ongeacht de kwaliteit van de service aan boord, verschillen in de beloning van het personeel, enz.

Beperkingen van het onderzoek

Het is essentieel om te erkennen dat deze analyse van veerboottarieven in Europa, zoals alle studies, bepaalde beperkingen heeft waarmee rekening moet worden gehouden. Deze beperkingen kunnen van invloed zijn op de reikwijdte en nauwkeurigheid van de verkregen resultaten.

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat de studie gebaseerd is op beschikbare en verzamelde gegevens, wat betekent dat er variaties kunnen zijn in de dekking van veerbootmaatschappijen en opgenomen bestemmingen. Hierdoor is het mogelijk dat sommige spelers of routes niet in de analyse zijn opgenomen.

Bovendien zijn veerbootprijzen onderhevig aan schommelingen als gevolg van factoren zoals seizoensgebondenheid, vraag en speciale promoties. Het is daarom belangrijk om te beseffen dat prijzen in de loop der tijd kunnen veranderen en dat de verkregen resultaten een momentopname zijn.

Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat veerboottarieven kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals economische verschillen tussen landen, het subsidiebeleid van de overheid op bepaalde routes, het kwaliteits- en serviceniveau van de maatschappijen, wisselkoersen en het tariefbeleid van elke maatschappij. Deze verschillen kunnen van invloed zijn op de prijsverschillen tussen landen en vereisen waarschijnlijk een diepgaande analyse.

Tot slot moet worden vermeld dat veerboottarieven kunnen variëren naargelang de passagierscategorieën en de aangeboden diensten, wat tot aanzienlijke prijsverschillen kan leiden.

Met deze beperkingen in gedachten is het belangrijk om de resultaten op een evenwichtige manier te interpreteren en de bevindingen te gebruiken als een algemene leidraad voor het begrijpen van trends en variaties in veerboottarieven in heel Europa.

Focus op veerboottarieven in het VK

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit het VK. Door het analyseren van veerbootprijzen op verschillende routes tussen het VK en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Het VK is het op één na duurste land in Europa voor overtochten per veerboot.
 • Binnenlandse veerdiensten zijn veruit het duurst in verhouding tot de afgelegde afstand.
 • De Lymington - Yarmouth route is het duurst, net als routes die het Isle of Wight in het algemeen bedienen.
 • Overtochten naar Spanje zijn verhoudingsgewijs gemiddeld het goedkoopst.
 • De route Lerwick - Aberdeen, die de Shetland Eilanden met Schotland verbindt, is de goedkoopste van het land.
 • Hierdoor is Yarmouth de duurste veerboothaven en Lerwick de goedkoopste.

Prijzen voor binnenlandse en internationale overtochten vanuit het VK

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van het VK naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Binnenlandse veerboten zijn veruit het duurst voor de afgelegde afstand.

Overtochten naar Spanje zijn verhoudingsgewijs gemiddeld het goedkoopst.

UK veerboot ranglijsten

We hebben alle veerboot routes in het VK geselecteerd en gerangschikt volgens de prijsindex van hoogste naar laagste.

De Lymington - Yarmouth route is het duurst, net als de routes naar het Isle of Wight in het algemeen.

UK veerboot haven ranglijsten

We hebben alle Britse havens die door minstens één veerdienst worden aangedaan geanalyseerd en gerangschikt op prijsindex van hoogste naar laagste.

Lerwick, Aberdeen, Liverpool, Kirwall en Hull zijn de goedkoopste bestemmingen in het VK.

Analyse van de UK prijsindex per maand van vertrek

We wilden uitzoeken of de veerbootprijzen in het VK variëren naargelang de maand van vertrek.

We zien dat er geen echte seizoensgebondenheid is in de veerboot prijzen, hoewel de prijzen iets lager zijn in september en oktober.

Veerboot prijzen in het VK per dag van de week

Wij wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Wij vonden dat er weinig verschil was tussen een vertrek in het weekend en een vertrek op een doordeweekse dag.

