Dover
Rechtstreekse reis naar Calais met bus, veerboot, carpooling
Calais
Prijzen zoeken

Hoe kom ik met de veerboot van Dover naar Calais?

Bent u op zoek naar het ideale ticket voor de overtocht van Dover naar Calais? Zoek niet verder, u bent bij ons aan het juiste adres. Een ferry nemen van Dover naar Calais is een handige en plezierige manier om te reizen.

Wij weten dat het plannen van een ferry overtocht van Dover naar Calais stressvol kan zijn, daarom doen wij ons best om het u zo gemakkelijk en snel mogelijk te maken om een Dover naar Calais ferry ticket te boeken.

Met Vivanoda, ons gebruiksvriendelijke platform, kunt u prijzen, routes en diensten vergelijken van verschillende veerbootmaatschappijen zoals DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries of Norfolk Line, zodat u de Dover Calais ferry deal kunt vinden die het beste past bij uw behoeften en budget, of u nu alleen reist, met z'n tweeën of met uw gezin.

De meeste schepen van P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways of Norfolk Line bieden faciliteiten aan boord zoals hutten, restaurants, winkels, Wi-Fi en nog veel meer. Vaak bieden ze ook faciliteiten voor mensen met beperkte mobiliteit.

Om de beste aanbiedingen voor overtochten van Dover naar Calais te vinden, voert u gewoon uw reisdatums in en start u uw zoektocht op Vivanoda.

Informatie over de overtocht Dover - Calais

Haven van vertrek
Dover
Verenigd Koninkrijk
Engeland
Haven van aankomst
Calais
Frankrijk
Noord-Pas de Calais
Afstand
42 km
Veerboot maatschappijen
DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries, Norfolk Line
Frequentie van overtochten
38 overtochten per dag
Minimale overtochttijd
1 uur 30 min
Zoeken naar overtochten
Accommodatie zoeken en boeken

Veerboot Dover Calais: Tarieven, Tijdschema's en Duur

Als u met de veerboot van Dover naar Calais wilt reizen, variëren de prijzen van €36 voor één persoon als u zonder auto reist tot €168 als u met uw auto reist. De gemiddelde prijs die we hebben gezien op de Dover naar Calais route is €89. De gemiddelde vaartijd van Dover naar Calais is 1 uur 30 min. De langzaamste veerboten doen er 1 uur 30 min over om Calais te bereiken, terwijl de snelste boten in 1 uur 30 min in Calais aankomen. De eerste ferry vertrekt om 06:55 vanuit de haven van Dover. De laatste boot naar Calais verlaat de haven van Dover om 10:40.

Gemiddelde prijs van een Dover naar Calais ferry overtocht
€89
Prijsklasse van overtochten Dover Calais (Laagste prijs voor 1 passagier en hoogste prijs voor 1 passagier en een auto)
€36 - €168
Gemiddelde reistijd Dover Calais
1 uur 30 min
Vertrektijd van de eerste ferry naar Calais
06:55
Tijd laatste ferry vertrekt naar Calais
10:40
Aankomsttijd van de eerste ferry naar Calais
09:25
Aankomsttijd van de laatste ferry naar Calais
13:10

Waarom met de veerboot van Dover naar Calais?

Of u nu alleen reist, met z'n tweeën of met uw gezin, een overtocht van Dover naar Calais kan een handige en aangename optie zijn om in Calais te komen. Hier zijn 3 redenen waarom wij denken dat de veerboot van Dover naar Calais een ideale manier van reizen is.