Focus op veerbootprijzen in Frankrijk

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Frankrijk. Door het analyseren van de veerboot prijzen op verschillende routes tussen Frankrijk en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen om prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Frankrijk is het 12e goedkoopste land in Europa om met de veerboot te reizen.
 • Overtochten naar Marokko zijn veruit het goedkoopst
 • Daarentegen hebben routes naar Italië, met name de overtocht van Bonifacio naar Sardinië, en die naar het Verenigd Koninkrijk de hoogste prijsindexen.
 • Net als bij Marokko behoren de routes naar Corsica tot de minst dure.
 • Augustus is de duurste maand om met de veerboot te reizen in Frankrijk.

Prijzen voor nationale en internationale overtochten vanuit Frankrijk

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten vanuit Frankrijk naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Als het gaat om overtochten met de veerboot vanuit Frankrijk, springt één ding eruit: bestemmingen naar Marokko, Tunesië en Corsica hebben enkele van de meest betaalbare tarieven. Deze overtochten liggen ver onder de gemiddelde prijzen op andere routes.

Er zijn ook overtochten naar Ierland, waar de tarieven redelijk gematigd zijn.

Ranking van veerboot routes in Frankrijk

We hebben alle ferry routes in Frankrijk geselecteerd en gerangschikt op basis van de prijsindex, van hoog naar laag.

Overtochten tussen Bonifacio en Sardinië zijn veruit het duurst.

Overtochten tussen Toulon en Porto Torres, die naar Marokko vanuit Sète en, over het algemeen, die tussen het vasteland en Corsica zijn het goedkoopst in Frankrijk.

De overtochten naar Corsica worden echter gesubsidieerd door de Franse overheid in het kader van de "Dotation de Continuité Territoriale", waardoor sommige maatschappijen lagere prijzen kunnen bieden.

Rangschikking van veerboothavens in Frankrijk

Wij hebben alle havens in Frankrijk die door minstens één veerdienst worden aangedaan geanalyseerd en vervolgens gerangschikt op prijsindex van hoogste naar laagste.

Analyse van de prijsindex in Frankrijk per maand van vertrek

Wij wilden weten of de prijzen van veerdiensten in Frankrijk variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Augustus is de duurste maand om met de veerboot naar Frankrijk te reizen.

Analyse van veerboot prijzen in Frankrijk per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

In Frankrijk is er geen echt prijsverschil tussen een vertrek in het weekend en een vertrek op een doordeweekse dag.

Focus op veerboot prijzen in Spanje

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Spanje. Door het analyseren van de prijzen van veerboten op verschillende routes tussen Spanje en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Spanje is het 9e duurste land in Europa om per veerboot te reizen.
 • Overtochten naar Marokko hebben verreweg de hoogste prijsindex.
 • Daarentegen hebben overtochten naar Italië, met name de Barcelona-Civitavecchia route, en naar Ierland met de Bilbao naar Rosslare route, de laagste prijsindex.

Prijzen voor nationale en internationale overtochten vanuit Spanje

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten vanuit Spanje naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Overtochten naar Marokko hebben veruit de hoogste prijsindex.

Daarentegen hebben overtochten naar Italië en Ierland de laagste prijsindex.

De duurste veerboot routes in Spanje

We hebben alle veerboot routes in Spanje geselecteerd en die met de hoogste prijsindex gerangschikt.

De routes tussen Tanger bij Marox en Algiersciras of Tarifa behoren tot de duurste in Spanje.

De lokale lijnen die het eiland Lanzarote op de Canarische Eilanden bedienen hebben ook een zeer hoge gemiddelde prijs.

De goedkoopste veerboot routes in Spanje

We hebben alle veerboot routes in Spanje geselecteerd en die met de laagste prijsindex gerangschikt.

Dit zijn de lange overtochten, zoals naar Italië vanuit Barcelona, en die tussen de Canarische Eilanden (Arrecife) en het vasteland, die de laagste prijsindex van het land hebben.

Rangschikking van veerhavens in Spanje

We hebben alle havens in Spanje die door minstens één veerdienst worden aangedaan geanalyseerd en vervolgens gerangschikt op prijsindex van hoogste naar laagste.

Analyse van de prijsindex in Spanje per maand van vertrek

We wilden weten of de veerboot prijzen in Spanje variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Analyse van veerboot prijzen in Spanje per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

In Spanje is er weinig prijsverschil tussen reizen met de veerboot in het weekend of op een doordeweekse dag.

Focus op veerboot prijzen in Italië

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Italië. Door het analyseren van de veerboot prijzen op verschillende routes tussen Italië en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen om prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Italië is het 6e duurste land in Europa om met de veerboot te reizen.
 • De routes tussen Italië en Malta en de binnenlandse routes zijn gemiddeld de routes met de hoogste prijsindex.
 • De veerboot van Santa Marina Salina naar Rinella op het eiland Salina is veruit de duurste in Italië.
 • De routes tussen Barcelona vanuit Civitavecchia en Porto Torres zijn de goedkoopste van het land in verhouding tot de afgelegde afstand.

Prijzen van nationale en internationale overtochten vanuit Italië

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Italië naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Overtochten naar het eiland Malta (Valletta) en binnenlandse overtochten (eilanden -> vasteland) tonen de hoogste prijsindex.

Lange overtochten over de Middellandse Zee naar Spanje, Marokko of Tunesië zijn het goedkoopst in het land.

De duurste veerboot routes in Italië

We hebben alle veerbootroutes in Italië geselecteerd en die met de hoogste prijsindex gerangschikt.

De verbinding tussen Santa Marina Salina en Rinella, op het eiland Salina, is de duurste overtocht in Italië, in verhouding tot de afgelegde afstand.

De goedkoopste veerboot routes in Italië

We hebben alle ferry routes in Italië geselecteerd en gerangschikt op de routes met de laagste prijsindex.

De overtochten naar Spanje (Bacelona) vanuit Civitavcchia en Porto Torres in Sardinië hebben de laagste prijsindexen in Italië.

De duurste havens in Italië

We hebben alle Italiaanse havens die door minstens één veerdienst worden aangedaan geanalyseerd en vervolgens de havens met de hoogste prijsindex gerangschikt.

De goedkoopste havens in Italië

We hebben alle Italiaanse havens die door minstens één veerdienst worden aangedaan geanalyseerd en vervolgens gerangschikt volgens de laagste prijsindex.

Analyse van de prijsindex in Italië per maand van vertrek

We wilden weten of de veerbootprijzen in Italië variëren naargelang de maand van vertrek.

De prijzen lijken te dalen na september.

Analyse van veerboot prijzen in Italië per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Er is geen verschil tussen weekend en doordeweekse veerboot tarieven in Italië.

Focus op veerboot tarieven in Griekenland

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Griekenland. Door het analyseren van veerboot prijzen op verschillende routes tussen Griekenland en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen om prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te markeren.

Belangrijkste punten

 • Griekenland is het 11e duurste land in Europa om per veerboot te reizen.
 • Veerdiensten naar Turkije vanaf de Griekse eilanden (in het bijzonder de route Chios - Cesme) zijn veruit het duurst, terwijl diensten naar Italië het goedkoopst zijn.
 • Patras vanaf Venetië en Ancona zijn de goedkoopste veerbootroutes in het land.
 • Weekends lijken duurder te zijn dan doordeweekse dagen.
 • Vanaf november zijn de prijzen veel lager (maar veel lijnen varen niet meer tijdens de winterperiode).

Prijzen van binnenlandse en internationale overtochten vanuit Griekenland

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Griekenland naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Overtochten tussen Griekenland en Turkije zijn veruit het duurst.

Binnenlandse overtochten en vooral overtochten naar Italië zijn veel goedkoper.

De duurste veerboot routes in Griekenland

We hebben alle veerbootroutes in Griekenland geselecteerd en gerangschikt op de routes met de hoogste prijsindex.