De tijd nemen wordt een plezier
Wij leven in een maatschappij waarin alles steeds sneller gaat. Varen met minder dan 40 km/u aan boord van een P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways of Norfolk Line ferry voor de 42 km tussen Dover en Calais zal een ontspannende stop zijn. Alle schepen zijn uitgerust met een groot aantal diensten (bar, restaurants, lounges, entertainment, enz...). Misschien heeft u er zelfs spijt van dat u zo snel in Calais bent aangekomen!
Voor het comfort van een hut
Hoewel het boeken van een hut op de overtocht van Dover naar Calais optioneel is, is het een comfort waarvan u moet genieten. Net als echte hotelkamers bieden ze reizigers bedden, badkamers en, in sommige suites, patrijspoorten en balkons. Zelfs op een dagovertocht is de privacy van een hut nog steeds mogelijk en veel comfortabeler dan zitten in een lounge.
U hoeft zich niet te vervelen aan boord... in tegenstelling tot het vliegtuig
Over het algemeen is het vliegtuig de snelste manier om in Calais of waar dan ook te komen. Maar u zit vast in uw stoel, vastgebonden door uw veiligheidsgordel, en er is bijna geen mogelijkheid om te reizen. Aan de andere kant, tijdens de Dover Calais overtocht op de Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries of P&O Ferries ferry, heeft u alle vrijheid in uw activiteiten, om te eten, te wandelen, te entertainen of te rusten. De diensten en de mate van vrijheid tijdens een vlucht zijn radicaal anders!

Welke maatschappijen verzorgen overtochten tussen Dover en Calais?

Als u wilt reizen tussen Dover en Calais met de veerboot, kunt u kiezen uit verschillende maatschappijen, waaronder P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways of Norfolk Line die regelmatige diensten tussen beide steden aanbieden. Meer informatie over de verschillende veerbootmaatschappijen op deze route en hun vertrektijden vindt u hier.

P&O Ferries Dover Calais
P&O Ferries
P&O Ferries is een Engelse maatschappij die gevestigd is in Dover. Het staat vermeld op Vivanoda, een vergelijker waarmee u een goedkope P&O Ferries Dover Calais overtocht kunt vinden. Op Vivanoda kunt u de tarieven van Dover-Calais vergelijken en een P&O Ferries ticket tussen Dover en Calais boeken. P&O Ferries verzorgt 23 overtochten per dag naar Calais vanuit Dover en de reistijd is 1 uur 30 min. Meer informatie over P&O Ferries
1 uur 30 min
23 overtochten per dag
Irish Ferries Dover Calais
Irish Ferries
Irish Ferries verzorgt scheepvaartdiensten tussen Ierland en Groot-Brittannië en Ierland en Frankrijk. Op Vivanoda kunt u de tarieven van Dover-Calais vergelijken en een Irish Ferries ticket tussen Dover en Calais boeken. Meer informatie over Irish Ferries
DFDS Seaways Dover Calais
DFDS Seaways
DFDS Seaways is een veerbootmaatschappij gevestigd in Kopenhagen, Denemarken, die passagiers- en voertuigdiensten verzorgt tussen havens in Noord-Europa, waaronder de havens van Dover, Antwerpen en Calais in het Verenigd Koninkrijk, maar ook tussen de havens van Oslo en Kopenhagen, tussen havens in Noorwegen en Zweden, en andere havens in Europa. Op Vivanoda kunt u de tarieven van Dover-Calais vergelijken en een DFDS Seaways ticket tussen Dover en Calais boeken. DFDS Seaways verzorgt 15 overtochten per dag naar Calais vanuit Dover en de reistijd is 1 uur 30 min. Meer informatie over DFDS Seaways
1 uur 30 min
15 overtochten per dag
Norfolk Line Dover Calais
Norfolk Line
Norfolk Line is een passagiersscheepvaartmaatschappij die in 2010 is overgenomen door DFDS Seaways. Op Vivanoda kunt u de tarieven van Dover-Calais vergelijken en een Norfolk Line ticket tussen Dover en Calais boeken. Meer informatie over Norfolk Line

Waar vertrekken de veerboten in Dover? Waar komen de boten aan in Calais?

Haven van vertrek in Dover

P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways of Norfolk Line veerboten vertrekken naar Calais vanuit de volgende havens in Dover:

Dover Ferry Terminal
Kaart

Haven van aankomst in Calais

De schepen van Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries of P&O Ferries komen aan in Calais in de volgende havens:

Calais Terminal Est Car Ferry
Kaart
Zoeken naar overtochten
Accommodatie zoeken en boeken

FAQ

Als u met de veerboot van Dover naar Calais gaat, duurt het minstens 1 uur 30 min om de 42 km tussen Dover en Calais af te leggen.

Dit hangt vaak af van het seizoen (in de winter zijn er minder overtochten tussen Dover en Calais) en de veerbootmaatschappij (P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways en Norfolk Line). Momenteel zijn er 38 overtochten per dag van Dover naar Calais met de veerboot.