Twee veerboot routes vallen op door hun hoge prijzen.

Zoals in de vorige grafiek te zien is, is de Chios > Csme route, tussen Griekenland en Turkije, de duurste van het land in verhouding tot de afgelegde afstand.

De duurste binnenlandse overtocht is tussen Kosta en Spetses.

De goedkoopste veerboot routes in Griekenland

We hebben alle veerboot routes in Griekenland geselecteerd en gerangschikt op de laagste prijs index.

De veerboot routes die Italië verbinden, en in het bijzonder die tussen Patras en Venetië of Ancona, zijn het goedkoopst in het land.

Er moet ook worden opgemerkt dat een groot aantal nationale routes tussen de Griekse eilanden vrij goedkoop zijn.

De duurste havens in Griekenland

Wij hebben alle Griekse havens die door minstens één veerdienst worden aangedaan geanalyseerd en vervolgens de havens met de hoogste prijsindex gerangschikt.

De goedkoopste havens in Griekenland

We hebben alle havens in Griekenland die door minstens één veerdienst worden aangedaan geanalyseerd en vervolgens gerangschikt volgens de laagste prijsindex.

Analyse van de prijsindex in Griekenland per maand van vertrek

We wilden weten of de veerbootprijzen in Griekenland variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Vanaf november zijn de prijzen veel lager (hoewel veel lijnen niet meer varen tijdens de winterperiode).

Analyse van veerboot tarieven in Griekenland per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

In het weekend reizen lijkt duurder te zijn dan doordeweeks.

Focus op veerbootprijzen in Denemarken

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Denemarken. Door het analyseren van de veerboot prijzen op verschillende routes tussen Denemarken en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen om prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Denemarken is het 13e duurste land in Europa om per veerboot te reizen en staat daarmee in het midden van de ranglijst.
 • Overtochten met Duitsland, voornamelijk de route Rodby-Puttgarden, zijn het duurst in Denemarken.
 • De route Oslo-Kopenhagen heeft de laagste prijsindex van alle overtochten naar Denemarken.
 • Vanaf september lijken de veerboottarieven aanzienlijk te dalen.

Prijzen voor binnenlandse en internationale overtochten vanuit Denemarken

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Denemarken naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Overtochten naar Duitsland zijn het duurst vanuit Denemarken.

De routes tussen Denemarken en Zweden of Noorwegen zijn het goedkoopst.

Ranking van veerboot routes in Denemarken

We hebben alle veerboot routes in Denemarken geselecteerd en gerangschikt op basis van de prijsindex van hoogste naar laagste.

Zoals u in de vorige grafiek kunt zien, vallen de routes naar Duitsland (Rodby-Puttgarden en Gedser-Rostock) op door hun hoge prijs in verhouding tot de afgelegde afstand.

Lijnen die Noorwegen bedienen, en in het bijzonder de hoofdstad Oslo, hebben een zeer lage gemiddelde prijs.

Rangschikking van veerhavens in Denemarken

Wij hebben alle Deense havens die door minstens één veerbootlijn worden aangedaan geanalyseerd en vervolgens gerangschikt op basis van de prijsindex, van hoog naar laag.

Analyse van de prijsindex in Denemarken per maand van vertrek

Wij wilden weten of de veerbootprijzen in Denemarken varieerden afhankelijk van de maand van vertrek.

Vanaf september lijken de prijzen voor veerboten aanzienlijk te dalen.

Analyse van veerboot prijzen in Denemarken per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Er is geen verschil tussen weekend en doordeweekse veerboot tarieven in Denemarken.

Focus op veerboot tarieven in Noorwegen

In dit deel concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Noorwegen. Door het analyseren van veerboot prijzen op verschillende routes tussen Noorwegen en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen om prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te markeren.

Belangrijkste punten

 • Noorwegen is het 6e goedkoopste land in Europa om met de veerboot te reizen, net na Zweden.
 • Verbindingen met Duitsland en binnenlandse overtochten zijn het duurst in het land.
 • Overtochten met Zweden zijn verreweg het goedkoopst (vooral de route Sandefjord-Stromstad).

Prijzen voor binnenlandse en internationale overtochten vanuit Noorwegen

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Noorwegen naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Verbindingen naar Duitsland en binnenlandse overtochten zijn het duurst.

Overtochten naar Zweden zijn veruit het goedkoopst (vooral de Sandefjord-Stromstad route).

Ranking van veerboot routes in Noorwegen

We hebben alle veerboot routes in Noorwegen geselecteerd en gerangschikt op basis van de prijs index van hoogste naar laagste.

Noorwegen veerboot haven rangschikking

We hebben alle havens in Noorwegen geanalyseerd die door minstens één veerbootlijn worden aangedaan en gerangschikt volgens de prijsindex van hoogste naar laagste.

Analyse van de prijsindex in Noorwegen per maand van vertrek

We wilden weten of veerboot prijzen in Noorwegen variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Analyse van veerboot prijzen in Noorwegen per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een weekenddag (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Gemiddeld zijn de veerboot prijzen iets hoger in het weekend.

Focus op veerboot prijzen in Zweden

In dit deel concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Zweden. Door het analyseren van de veerboot prijzen op verschillende routes tussen Zweden en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen de prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te belichten.

Belangrijkste punten

 • Zweden is het 5e goedkoopste land in Europa om met de veerboot te reizen, net voor Noorwegen.
 • Overtochten met Noorwegen (vooral de route Stromstad-Sandefjord) zijn het goedkoopst in het land.
 • Overtochten met Denemarken zijn daarentegen het duurst.
 • De route Kapellskär-Lumparland heeft de hoogste prijsindex.
 • De prijzen zijn het hoogst van juni tot augustus.

Prijzen voor binnenlandse en internationale overtochten vanuit Zweden

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Zweden naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Overtochten naar Noorwegen (vooral de route Stromstad-Sandefjord) zijn het goedkoopst in het land.

Overtochten naar Denemarken zijn daarentegen het duurst.

Ranking van veerboot routes in Zweden

We hebben alle veerboot routes in Zweden geselecteerd en gerangschikt op prijs, van hoogste naar laagste.

Zweden veerboot haven rangschikking

We hebben alle havens in Zweden die door minstens één veerbootmaatschappij worden aangedaan geanalyseerd en gerangschikt volgens prijsindex, van hoogste naar laagste.

Analyse van de prijsindex in Zweden per maand van vertrek

We wilden weten of de veerbootprijzen in Zweden variëren volgens de maand van vertrek.

De prijzen zijn het hoogst van juni tot augustus.

Analyse van veerboot prijzen in Zweden per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een weekenddag (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Focus op veerboot prijzen in Finland

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Finland. Door het analyseren van de veerboot prijzen op verschillende routes tussen Finland en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen om prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Finland is het 7e goedkoopste land in Europa om met de veerboot te reizen, na Noorwegen en Zweden.
 • Overtochten met Talinn in Estland hebben de hoogste prijsindex.
 • De lange overtochten met Duitsland, met name de route Helsinki-Travemünde, zijn het goedkoopst in het land.
 • De prijzen zijn het hoogst van juni tot augustus.

Prijzen voor binnenlandse en internationale overtochten vanuit Finland

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Finland naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Finland veerboot rankings

We hebben alle veerboot routes in Finland geselecteerd en gerangschikt op basis van prijs index van hoogste naar laagste.

Finland veerboot haven rangschikking

We hebben alle havens in Finland geanalyseerd die door minstens één veerbootmaatschappij worden aangedaan en gerangschikt volgens prijsindex van hoogst naar laag.