Er zijn 4 scheepvaartmaatschappijen die Dover en Calais met elkaar verbinden: P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways en Norfolk Line.

Ja, absoluut, directe overtochten worden aangeboden door DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries, Norfolk Line.

Vergelijk, voordat u boekt, de prijzen van DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries, Norfolk Line op onze website Vivanoda. Vervolgens kunt u uw geselecteerde overtocht gemakkelijk en veilig boeken op de website van onze partner.

Als u uw Dover Calais boeking wilt wijzigen of annuleren, kunt u dit eenvoudig doen door contact op te nemen met onze partner die uw boeking beheert. Merk op dat, afhankelijk van de tariefvoorwaarden, sommige tickets niet terugbetaalbaar of wijzigbaar zijn. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn bij het boeken van uw ticket.

Tijdens uw overtocht tussen Dover en Calais legt u 42 km af.

Om met de boot van Dover naar Calais te gaan, kunt u prijzen vinden die variëren van €36 voor de laagste prijs tot €168 voor de hoogste prijs. De gemiddelde prijs die wij zagen was €89.

De eerste ferry vertrekt vanuit Dover om 06:55 naar Calais.

De laatste ferry naar Calais vertrekt meestal om 10:40 vanuit Dover.

Hoe is de overtocht van Dover naar Calais?

Als dit uw eerste keer is op een veerboot, is het niet eenvoudig om u voor te stellen hoe een overtocht over zee van Dover naar Calais eruit ziet. Om u te helpen in de sfeer te komen van een ferry cruise met DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries of Norfolk Line, leggen wij hier de verschillende etappes van de reis uit, van inschepen in Dover tot ontschepen in Calais. U vindt hier ook toeristische en praktische informatie over Dover en Calais.

Klaar voor inscheping in Dover

Voordat u vertrekt op uw Dover Calais ferry reis, zijn hier enkele stappen die u moet nemen voordat u aan boord gaat:

  • Presentatie in de haven van Dover / U dient ruim van tevoren in de haven van Dover aan te komen. Controleer dit bij uw Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries of P&O Ferries maatschappij. Na dit tijdstip kan de maatschappij u weigeren aan boord te gaan.
  • Inchecken voor de overtocht Dover - Calais / Ga naar de balie van Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries of P&O Ferries in de ferry terminal van Dover om in te checken met uw paspoort of ID-kaart en uw reserveringsnummer. Met de auto is het proces hetzelfde, maar dan rechtstreeks vanuit de instapstroken. U blijft in uw voertuig.
  • Aan boord van de veerboot naar Calais / In de veerbootterminal van Dover worden informatieve berichten uitgezonden om u uit te nodigen aan boord te gaan. Als u met de auto reist, zal het personeel van Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries of P&O Ferries u instructies geven over hoe u aan boord kunt komen en uw voertuig op het schip kunt parkeren.

Leven aan boord van de veerboot tussen Dover en Calais

Op het schip van P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways of Norfolk Line heeft iedereen zijn eigen reisfilosofie. Sommigen zullen zich willen ontspannen in een van de relaxlounges, anderen zullen optimaal gebruik willen maken van alle diensten aan boord of gewoon genieten van het uitzicht op zee vanaf het scheepsdek.

Calais is in zicht, ontscheping nabij!

Tot slot vindt u hier wat informatie voor de aankomst van de ferry in Calais:

  • Naderen van de haven van Calais / U krijgt pas toegang tot de garage als de boot is afgemeerd. Het heeft geen zin u te haasten. U kunt het beste op het buitendek wachten om te zien hoe de veerboot de haven van Calais binnen manoeuvreert.
  • Ontruim uw hut. / U moet uw hut ongeveer een half uur voor aankomst in Calais Harbour verlaten.
  • Het schip verlaten en Calais verkennen / Het verlaten van de scheepsgarage gaat vrij snel. Als voetganger stapt u nog sneller uit. In Calais komt u waarschijnlijk door een douanecontrole. Eindelijk begint uw verblijf in Calais serieus!

Zoekfilters

Wijze van vervoer
Tijdstip van vertrek
Aankomsttijd