Analyse van de prijsindex in Finland per maand van vertrek

We wilden weten of veerboot prijzen in Finland variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Analyse van veerboot prijzen in Finland per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een weekenddag (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Focus op veerboot prijzen in Duitsland

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Duitsland. Door het analyseren van veerboot prijzen op verschillende routes tussen Duitsland en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Duitsland is het 11e goedkoopste land in Europa om met de veerboot te reizen, net voor Frankrijk.
 • Overtochten met Denemarken, voornamelijk de Puttgarden-Rodby route, zijn het duurst in Duitsland.
 • Overtochten naar de Baltische staten (Letland en Litouwen) hebben de laagste prijsindex.
 • Vanaf september dalen de prijzen aanzienlijk.

Prijzen voor nationale en internationale overtochten vanuit Duitsland

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Duitsland naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Ranking van veerboot routes in Duitsland

We hebben alle veerboot routes in Duitsland geselecteerd en gerangschikt volgens de prijsindex van hoogste naar laagste.

Rangschikking van veerhavens in Duitsland

We hebben alle havens in Duitsland geanalyseerd die door minstens één veerbootmaatschappij worden aangedaan en gerangschikt volgens de prijsindex van hoogst naar laag.

Analyse van de prijsindex in Duitsland per maand van vertrek

We wilden weten of veerboot prijzen in Duitsland variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Analyse van veerboot prijzen in Duitsland per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Focus op veerbootprijzen in Nederland

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Nederland. Door het analyseren van de veerbootprijzen op verschillende routes tussen Nederland en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen de prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Nederland is het 13e goedkoopste land in Europa om per veerboot te reizen en staat in het midden van deze Europese ranglijst.
 • De Hoek van Holland-Harwich route heeft de hoogste prijsindex.
 • Het is duurder om met de veerboot te reizen in juli en augustus.
 • De prijzen zijn hoger voor overtochten die doordeweeks vertrekken in plaats van in het weekend.

Prijzen voor binnenlandse en internationale overtochten vanuit Nederland

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Nederland naar andere Europese landen en binnenlandse overtochten.

Rangschikking van veerboot routes in Nederland

We hebben alle veerboot routes in Nederland geselecteerd en gerangschikt volgens de prijs index van hoogste naar laagste.

Nederland Veerboot Haven Rangschikking

We hebben alle havens in Nederland geanalyseerd die door minstens één veerbootlijn worden aangedaan en gerangschikt volgens de prijsindex van hoogste naar laagste.

Analyse van de prijsindex in Nederland per maand van vertrek

We wilden weten of veerbootprijzen in Nederland variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Analyse van veerboot prijzen in Nederland per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Focus op veerboot prijzen in Ierland

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Ierland. Door het analyseren van de veerbootprijzen op verschillende routes tussen Ierland en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Ierland is het 12e duurste land in Europa om per veerboot te reizen, en staat in het midden van de Europese ranglijst.
 • Overtochten met het VK zijn verreweg het duurst.
 • Overtochten met Spanje, met name de route Rosslare-Bilbao, hebben de laagste prijsindex.
 • Veerboot tarieven zijn iets hoger in juli en augustus
 • Het is goedkoper om op een doordeweekse dag met de veerboot te reizen dan in het weekend.

Binnenlandse en internationale veerboot prijzen vanuit Ierland

Wij hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Ierland naar andere Europese landen en binnenlandse overtochten.

Ierland veerboot rangschikking

We hebben alle veerboot routes in Ierland geselecteerd en gerangschikt op prijs van hoogste naar laagste.

Ierland veerboot haven rangschikking

We hebben alle havens in Ierland die door minstens één veerbootmaatschappij worden aangedaan geanalyseerd en gerangschikt volgens prijsindex van hoogst naar laag.

Analyse van de prijsindex in Ierland per maand van vertrek

Wij wilden weten of de veerboot prijzen in Ierland varieerden volgens de maand van vertrek.

Analyse van veerboot prijzen in Ierland per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een weekenddag (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Focus op veerboot prijzen in Portugal

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Portugal. Door het analyseren van de veerboot prijzen op verschillende routes tussen Portugal en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen om prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Portugal is het 8e duurste land in Europa om met de veerboot te reizen, net voor Spanje.
 • Overtochten tussen Madeira en Porto Santo zijn het duurst in Portugal.
 • Op de Azoren zijn de veerbootroutes tussen Velas en Horta en tussen Santa Cruz das Flors en Corvo verreweg het goedkoopst.
 • Er is geen echte seizoensgebondenheid. De prijzen variëren niet per maand van het jaar.

Prijzen voor nationale en internationale overtochten vanuit Portugal

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Portugal naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Rangschikking van veerboot routes in Portugal

We hebben alle veerboot routes in Portugal (Madeira en Azoren) geselecteerd en gerangschikt op basis van prijs index van hoogste naar laagste.

Portugal veerboot haven rangschikking

We hebben alle havens in Portugal die door minstens één veerbootlijn worden aangedaan geanalyseerd en vervolgens gerangschikt volgens de prijsindex van hoogste naar laagste.

Analyse van de prijsindex in Portugal per maand van vertrek

We wilden weten of de veerboot prijzen in Portugal variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Analyse van veerboot prijzen in Portugal per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Focus op veerboot prijzen in Polen

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Polen. Door het analyseren van veerboot prijzen op verschillende routes tussen Polen en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Polen is het 4e goedkoopste land in Europa om met de veerboot te reizen.
 • De route tussen Gdansk en Nynashamn is veruit de goedkoopste naar Polen.
 • De prijzen zijn iets hoger in juli en augustus.

Prijzen voor binnenlandse en internationale overtochten vanuit Polen

We hebben de prijzen vergeleken van alle overtochten van Polen naar andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten.

Ranking van veerboot routes in Polen

We hebben alle veerboot routes in Polen geselecteerd en gerangschikt op basis van de prijs index van hoogste naar laagste.

Rangschikking van veerhavens in Polen

We hebben alle havens in Polen geanalyseerd die door minstens één veerbootlijn worden aangedaan en gerangschikt volgens de prijsindex van hoogst naar laag.

Analyse van de prijsindex in Polen per maand van vertrek

We wilden weten of veerboot prijzen in Polen variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Een analyse van veerboot prijzen in Polen per dag van de week.

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

Focus op veerboot prijzen in Kroatië

In dit gedeelte concentreren we ons op ferry overtochten vanuit Kroatië. Door het analyseren van veerbootprijzen op verschillende routes tussen Kroatië en andere Europese landen, evenals binnenlandse overtochten, zullen we proberen prijstrends en variaties in kosten voor reizigers volgens verschillende criteria te benadrukken.

Belangrijkste punten

 • Kroatië staat in het midden van onze ranglijst van Europese landen, tussen Denemarken en Nederland.
 • De veerboot van Porec naar Triëst in Italië is de goedkoopste van het land, in verhouding tot de afgelegde afstand.
 • De lijn Umag-Venetië is daarentegen de overtocht met de hoogste prijsindex.
 • Augustus is de duurste maand om met de veerboot te reizen vanuit Kroatië
 • Overtochten met vertrek op een doordeweekse dag lijken duurder te zijn dan die in het weekend.

Prijzen van binnenlandse en internationale ferry overtochten vanuit Kroatië

We hebben de prijzen vergeleken van alle veerboten vanuit Kroatië naar andere Europese landen en binnenlandse routes.

Rangschikking van veerboot routes in Kroatië

We hebben alle veerboot routes in Kroatië geselecteerd en gerangschikt volgens de prijsindex van hoogste naar laagste.

Rangschikking van veerhavens in Kroatië

We hebben alle havens in Kroatië geanalyseerd die door minstens één veerbootlijn worden aangedaan en gerangschikt volgens de prijsindex van hoogste naar laagste.

Analyse van de prijsindex in Kroatië per maand van vertrek

We wilden weten of veerboot prijzen in Kroatië variëren afhankelijk van de maand van vertrek.

Analyse van veerboot prijzen in Kroatië per dag van de week

We wilden weten of reizen met de veerboot op een dag in het weekend (vrijdag tot zondag) meer of minder duur was dan reizen op een doordeweekse dag (maandag tot donderdag).

None

None
None
None